Kauneus

Kauneuden maestro

Teksti:
Anna.fi

Olet tuskin kuullutkaan hänestä. Silti tämä nainen on saattanut jo päättää, mitä sinulla on ensi vuonna huulillasi.

Meikkaaja Gucci Westman, 33, on määrätietoinen nainen, joka tekee töitä muotimaailman huipulla. Kun katselee ulkomaista lehtihyllyä, Westmanin pensseli on heilunut Voguen, Alluren ja W:n kansikuvia tehdessä. Ja kun hän meikkaa taviksia, heidän nimensä on Cameron, Jennifer tai Drew.
Westman on myös ainoa meikkaaja, joka esiintyy Timen tuoreella listalla, johon on koottu muodin tämänhetkiset naisvaikuttajat.
”Tiesin jo nuorena, etten halua opiskella mitään nenä kiinni kirjassa. Olen taiteilijaperheestä ja tykkäsin luoda kuvia, joten meikkaajan ammatti oli varhain päämääräni”, Westman kertoo puhelimessa Pariisista. New Yorkissa asuva Westman ramppaa Ranskassa usein, sillä hänet on vasta nimetty Lancômen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Hän työskentelee parhaillaan uusien tuotteiden ja pakkausten parissa, ja Lancômen ensi kevään meikkikokoelma tulee olemaan hänen käsialaansa.

Göteborg, LA, NYC

Westman on kotoisin Ruotsista, läheltä Göteborgia. Hän tutustui muotimaailmaan au pairina Sveitsissä. Perheen äiti oli muotikriitikko, joka kuskasi ulkomaantyttöä näytöksiin. Meikkaajan oppinsa Westman haki Pariisista. ”Otin 18-vuotiaasta päälle parikymppiseksi ihan relasti: matkustelin, opiskelin kieliä ja hiihdin”, hän kertoo.
Ura vei Los Angelesin tähti- ja elokuvamaailmaan. (Westman on muuten se tyyppi, joka onnistui tekemään Cameron Diazista homssuisen harmaavarpusen elokuvaan Being John Malchovich.) Lopulta New York kutsui. ”Olin tehnyt listan ihmisistä, joiden kanssa haluan tehdä töitä. Minulla ei kuitenkaan ollut Nykissä kauheasti kontakteja, ja Los Angelesista tulleita katsotaan siellä muutenkin aika kieroon.” Nyt Westmanin lista on kohtuullisen tarkasti yliviivattu. Tällä hetkellä Westman työskentelee mieluiten Steven Meiselin, Mario Testinon, muotitoimittaja Grace Coddingtonin ja hiusmaestro Orlando Pitan kanssa. ”Halusin kokea sen adrenaliinin, joka tulee työstä, jota pääsee tekemään sankareidensa kanssa”, hän selittää määrätietoisuuttaan.

Coolit asiakkaat

Westman tunnetaan toisaalta hyvin pehmeästä, toisaalta rajoja rikkovasta tyylistä. ”Esimerkiksi W:n kansikuvissa halutaan aina vetää pikkuisen överiksi, rikkoa vähän rajaa. Ja jokaiseen juttuun pitää aina löytää juuri tarkoitukseen sopiva tyyli.”
Westman on myös monen julkkiksen luottomeikkaaja. Julianne Moore, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston – kaikki coolit tyypit tuntuvat olevan Westmanin asiakaslistalla. ”Tiedän! Se on todella mieletöntä!” Yksi selitys on ehkä se, että vain harvat huippumeikkaajat ovat naisia. ”Minä rakastan kauneutta, enkä ole millään lailla pelottava. Uskon siihen että naiset haluavat näyttää kauniilta ja seksikkäiltä”, Westman sanoo.
Hänellä on muuten terveisiä suomalaisille kaunottarille. ”Käyttäkää aurinkovoidetta. Tiedän että pimeän jälkeen haluaa juosta rantaan kun aurinko alkaa pilkottaa, mutta luottakaa minuun ja suojatkaa ihonne. Nyt!”

Teksti Jenni Lieto/Trendi

X