Kauneus

Ihokarvojen poisto hoitolassa – Testissä neljä eri tapaa

Teksti:
Anna.fi

Voimakkaasta ihokarvojen kasvusta kärsivä nyppii ihoaan sileäksi päivittäin, joskus jopa kahdesti päivässä vuodesta toiseen. Pääsisikö millään helpommalla? Kokeilimme.

Ihokarvojen poisto

Laserointia oppii kestämään

”Harrastan liikuntaa ja käytän lyhyitä housuja ja avoimia toppeja. Päädyin etsimään kotisheivausta, vahausta tai epilointia tehokkaampaa ratkaisua, koska aikaa kului, eikä tulos tyydyttänyt.
Minulta laseroidaan sääret, kainalot ja bikinaraja. Vaikka laserointi on melko hintavaa, niin ajan myötä se säästää aikaa ja rahaa.

Käsittely tuntuu nipistelyltä, samalla tavalla hermoihin käyvältä ja ärsyttävältä kuin karvojen nyppiminen pinseteillä. Nipistelyä kuitenkin oppii kestämään, kolmannen kerran jälkeen hoito on jo varsin kivutonta. Käsittelyn jälkeen iho voi punottaa, mutta esimerkiksi säärissä jälkiä ei juurikaan näy.

Kiireisen elämäni vuoksi olen käynyt laseroinnissa 3-5 kuukauden välein ja niiden välillä olen poistanut ihokarvoja sheivaamalla.

Ensimmäisen ja toisenkin kerran jälkeen olin vielä epävarma, tepsiikö hoito. Kolmannen kerran jälkeen eron jo huomasi. Karvat vähenivät, ja uudet kasvavat hitaammin.

Hoidon pitkäkestoisuus on yllättänyt. Jos vaikka huhtikuussa innostuu aloittamaan laserhoidot, vielä seuraavana kesänäkään ei karvoista ole päästy täysin eroon. Motivaatio pysyy kuitenkin yllä, koska ihokarvat vähenevät kerta kerralta.”

Kirsikka, 35

Ylähuulen käsittely 88 €/kerta, kainalot 165 €/kerta ja sääret 396 €/kerta. Laser Tilkka, 010 322 1000.

Ihokarvojen poisto

Diatermia toimii kasvoilla

”Meidän suvun naisilla on vahvat tummat hiukset ja myös tummaa karvankasvua ylähuulen ja leuan alueella. Kasvojeni ihokarvoja on hoidettu nyt noin vuoden ajan diatermialla eli sähköneulauksella. Siinä karvat tuhotaan tyvestä saakka yksi kerrallaan.

Hoito on tehonnut, enää on vain muutamia karvoja jäljellä. Alkuun hoitoja tehtiin pari kertaa viikossa, karvojen kasvun vähetessä väli on pidentynyt muutamaan viikkoon.

Käsittely pistelee tai polttelee hetkellisesti jonkin verran, ja vedet voi tirskahtaa silmiin. Käsittelyn jälkeen iholla voi olla pieniä punaisia pisteitä, mutta ne saan meikillä piiloon. Paksujen karvojen poistamisen jäljet ovat näkyneet hieman pidempään, mutta arpia ei ole jäänyt.

Käsittelyjen välillä kotona ei tarvitse, eikä saakaan tehdä mitään. Olen yllättynyt, että olen malttanut käydä hoidossa, onhan se aika kärsivällisyyttä vaativaa maata liikkumatta tunti kerrallaan. Mutta lopputulos on hyvä, apua on tullut.”

Tuula, 47

Hinnoittelu on käytetyn ajan mukaan, 15 minuuttia 45 €, tunti 110 €. EL-Salonki, 09 694 0240.

Sokerointi sai uuden fanin

”Vaihdevuosien jälkeen kasvoilleni on levinnyt vaalea nukkamainen karvapeite. Sitä on leuassa, ylähuulella, poskilla. Kulmakarvat kasvavat hiusrajaan kiinni ja hiusraja on kauttaaltaan epämääräinen.

Kasvoilla olen käyttänyt kylmävahaliuskoja, kulmakarvat olen nyppinyt ja parista luomesta kasvavat karvat olen leikannut saksilla.

Sokeroinnilla voidaan poistaa vähintään millimetrin pituisia karvoja, ja se tehoaa niin jäykkiin partakarvoihin kuin vaaleaan värittömään nukkaankin.

Meikinpoiston jälkeen hoitaja aloittaa käsittelyn. Hänen sormissaan näkyy olevan melko pieni pallukka tahnaa, jonka hän sivelee iholle ja vetäisee saman tien pois. Ei oikeastaan tunnu miltään poskilla. Ylähuulilla hieman kirpaisee, samoin nenässä.

Tahna nappaa ihokarvojen mukana myös ihon pinnalla olevan kuolleen solukon. Tuloksena on yhtaikaa karvaton ja sileä iho.

Aikaa meni puolisen tuntua ja lopputulos oli hieno. Upeat kulmat, selkeä hiusraja ja karvaton iho kuin kymmenen vuotta sitten. Kasvojen punoituksen sai piiloon mineraalimeikkikerroksen alle.
Täydellistä karvattomuutta kesti viikon, pari. Sitten hentoinen karvanukka alkoi putkahdella esiin. Karvattomuus tuntui kuitenkin niin ihanalta ja nuorekkaammalta, että jäin täydelliseen sokerointikoukkuun. Tästä en enää luovu.”

Maria, 56

Kasvojen käsittely maksaa noin 30 €, pelkkä ylähuuli 12 €, kulmakarvat 12 € ja niska 20 €. Katin Kosmetik, 040 515 1251, josta löytyy sokeroijat kautta maan.

Ihokarvojen poisto

Valoimpulssi tehoaa tummaan karvaan

”Minulla on aina ollut voimakas karvankasvu. Ihoni on vaalea ja ihokarvat tummia ja kovia. Aloin vahaamaan karvoja 18-vuotiaana. Vaikka vahauksen sanotaan vähentävän kasvua, minulla niin ei käynyt. Olen kokeillut myös sokerointia, mutta helpotusta ei tullut silläkään.

Olin lukenut pysyvästä karvanpoistosta ruotsalaisesta lehdestä. Pohdin jo pitäisikö mennä Ruotsiin hoidettavaksi, kunnes huomasin tämän valoimpulssilaitteen tulleen Suomeen.
Aloitin kokeilun nelisen vuotta sitten. Käsittely tuntuu iholla pienen pieneltä sähköiskulta. Se ei kuitenkaan satu, ja tuntemus häviää saman tien.

Säärissä kasvu hiipui jo kahden kerran jälkeen, ja sääret ovat myös pysyneet lähestulkoon karvattomina. Jos joskus karvoja ilmestyy, poistan ne vahalla.

Kainaloita ja bikinialuetta on pitänyt käsitellä useammin ja vieläkin niistä pukkaa karvoja silloin tällöin. Kainalokarvat ovat kuitenkin ohentuneet huomattavasti.

Olen käynyt nyt käsittelyssä kerran vuodessa, yleensä talviaikaan. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen.”

Sara, 52

Bikinilinjan kertakäsittely maksaa 109 €, kasvot laajalti 99 €, sääret 229 €. Katin Kauneuskulma, 09 872 2241.

Teksti: Anna Lehti
Kuvat: Colourbox

X