Kauneus

Kauneusretki Tallinnaan

Teksti: Anna.fi

olde hansaTallinnan vierailun voi tehdä myös kauneusteemalla. Kaupungin edullisissa ja tasokkaissa kauneushoitoloissa voi hemmotella tulevaa morsianta tai miksei sulhastakin, joka ei kaipaa örvellyspolttareita. Samalla olemus saadaan kuntoon häitä varten.

Remupolttarien sijaan muodissa ovat tällä hetkellä rauhalliset polttarit, jossa saunotaan tai käydään kauneushoidoissa. Kauneuspäivä Tallinnassa on hyvä idea paitsi polttariporukalle, myös kaason ja morsiamen yhteiselle häiden suunnittelu- ja valmistaumispäivälle tai hääparin yhteiselle rauhoittumismatkalle ennen häitä. Samalla ihon, vartalon, kynnet ja hiukset saa kuntoon huomattavasti Suomea edullisemmin. Jos kauneushoitoihin on tarkoitus joka tapauksessa mennä ennen häitä, matkan hinnan saa helposti säästettyä takaisin.

Tallinnan kävijöiltä kehuja on saanut esimerkiksi Day Spa vanhassa kaupungissa (Vana-Posti 4). Day Spa on mahdollista varata kokonaan ryhmälle. Hoidot on suositussa hoitolassa varattava kuukautta ennen. Vaativalle ja kunnon rentotutusta kaipaavalle Day Spassa on hemmottelevia hoitopaketteja: esimerkiksi kuuden tunnin mittainen Miracle Morning -paketti maksaa n. 160 euroa, ja sisältää aromaterapian, kasvohoidon, SPA-käsihoidon ja jalkahoidon, hiusten leikkauksen ja meikin. Miehille Day Spassa on erityiset kasvohoidot ja hieronnat. Nopean rusketuksen perään haikaileva saa air brush -rusketuksen 16-17 eurolla.

Kynsiään tarkkaan hoitavien virolaisten keskellä omat kynnet alkavat näyttää toivottoman epäsiisteiltä. Kyntensä voi Tallinnassa hoidattaa muun muassa Viru-hotellin liepeillä olevassa Küünestuudiossa (Narva mnt. 4), jossa hinnat ovat toukokuussa normaalia halvemmat.

Hiustenpidennys tai kokonainen ja terveysloma

Haluaako tuleva morsian häihin pitkät kutrit? Tallinnan huvimatka voidaan saada säästetyksi jo sillä, että hiustenpidennykset ovat Tallinnassa Suomea huokeampia. Kauneushoitola Mariness Salongissa (Kreutzwaldi 23) koko pään hiuspidennys maksaa 300-450 euroa, Sinine Salong -kauneussalongissa (Gonsiori 7) yksi hiusosio maksaa 3,2 euroa. Yhteensä hiuspidennys maksaa 320-480 euroa, jos hiuksiin tarvitaan 100-150 hiusosiota.

Tavallisiakin kampaamopalveluita saa Tallinnasta edullisesti. Esimerkiksi Vanalinna Salongissa (Vabaduse Väljak 2) pitkien hiusten värjäys, raidoitus ja leikkuu maksaa nelisenkymmentä euroa.

Jos on valmis oleskelemaan Virossa pidempäänkin, muttei halua Pärnuun tai Tartoon asti, pari päivää voi viettää esimerkiksi Loksan hoitokeskuksessa 65 kilometria Tallinnasta. Loksasta on mahdollista ostaa 6 tai 12 päiväinen peruspaketti tai 2-4-päiväinen viikonloppupaketti. Täysihoito Loksassa kahden hengen huoneessa maksaa alle 40 euroa päivältä/hlö, salaatti- tai vesipaastolla vieläkin vähemmän. Mahdollista on myös elää hieman kalliimmassa loistokaksiossa. Kuuden päivän paketiin sisältyvät yöpymiset, 3 ateriaa päivässä, kuntoutuslääkärin vastaanotto, lääkintävoimistelu, fysioterapiaa ja 20 minuuttia hierontaa.

Teksti: Anna Manninen / A4 Media Oy (4.6.2006)
Kuva: A4 Media Oy

X