Kauneus

Kasvojen varjostus ammattimeikkaajan vinkeillä – testasimme itse perässä

Kasvojen varjostus kohottaa ilmettä ja tuo eloa kasvoille. Katso lopputulos videolta.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Annan toimitus

Varjostusten avulla kasvoille saa eloa ja muotoa.

Kasvojen varjostus kohottaa ilmettä ja tuo eloa kasvoille. Katso lopputulos videolta.

Kasvojen varjostus on hyvä tapa korostaa tai häivyttää kasvojen piirteitä. Oikeanlaisella varjostuksella lopputulos on kuulas ja kasvojen ilmettä kohottava.

Kasvojen muotojen korostaminen varjostamalla on etenkin nuorten meikkaajien rutiini. Suosion on pistänyt merkille myös meikkitaiteilija Tintti Leppänen.

– ­Pidän meikkikursseja, ja vinkkejä kasvojen varjostukseen pyydetään koko ajan enemmän, Leppänen sanoo.

Kysyimme ammattilaisen vinkit kasvojen varjostukseen ja testasimme perässä itse.

Valitse oikea sävy ja tuote

Kerrataan alkuun opit ja kokeillaan vasta sitten. Varjostukseen sopivat esimerkiksi voidemaiset, puikkomaiset tai puuterimaiset varjostusvärit. Monissa näistä lukee englanninkielinen termi contour.

– Tuotteen värin tulisi olla mahdollisimman viileä ja jopa harmaaseen taittava, jotta lopputulos ei ole oranssi. Viileät sävyt ikään kuin jäljittelevät kasvoille muodostuvia varjoja, Leppänen kertoo.

Varjostusväri levitetään kevyesti meikkivoiteen päälle.

– Puuterimaiset tuotteet voivat olla helpompi vaihtoehto aloittelijalle, sillä niitä on helpompi kerrostaa ja häivyttää, Leppänen sanoo.

Aurinkopuuterilla lämpöä, ei varjoja

Moni mieltää aurinkopuuterin ja kasvojen varjostamisen samaksi asiaksi.

– Varjostusväriä ja aurinkopuuteria käytetään erikseen. Aurinkopuuteri on usein astetta lämpimämmän sävyinen ja se tuo pientä päivetystä kasvoille. Sitä voi sipaista kasvoille lopuksi lämpöä tuomaan, Leppänen sanoo.

Jos kasvoille kaipaa erityisesti lämpöä, aurinkopuuteria voi halutessaan käyttää ikään kuin varjostuksen lailla.

– Tällöin väri ei kuitenkaan saa olla liian oranssi tai helmiäinen. Mattainen tuote on ykkösvalinta, Leppänen sanoo.  

Kasvojen varjostus: näin muotoilet kasvot varjostusvärin ja poskipunan avulla

Kasvoja muotoillaan usein kolmessa vaiheessa: varjostusvärin, poskipunan ja korostusvärin avulla. Aloitetaan varjostuksesta.  

Meikkipohja ilman varjostuksia, korostuksia ja poskipunaa.

Varjostuksia tehdessä poskiluulle sivellään ikään kuin puikulabanaanin muotoinen alue.

– Varjostusväri olisi hyvä sijoittaa aivan poskiluun alaosaan, ennemmin ylemmäs kuin alemmas. Liian alas tehty varjostus voi luoda illuusion väsyneistä ja roikkuvista kasvoista, Leppänen huomauttaa.

Tälle puolelle on lisätty varjostusväri, poskipuna ja korostusväri.

Mitä ylemmäs varjostus ja poskipuna on sijoitettu, sitä enemmän ne nostavat kasvojen ilmettä. Poskiluun alaosan lisäksi varjostusväriä voi sivellä hiusrajaan ja leukalinjaan.

– Jos sinulla on pyöreät tai neliskanttiset leukaperät, voit halutessasi häivyttää leveimpiä kohtia varjostuksen avulla. Jos puolestaan on terävä leuka, leuan kärkeä voi häivytellä.

Jos leuan alta haluaa häivyttää esimerkiksi veltostunutta ihoa tai kaksoisleukaa, väriä voi sivellä myös leuan alle, kaulaa kohti kevyesti häivytellen. Lopuksi on tärkeää tarkistaa hyvässä valossa, ettei leualle ole jäänyt ikäviä viiruja.

– Oikein tehtynä varjostukset ovat hyvin hennot ja sulautuvat kauniisti meikkipohjaan. Lopputulos on parhaimmillaan hyvin luonnollinen, Leppänen ohjeistaa.

Lue lisää: Poskipunan paikalla on iso vaikutus ilmeeseen – huomaatko kuvista, miten eri levitystavat kaventavat tai kohottavat kasvoja?

Vasemmalla puolella on varjostusväri, poskipuna ja korostusväri, kasvojen oikealla puolella on pelkkä meikkivoide.

Kun kasvot on varjostettu, on aika lisätä poskipuna. Sitä sivellään heti varjostuksen yläpuolelle ja häivytellään kohti ohimoa.

– Lisäksi poskiluun korkeimpaan kohtaan, silmän kulmaluulle, nenänvarteen ja amorinkaarelle voi sipaista vaaleaa, hieman helmiäistä korostusväriä, Leppänen vinkkaa.

Korostusväri kiinnittää nimensä mukaisesti katseen kohtiin, joita halutaan korostaa. Kulmaluulle sipaistu korostusväri avaa katsetta, nenänvarrelle sipaistu väri korostaa kauniisti nenän muotoa ja amorinkaarella korostusväri voi luoda illuusion täyteläisemmistä huulista.

Lopuksi alueet häivytetään varovasti yhteen, jotta ne sulautuvat kauniisti meikkipohjaan.

Tässä kuvassa kasvojen molemmille puolille on tehty varjostukset, korostukset sekä lisätty poskipuna.

Tällä hetkellä etenkin sosiaalisessa mediassa moni meikkaaja innostuu varjostamaan myös nenänvarttaan varsin voimakkaasti. Tähän trendiin Leppänen itse suhtautuu varauksella.

– Niillä tekee helposti vinon nenän itselleen. Lisäksi nenänvarteen jää usein keltaiset raidat, eikä lopputulos ole ollenkaan luonnollisen näköinen. Mielestäni vahvat nenävarjostukset kuuluvat oopperalavoille, dramaattisiin mustavalkokuviin ja teatteriin, ei arkimeikkiin.

Kasvojen varjostus ammattilaisen vinkeillä: näin varjostusten teko sujui Annan toimittajalta

On selvää, että ammattimeikkaajalta varjostuksen oikea paikka löytyy leikiten, mutta kuinka vinkit toimivat käytännössä Annan toimittajan testaamina? Katso alla olevalta videolta!

X