Kauneus

Kannattaako meikit naamassa urheilla? Näillä vinkeillä ihon saa voimaan hyvin

Hikoilu voi ärsyttää ihoa ja päänahkaa ja aiheuttaa finnejä. Paljon urheilevan iho ja hiukset ovat kovalla koetuksella myös useiden pesukertojen vuoksi. Lue, miten liikkujan kannattaa hoitaa ihoaan.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Bulls Press

Paljon hikoilevan kannattaa valita deodorantin sijaan antiperspirantti, joka estää hien valumisen.

Hikoilu voi ärsyttää ihoa ja päänahkaa ja aiheuttaa finnejä. Paljon urheilevan iho ja hiukset ovat kovalla koetuksella myös useiden pesukertojen vuoksi. Lue, miten liikkujan kannattaa hoitaa ihoaan.

Hikoilu salilla tai lenkkipolulla tekee hyvää. Mutta siitä, kannattaako jumpata meikit naamassa, ollaankin jo montaa mieltä. Puhumattakaan siitä, pitääkö tukka pestä joka treenin jälkeen.

Jotkut sanovat, että meikki pitää poistaa ennen hikoilua, koska hikoillessa ihohuokoset laajenevat ja iho imee meikkiä, mistä seuraa epäpuhtauksia. Toisten mielestä meikistä ei ole mitään haittaa. Jos pitäisi antaa yksi kaikilla toimiva vinkki sporttailuun ja meikkaamiseen, se olisi: pidä meikki kevyenä ja putsaa naama heti jumpan jälkeen.

Antiperspirantti on deodoranttia tehokkaampi

Jos kainalosi kostuvat hikoillessasi vain hivenen, voit käyttää deodoranttia. Runsaammin hikeä valuvien on parempi sutia antiperspiranttia sekä kainaloon että tarvittaessa jalkapohjiin ja kämmeniin.

Deodorantti estää hienhajun, ja antiperspirantti myös hien valumisen tukkimalla hikirauhasten suut. Ei tarvitse silti pelätä, että kehon lämmönsäätely menisi sen vuoksi sekaisin. Hiki löytää tiensä ulos toista reittiä. Jos antiperspiranttikaan ei riitä tai haluat käyttää esimerkiksi luonnonkosmetiikan deodoranttia, ota käyttöösi myös talkki tai silkkipuuteri. Ne imevät kosteutta.

Suosi mietoja pesuaineita

Hikoilu voi myös ärsyttää ihoa ja päänahkaa, mistä voi seurata finnejä tai ihottumaa. Siksi mars pesulle heti hikoilun jälkeen. Käytä mahdollisimman mietoa pesuainetta, kuten lapsille tarkoitettua suihkugeeliä ja herkälle iholle tarkoitettua kasvojenpuhdistusainetta. Pese tukkasi hyvin miedolla sampoolla, sellaisessa lukee yleensä “sopii päivittäiseen pesuun”, tai pesevällä hoitoaineella. Kiireessä riittää pikapesu kuivasampoolla. Jälkihoida koko kroppa mahdollisimman kosteuttavilla tuotteilla.

Lue myös:

Haluatko polttaa enemmän kaloreita? Tee nämä 3 pientä muutosta treeniin

Alumiinittomat deodorantit testissä – yllätysvoittajaksi edullinen markettituote!

X