karvojen poisto kylmävahaliuskoilla
Karvojen poisto onnistuu eri tavoin, esimerkiksi kylmävahaliuskoilla.
Kauneus

Testasimme eri tapoja poistaa säärikarvat – kaksi menetelmää sai parhaat pisteet: ”Iho on edelleen sileä viikon jälkeen”

Karvojen poisto onnistuu monella menetelmällä. Arvostatko nopeutta, kivuttomuutta vai luonnollisuutta? Testasimme eri menetelmiä vahaliuskoista sokerointiin.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Millä menetelmällä karvojen poisto sääristä onnistuu parhaiten? Testasimme eri menetelmiä.

Lue myös: Karvojen poisto laserilla on parhaimmillaan pysyvä ratkaisu – tehoaa erityisesti tietynlaisiin ihokarvoihin

1. Acorelle-kylmävahaliuskat

Acorellen kylmävahaliuskat vartalolle ovat ekosertifioituja, hypoallergeenisia ja 100 %:sesti luonnollisia, 20 kpl 12 e.

Acorellen kylmävahaliuskat vartalolle ovat ekosertifioituja, hypoallergeenisia ja 100 %:sesti luonnollisia, 20 kpl 12 e.

Säärikarvani ovat nopeasti kasvavat ja vahvat. Epiloin useamman kerran viikossa.

Tuote lupaa: Käyttövalmiit kylmävahaliuskat tarttuvat lyhyimpiinkin ihokarvoihin. Iho pysyy sileänä 3–4 viikkoa.

Näin se toimii: Liuskat lämmitetään käsien välissä ja silitetään iholle tiiviisti karvojen kasvusuuntaan. Ne kiskaistaan irti karvojen kasvusuunnan vastaisesti.

Pitikö lupaus? Liuskat tosiaan­ tarttuvat hyvin myös lyhyimpiin karvoihin. Karvat irtoavat helposti ja kivuttomasti – ainakin epilointiin tottuneelta iholta. Sääristä tulee sileät. Pieni miinus siitä, että yhdestä pakkauksesta riittää vain pariin kertaan.

Tämä yllätti: Yllättävän siistiä: sääriin ei jää vahaa eikä tahmeuden tuntua.

Pisteet 8,5/10

Riikka, 47

2. Sheivaus Be.Bare Life -sampoopalalla

Be.Bare Life Shampoo & Shaving Bar Top to Toe on muoviton ja vedetön sampoopala, joka sopii niin hiustenpesuun kuin sheivaukseenkin, 100 g 12 e.

Be.Bare Life Shampoo & Shaving Bar Top to Toe on muoviton ja vedetön sampoopala, joka sopii niin hiustenpesuun kuin sheivaukseenkin, 100 g 12 e.

Säärikarvani ovat sinnikkäät ja piikikkäät.

Tuote lupaa silkkisen, ajelua helpottavan pinnan iholle. Riittoisa, vegaaninen ja luonnollinen sampoopala korvaa ihokarvojen ajeluun tarkoitetut geelit ja vaahdot. Sisältää antiseptista teepuuöljyä.

Näin se toimii: Sampoopala kostutetaan ja sillä sivellään sääret. Vaahtoa ei synny, vaan ihosta tulee liukas ja pehmeä. Höylällä ajelu sujuu vaivattomasti. Tuoksu on raikas piparminttu.

Pitikö lupaus? Piti. Iho tuntui pehmeältä eikä ärsyyntynyt toimenpiteestä, kuten monesti käy. Sheivauspala vaikuttaa riittoisalta; se pysyi kiinteänä eikä pehmentynyt käytössä.

Tämä yllätti: Tuote käy myös parranajoon ja hiustenpesuun.

Pisteet 9/10

Susanna, 45

Lue myös: Palashampoo on trendikäs ja ekologinen, mutta miten se toimii käytössä? Testasimme – kiitosta tuli etenkin yhdestä ominaisuudesta

3. Andmetics-karvanpoistovoide

Andmetics Hair Removal Cream Women on vesimelonilta tuoksuva karvanpoistovoide, 100 ml 9 e.

Andmetics Hair Removal Cream Women on vesimelonilta tuoksuva karvanpoistovoide, 100 ml 9 e.

Säärikarvani ovat tummahkot ja vahvat.

Tuote lupaa tasaisen ja sileän tuloksen jopa neljäksi viikoksi. Sopii kaikille ihotyypeille.

Näin se toimii: Karvanpoistovoidetta levitetään kuivalle iholle tuotteen mukana tulevalla lastalla. Se saa vaikuttaa 3–8 minuutin ajan. Voide kaavitaan pois lastalla ja lopuksi jalat huuhdellaan. Sheivaukseen verrattuna tämä tuntui työläältä ja hitaalta.

Pitikö lupaus? Tuotetta ei ollut tarkoitettu minun säärikarvoilleni: niistä lähti vain osa, vaikka olin todella huolellinen. Iho jäi niiltä osin ihan siistiksi eikä ärtynyt tai punoittanut. Sänkeä alkoi puskea kolmen päivän päästä.

Tämä yllätti: Tuote ilmeisesti sopii vain hentokarvaisille.

Pisteet 7/10

Lilli, 44

4. Bic-bambuvarsi ja -vaihtoterät

Bic Bamboo on luonnollisista sekä vastuullisesti hankituista materiaaleista valmistettu karvanpoistohöylä naisille ja miehille, varsi ja 2 vaihto­terää 16 e.

