Kesän kauneusrutiinit
Kauneus

Kesän vaivattomammat kauneusrutiinit – 10+5 vinkkiä

Lomalla kauneusrutiineja on kiva keventää. Näppärät monitoimituotteet ja meikin vähentäminen säästävät aikaa nautiskeluun. mirva saukkola
Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: OM-arkisto

1. Käytä suojakertoimellista päivävoidetta

Aurinko vanhentaa ihoa, joten lisää suojavoiteen levitys kesärutiineihisi. Helpoimmalla pääset, kun käytät päivävoidetta, jossa on suojakerroin mukana.

Rantaleikkeihin kannattaa suojautua aurinkovoiteella, jossa on korkea suojakerroin 50.

2. Kauniit jalat

Helteellä oloa voi raikastaa kainalodödön lisäksi jalkadeodorantilla. Jalkatalkki estää hiertymien syntymistä.

Jos jalkoihin syntyy rakkoja ja kovettumia, unohda raivokas raspaaminen, sillä se kiihdyttää kovettumien kehittymistä. Levitä sen sijaan jalkavoide joka ilta ja pue yöksi puuvillasukat.

3. Panosta meikissä yhteen värikkääseen yksityiskohtaan

Kesällä meikki muuttuu herkästi homssuiseksi, jos sade yllättää tai helle hiostaa. Keskitä huomio yhteen vedenkestävään yksityiskohtaan: värilliseen silmänrajaukseen tai kestopunattuihin huuliin.

4. Säästä hiuksia

Hiukset kärsivät kesän mittaan auringosta, mökkielämään kuuluvasta löylyttelystä sekä meriveden suolaisuudesta tai altaan kloorista. Suojaa kutrisi saunassa kostealla pyyhkeellä. Tyydy pesemään vain hikoillut hiuspohja ja anna latvoille hoitoainekäsittely. Testaa myös hiusnaamioita.

5. Kuori ihoa hellästi, hoivaa naamioilla

Kuorinta pitää hipiän heleänä, vartalon vailla kovettumia ja rusketuksen tasaisena. Valitse tuote tarkoin. Herkkäihoisen ei kannata hinkata naamaansa verille liian karkearakeisella kuorintavoiteella.

Naamiot pelastavat kesäkasvot tehokkaasti. Luomun lempijä muussaa kosteuttavan naamion esimerkiksi kypsästä avokadosta ja munanvalkuaisesta. Matkavaihtoehdon tarjoavat kuitukangasnaamiot, joihin on imeytetty tehoaineita.

6. Valitse kevyempi tuoksuvaihtoehto

Parfyymit tuntuvat toisinaan tuhdeilta kesään. Tuoksun voit korvata lempituoksusarjasi vartalovoiteella, jonka antama häivähdys riittää mainiosti kesällä.

7. Tuuheutta hiuksiin suolasuihkeella

Surffitukka on tänäkin kesänä huolettomin hiustyyli. Vaaleaan tukkaan se syntyy suolasuihkeella ja pikku pörröttämisellä. Tummista hiuksista suolasuihke kähveltää kiillon, joten suihkauta kutreihisi niiden väriin sävytettyä kuivasampoota tai hiuspuuteria.

8. Kokeile itse tehtyä kosmetiikkaa

Tuoreet raaka-aineet innostavat kokeilemaan kotitekoista kosmetiikkaa. Raastetusta kurkusta ja luonnonjogurtista tehty seos viilentää auringonpaisteen ärsyttämää dekolteeta. Hunajan, sitruunamehun ja merisuolan seoksella voi kuoria hellästi mustikkametsällä värjäytyneet kädet.

9. Rauhoita ärtynyt iho

Iho voi ärtyä palamisesta, ötököiden puremista tai vaikka oksien raapaisuista metsäretkellä. Lievän ärsytyksen taltutat esimerkiksi aloe vera -geelillä, kun taas pahemmissa ongelmissa on hyvä hakeutua lääkärin pakeille.

10. Tartu monikäyttöiseen öljyyn

Öljyt hellivät auringon kuivattamaa ihoa ja hiuksia. Kesälomareissulle mukaan sopii yleiskäyttö-öljy, jolla voit kosteuttaa yhtä hyvin kehon kuin hiuslatvatkin.

X