Kauneus

Iho posliiniksi – uusimmat tavat hankkiutua eroon ihokarvoista

Teksti: Anna.fi

Ellien lahjomaton ”karvaryhmä” testasi VEETin ihokarvanpoistotuotteita.

Ihokarvojen poistaminen on työlästä hommaa, ja monilla inhottava sänki pukkaa pintaan jo seuraavana päivänä. Mutta jos olet valmis kuluttamaan karvojenpoistoon hieman enemmän aikaa aikaa kuin tavalliseen höyläämiseen, pääset parempaan lopputulokseen. Markkinoilla on erilaisia vahaus- ja geelituotteita, joiden avulla karvoista pääsee eroon huokeasti kotikonstein.

VEET Warm Wax, ovh 9 €.

Vaha lämmitetään vesihauteessa tai mikrossa ja levitetään iholle lastan avulla. Tämän jälkeen ihokarvat poistetaan tuotteen mukana tulevilla liuskoilla.

Käyttäjäkommentti: Vahan kanssa läträäminen oli aluksi todella hankalaa. Lämpimän vahan kanssa piti olla tarkkana, ettei vain olisi polttanut itseään. Kun vahauksen oppi, se oli helppoa. Aikaa siihen kuitenkin täytyy varata eli ei sovi viime hetken siistiytymiseen. Lopputulokseen ihastuin, ja karvatkin pysyivät poissa useamman viikon. Mutta minulla on atooppinen iho ja sain valitettavasti vahauksen jälkeen punaisia läiskiä sääriini. Sen takia en ole varma uskallanko käyttää tuotetta uudestaan, vaikka mieli tekisi.

VEET kylmävahaliuskat lyhyille ihokarvoille ovh 6,50 €

Vahaliuskat lämmitetään käsien välissä, minkä jälkeen liuskat asetetaan iholle ja poistetaan nopealla kädenliikkeellä saman tien.

Käyttäjäkommentti: Aluksi oli hankalaa. Homma alkoi onnistua vasta sitten, kun ymmärsin olla lämmittämättä liuskoja liikaa käsieni välissä. Liuskat piti kiskaista irti todella nopeasti ja ihon myötäisesti. Jälkihoitopyyhkeet olivat todella miellyttäviä. Karvat poistuivat aika kovalla työllä, mutta ne pysyivät poissa kauemmin ja ne ovat myös harventuneet. Aion käyttää tuotetta jatkossakin.

VEET ihonkarvapoistovoide ovh 5,50 €

Klassinen ihonkarvapoistovoide levitetään lastalla ja poistetaan viiden minuutin kuluttua.

Käyttäjäkommentti: Helppokäyttöinen ja miellyttävän tuntuinen. Parasta oli se, ettei voide kuivattanut ihoa, kuten esimerkiksi saippua ja höylä -yhdistelmä. Huuhtoutui helposti pois, mutta tuoksu oli kuitenkin aika pistävä. Seuraavana päivänä oli jo sänki. Koska tuotetta ei saa käyttää samalle alueelle seuraavaan 48 tuntiin, joutuu joka tapauksessa turvautumaan toisiin menetelmiin. Karvojen uudelleen kasvussa ei ollut eroa verrattuna perinteiseen höyläykseen. En aio käyttää tuotetta uudestaan.

VEET Rasera Aloe Vera ovh 9,90 €

Geelivoide levitetään iholle terättömällä höylällä. Vaikuttaa 3 – 6 minuutissa ja poistetaan terättömällä höylällä.

Käyttäjäkommentti: Pullon kyljessä oleva varoitus käyttöympäristön suojaamisesta kannattaa ottaa vakavasti: ainetta nimittäin tursusi reilusti suihkukopin seinille, josta tököttiä oli vaikea huuhdella pois. Geeliä on kuitenkin helppo levittää tarvittavalle alueelle eikä vaikutusaika ole liian pitkä. Haju on aika pistävä. Herkkäihoiselle ainetta ei voi suositella (edellinen testaaja sai kolmen päivän kutinan), mutta minä en huomannut mitään iho-oireita. Silkinpehmeä pinta säilyi säärissä päiväkausia. Reilun viikon kuluttua tuhdeimmat säärikarvat nousivat sängelle, joka ei kuitenkaan ollut yhtä piikikästä kuin höyläämisen jälkeen. Muilta osin karvoitus pysyi huomaamattomana viikkoja. Geelivoiteen käytöstä ei seurannut ihon kuivumista tai rikkoutumista eikä ihokarvojen sisäänpäin kasvua, mitä höylällä ajaminen voi aiheuttaa. Sopii myös bikinirajan alueelle, joten aion kuluttaa pullollisia rantakauden alkaessa!

Teksti: Ellien toimitus / A4 Media Oy (16.6.2005)
Kuvat: Berner

X