Bic Bamboo on luonnollisista sekä vastuullisesti hankituista materiaaleista valmistettu karvanpoistohöylä naisille ja miehille, varsi ja 2 vaihto­terää 16 e.

Säärikarvani ovat tummat ja elinvoimaiset. Säärten iho kuivuu herkästi.

Tuote lupaa korkeaa teknologiaa ja sileän lopputuloksen. Karvanpoistohöylän terän kosteuttava voidenauha sisältää E-vitamiinia ja aloe veraa. Varsi on vastuullisesti tuotettua bambua.

Näin se toimii: Ihastun höylän bambuvarteen heti. Varsi on kapea ja kauniisti muotoiltu, höylä pysyy hyvin kädessä suihkussa. Säärikarvojen ajelu sujuu ilman minkäänlaisia naarmuja, kun teräpää liukuu iholla sitä myötäillen.

Pitikö lupaus? Kyllä. Karvojenpoisto sujui miellyttävästi, ja iho tuntui pehmeältä ja sileältä sen jälkeen.

Tämä yllätti: Kuvittelin Bic-höylien olevan kertakäyttöisiä. Kaikkea muuta!

Pisteet 9,5/10

Piia, 48

5. Karvojen poisto epiloimalla: Remington-epilaattori

Karvojen poisto epiloimalla: Remington Smooth&Silky -epilaattori

Remington Smooth&Silky -epilaattorissa on 5 erilaista ajopäätä, hierontaominaisuus, tarkkuusvalo ja 40 pinsettiä, 47 e.

Säärikarvani ovat vaaleahkot ja hennot.

Tuote lupaa poistaa jopa 60 % enemmän karvoja yhdellä vedolla kuin muut epilaattorit. Sääret pysyvät sileinä jopa neljä viikkoa.

Näin se toimii: Onpa helppoa! Liu’utan epilaattorin pinsettipäätä pitkin säärtä, eikä satu yhtään. Kohdevalo auttaa näkemään hajakarvatkin. Bikinirajojen siistiminen onnistuu myös kätevästi ja melkein kivuttomasti. Kainaloissa toimenpide sen sijaan sattuu jopa hellempään käsittelyyn tarkoitetulla ajopäällä.

Pitikö lupaus? Laite on todella tehokas. Sileää jälkeä tulee lähes kertavedolla.

Tämä yllätti: Aikaisemmassa epilaattorissani oli ladattava akku. Tämä laite täytyy kytkeä pistorasiaan.

Pisteet 9/10

Miia, 55

6. Tanita-kylmävahaliuskat

Tanita Hair Removal Wax Strips -vahaliuskat sopivat säärten, reisien, käsivarsien sekä kainaloiden alueelle, 12 kpl vahaliuskoja + 10 ml jälkihoitoöljy 8,50 e.

Tanita Hair Removal Wax Strips -vahaliuskat sopivat säärten, reisien, käsivarsien sekä kainaloiden alueelle, 12 kpl vahaliuskoja + 10 ml jälkihoitoöljy 8,50 e.

Säärikarvani ovat talven jälkeen kuin talviturkki.

Tuote lupaa: Herkälle iholle tarkoitetut kylmävahaliuskat pitävät sääret sileinä jopa neljä viikkoa.

Näin se toimii: Herkkäihoisena kokeilin ensin yhtä liuskaa pienelle alueelle. Sen irrottaminen sattui, karvoja lähti noin viisi ja sääret olivat tahmeat vahasta. Uuteen yritykseen etsin netistä vinkkejä. Tärkeää oli silittää liuskoja vain kerran myötäkarvaan ja poistettaessa kiristää ihoa vastakarvaan. Ja kyllä: 95 % karvoista oli tiessään!

Pitikö lupaus? Kunhan liuskojen jipot oppi, toimivat ne erinomaisesti, ja iho on edelleen sileä viikon jälkeen.

Tämä yllätti: Liuskat tuoksuivat mehiläisvahalle, eikä iho ärtynyt.

Pisteet 9+/10

Hannele, 38

7. Karvojen poisto sokeroimalla: Sugar Coated -vartalosokeri ja -karvanpoistoliuskat

karvojen poisto vartalosokerin avulla

Sugar Coated Leg Hair Removal Kit -vartalosokerin sokerisiirappiseos on valmistettu ainoastaan vedestä ja sokerista. Pakkaus on kierrätettävä ja karvanpoistoliuskat voidaan pestä uudelleen käyttöä varten, 200 g 15 e.

Säärikarvani ovat paksut, niihin eivät pure voiteet tai vaahdot, ja inhoan myös karvanpoistovoiteiden hajua.

Tuote lupaa tehokkaan ja helpon karvanpoiston. Ihoa kevyesti kuoriva vartalosokeri jättää ihon pehmeäksi ja ehkäisee karvojen sisäänkasvamista.

Näin se toimii: Sokerivaha lämmitetään mikrossa tai vesihauteessa, sivellään ohueksi kerrokseksi säärille ja poistetaan liuskoilla. Tuote on lähes tuoksuton. Lastan käyttö saattaa tottumattomalta vaatia opettelua.

Pitikö lupaus? Kyllä, sääristä tuli sileät ja pehmeät.

Tämä yllätti: Tuote sisältää vain kolmea ainetta: vettä, sokeria ja ruusunmarjaöljyä. Todellinen luonnontuote siis!

Pisteet 9,5/10

Matilda, 46

Lue myös: Sokerointi kotona – toimii! Toimittaja kokeili ja sai aikaan sekä sotkua että sileyttä

X