Kauneus

Kaunis rusketus ilman aurinkoa: Näin valitset parhaan itseruskettavan

Teksti: Anna.fi

Pienoinen päivetys saa ihon hehkumaan. Itseruskettavilla tuotteilla luot kauniin sävyn turvallisesti.

Itseruskettavat

Body shop1. Aloita kuorinnalla

Saat tasaisen värin, kun ihon pinta on tasainen. Poista ihokarvat, siisti kantapäät, varpaat ja kynnet jo edellisenä päivänä. Kuori pois ihon pintaan jämähtänyt kuollut ihosolukko. Muista kuoria myös polvet ja kyynärpäät. Väri imeytyy napakasti kuivaan ihoon, kuten polviin, kyynärpäihin ja jalkateriin. Levitä niihin täyteläistä rasvaa ja muualle runsaasti kosteuttavaa voidetta ja vasta sen jälkeen itseruskettajaa.

Vihreän teen antioksidantteja sisältävä Body Shop Fuji Green Tea -vartalokuorinta 250 ml 18,90 e.

2. Levitä sienellä

Beauty BlenderRasvaa ensin kädet ja levitä tuote puhtaalle iholle. Pese kädet pesuaineella heti levityksen jälkeen. Hyvä konsti on myös käyttää kertakäyttöhanskoja, tai kokeile meikkisientä tai levityskinnasta. Jotkut taituroivat värin myös siveltimellä kasvoilleen. Muista levittää itseruskettajaa korvanlehtiin ja niskaankin.

Beautyblender Bodyblender -vartalomeikkisienellä levitys onnistuu tasaisesti, käsiä tahrimatta. Kostuta sieni, purista liika vesi pois ja painele voide kevyesti iholle. Sieni 29,90 e ja ilmava Airport Pro -laukku sienen kuljetukseen 22 e.

Vita Liberata3. Tee se puuterilla

Itseruskettava puuteri on jännä uutuus. Sävy syvenee, kun käytät puuteria peräkkäisinä päivinä.

Asteittain ruskettava Vita Liberata Trystal Mineral Bronzer & Kabuki –mineraalipuuteri ja sivellin 43,90 e. Levitä kabukisiveltimellä aurinkopuuterin tapaan.

4. Kosteuta samalla

Biotherm

Itseruskettava tuote värjää ihon pinnan ilman auringon säteilyä. Teho perustuu kemialliseen reaktioon, jonka saa aikaan sokeripohjainen dihydroksiasetoni eli DHA. Värin kestoon vaikuttaa ihon uusiutumisnopeus.

Tuotteet ovat uudistuneet todella paljon – paha haju on muisto vain. Uusimmissa itseruskettavissa on ihoa hoitavia ainesosia. Perinteisesti itseruskettavat ainesosat on yhdistetty voiteisiin tai öljyihin, mutta nyt niitä sekoitetaan myös tehotuotteisiin ja seerumeihin.

Kosteuttava ja valoa heijastava Biotherm Aqua-Gelée Autobronzant -seerumi antaa kasvoille asteittain auringon kultaaman sävyn, levitä myös kaulalle ja dekolteelle, 50 ml 30 e.

Clarins5. Tuunaa itse

Jos haluat itse säädellä päivetyksesi vahvuutta, hanki itseruskettava ”boosteri”, jota voit sekoittaa mihin tahansa voiteeseen. Jos ihosi on kalpea, aloita muutamalla tipalla. Suurenna annosta sävyn vahvistuessa.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow -boosteria lisätään 4-6 tippaa vartalovoiteeseen. Sekoitus antaa iholle asteittain tummuvan ruskettuneen sävyn, 30 ml 39 e.

 

6. Etene varpaista päähän

L'OréalJalkoihin ja sääriin saat värin tasaisimmin, kun aloitat levityksen varpaista ja etenet ylöspäin. Sama pätee käsiin ja käsivarsiin. Aloita sormista ja etene kohti olkapäitä. Ethän unohda käsivarsien sisäpuolia! Selkään tarvitset kaverin apua, jotta saat värin levittymään tasaisesti.

Tarkista kasvoissa hiusraja, kulmakarvojen seutu ja korvanlehdet vaikka pumpulipuikon kanssa. Muista levittää väriä myös kämmenselkiin.

Jos varotoimista huolimatta jäi rusketusraitoja, kokeile loiventaa niitä kuorinnalla.

L’Oréal Paris Sublime Bronze Fabulous -itseruskettava seerumi lupaa kestävän värin pariksi viikoksi kasvoille ja vartalolle, 100 ml 17,90 e.

 

Australian7. Suojaudu auringossa

Muistathan, ettei itseruskettavissa tuotteissa yleensä ole suojakerrointa. Lisää siis aurinkosuojaa, kun menet aurinkoon. Jos haluat vahvistaa auringon päivettävää vaikutusta, ota avuksi aurinkosuoja, jossa on itseruskettavia ainesosia.

Asteittain sävyttävä Australian Gold Premium Coverage 45 -kasvovoide sisältää suojakertoimen 45, 88 ml 19,80 e.

 

 

8. Heti ja viiveellä

BiosolisItseruskettavien toimintanopeus vaihtelee. Jotkin saavat ihon näyttämään heti päivettyneeltä, joillakin sävyn muodostuminen kestää tunteja.

Luonnonkosmetiikkasertifioitu Biosolis-emulsio antaa iholle heti kevyen päivettyneen sävyn, kestävä vahvempi väri ilmestyy kolmessa tunnissa, 150 ml 15,35 e.

 

 

 

 

Lumene9. Toivotko vain hentoa sävyä?

Jos haluat vartalolle vain aavistuksen sävyä, vaihda vartalovoide sellaiseen, jossa on hiukan itseruskettavia ainesosia. Tällaisen tuotteen kanssa ei tarvitse pelätä rusketusraitoja ja voit sipaista voiteen kiireessäkin.

Kevyesti päivettävä Lumene Natural Bronze -kosteusvoide sisältää heleyttävää lakkanektaria. Kokeile kasvoille ja vartalolle, väri on tummimmillaan viiden päivän käytön jälkeen, 150 ml, 14,90 e.

 

10. Viimeistele öljyllä

VichyItseruskettavalla hankittu sävy pysyy kauniina, kun hoidat ihoa hyvin. Kosteuta ihoa päivittäin. Jos käytät kireitä vaatteita, väri saattaa hankautua paikka paikoin pois epätasaisesti. Kuori tuolloin iho ja lisää itseruskettavaa.

Viimeistele päivettynyt sävy kullanhohtoa antavalla ihoöljyllä. Se myös kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Hiero öljyä käsien välissä ja sipaise hohdetta myös hiuksiin.

Vichy Ideal Body 3-Gold Oil -kuivaöljy sisältää kullan, kuparin ja pronssin sävyistä helmiäispigmenttiä ja antaa satiinisen hehkun iholle, kokeile kasvoille ja vartalolle, 100 ml 29 e.

 

Lue lisää:

Itseruskettavat testissä – Hyvästi rusketusraidat!
Väriä purkista: Testissä luonnollisesti valmistettu itseruskettava
Itseruskettavat herkälle iholle ja 24 tunnin pikarusketus – Ellit testasivat St. Tropezin uutuudet

Teksti: Sini Kesänen
Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia ja valmistajat

Anna 17/2015

X