Kauneus

Kauneusikoni: Häikäisevä Charlize Theron

3.10.2014 Teksti: Anna.fi

Charlize Theronista, 39, kirjoitetaan harvoin ilman, että hänen mallimenneisyyttään ja moitteettomia mittojaan otetaan esille. Filmitähti itse kuitenkin liputtaa mieluummin henkisten harrastustensa nimeen.

Tanssijankoulutuksen saaneen vaaleaverikön kauneus tuntuu kiehtovan yleisöä enemmän kuin Charlizea itseään. Hän antaa mieluiten lausuntoja eläinten oikeuksista ja aidsin vastaisesta työstään – koetteleehan sairaus hänen synnyinmaataan Etelä-Afrikkaa.

Charlize liikkuu liki päivittäin, ja treeniin kuuluu tanssilajien ohella joogaa, spinningiä ja kuntosaliharjoittelua. Roskaruokaan hän ei kajoa vaan suosii luomua. Charlize on tarkka myös kaksivuotiaan adoptiopoikansa Jacksonin ruokavaliosta. Charlize ei ole silti säästynyt terveyshuolilta. Rasitusvammat ja niskavaivat ovat varjostaneet hänen elämäänsä, ja aikoinaan polvivamma katkaisi lupaavasti alkaneen ballerinan uran.

Maaliskuista Oscar-gaalan Dior-asua kehuttiin kaikkien aikojen seksikkäimmäksi. Sen viimeisteli Harry Winstonin liikkeestä lainattu 31 karaatin timanttikaulakoru.

Charlize Theron yhdisti Diorin läpikuultavaan pitsipukuun hehkuvat huulet.

Arkityylissä Charlize suosii mustaa nahkaa niin leggingsien kuin Bottega Venetan punotun jättilaukunkin materiaalina.

Metropolitan Museum of Artin Costume Instituten gaalaan Charlize sonnustautui Christian Diorin haute couture -iltapukuun.

Charlize pitää kauneusrutiininsa mutkattomina. Hän on kertonut puhdistavansa kasvonsa iltaisin vesiliukoisella tuotteella ja lisäävänsä sitten rutkasti kosteusvoidetta. Aamuisin hän painelee kasvonsa lämpimässä vedessä kostutetulla pyyhkeellä, levittää korkeasuojakertoimisen aurinkovoiteen – joka taatusti tulee tarpeeseen Los Angelesissa – ja loihtii arkimeikin maskaralla sekä sipaisulla meikkivoidetta. Huulipuna kuuluu hänestä iltaan, päivällä riittää voide.

Näin teet tyylin:

  • Kullanhohtoinen iho on osa Charlizen hehkua. Vältä raskaita pakkeleita ja satsaa sen sijaan hyvään BB-voiteeseen ja pariin sipaukseen hohtopuuteria. Karta kuitenkin kimalteita!

  • Virheetön iho ulottuu Charlizella myös vartaloon. Iltatyylissä voit tavoitella samaa täydellisyyttä tasoittelemalla esimerkiksi säärten sävyä meikkivoiteella. Varaa kylliksi kuivumisaikaa.

  • Lyhytkin tukka voi olla upean naisellinen. Loihdi Charlizen tapaan tyveen kylliksi nostatusta hiuspuuterilla tai tyvikohotussuihkeella.

  • Kuvat AOP, Bulls PressBeverly Hillsissä pidetyllä hyväntekeväisyyslounaalla Charlize Theronin kasvoja kehystivät Diorin Mise en Dior -malliston korvakorut.

Tähden ihon tarunomaisen kuulauden taustalla työskentelevät huippuammattilaiset. Charlize on muotitalo Diorin J’Adore-tuoksun keulakuva, ja ennen kuin hän astelee punaiselle matolle, hän saa avukseen Diorin oman meikkitaiteilijan. Yleensä Dior myös pukee Charlizen salamavalojen säihkeeseen. Yksityiselämässään tähti suosii arvojensa vuoksi eettistä Stella McCartneyn mallistoa sekä rokkihenkisiä Rag & Bonen asuja. 

Teksti: Mirva Saukkola
Kuvat: Bulls Press ja Tommi Tuomi / Otavamedia
Anna 40/2014

Lue myös:

Täydellinen nude-meikki – Näin sen teet! 

Victoria Beckham – Kopioi muoti-ikonin luksustyyli! 

Gwen Stefani – Näin kopioit naisellisen punk-tyylin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *