Kauneus

Kulmien värjäys kotona on helpompaa kuin kuvittelit! 6 kohdan helpot ohjeet, joilla onnistut

Miten kulmien värjäys kotona onnistuu? Kosmetologi neuvoo kotivärjäyksen vaiheet kohta kohdalta, jotta kulmien värjäys olisi yhä helpompaa.

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Istock

Kulmien värjäys kotona onnistuu varmasti, kun seuraat näitä kosmetologin vinkkejä.

Miten kulmien värjäys kotona onnistuu? Kosmetologi neuvoo kotivärjäyksen vaiheet kohta kohdalta, jotta kulmien värjäys olisi yhä helpompaa.

Houkutteleeko kulmien värjäys kotona? Värjäys on kotioloissakin melko nopeaa ja vaivatonta, kunhan tietää mitä tekee.

– Kulmien värjäys kotona sopii etenkin niille, joiden kulmakarvat ovat hyvässä muodossa ja jotka ovat melko varmoja siitä, millainen värisävy omiin kulmiin sopii, kertoo Cidesco- ja SKY-kosmetologi Jaana Sippola kauneushuone Hemmasta.

Sippola listasi helpot ohjeet, joilla kulmien kotivärjäys onnistuu.

1. Kulmien värjäys kotona lähtee liikkeelle värin valinnasta

Kulmien värin valinta riippuu paljon omista mieltymyksistä. Osa tykkää, että väri on hieman kovempi ja luo selkeät reunat, kun taas osa ei halua yhtä jyrkkää lopputulosta. Värin sävyllä ja vaikutusajalla voi vaikuttaa siihen, miltä tulos näyttää heti värjäyksen jälkeen.

Sävy, joka on lähellä omaa luonnollista hiusväriä, toimii usein melko hyvin. Toisaalta tummat kulmat voivat sopia hyvin myös vaaleiden hiusten kanssa, sillä ne antavat kasvoille ilmettä.

Monet haluavat välttää liian lämmintä sävyä, jolloin ruskean värin ja harmaan sävyn sekoitus toimii taittamaan ruskean lämpöä viileämmäksi. Väriä valitessa kannattaa kysyä apua kaupan henkilökunnalta, ja jos väri mietityttää, kannattaa aina aloittaa vaaleammasta sävystä: värin saa aina tummemmaksi, mutta vaikeammin vaaleammaksi.

Myös kulmien muoto, karvan paksuus sekä tuuheus vaikuttavat lopputulokseen. Huokoiset tai auringonvalon kuivattamat karvat nappaavat väriä helpommin, kun taas todella paksut ja karheat karvat heikommin. Toisaalta auringonvalo myös vaalentaa värjättyjä kulmia nopeammin. Paras tulos on usein näkyvillä seuraavana päivänä kulmien värjäyksestä.

2. Kasvojen puhdistus

Ennen kuin aloittaa kulmien värjäys kotona -operaation, on kasvot syytä puhdistaa ja kuivata huolellisesti.

Meikinpoistoaineen tulee olla öljytön. Öljy tekee karvan pinnasta liukkaan, jolloin väri ei tartu karvaan hyvin.

3. Kulmien siistiminen

Ylimääräiset karvat on hyvä siistiä pois pinsettien tai siihen suunnitellun terän avulla, jos nyppiminen tuntuu epämiellyttävältä.

Jos olet epävarma muutamien karvojen kanssa, anna niiden olla ja tarkastele niitä uudestaan, kun olet värjännyt kulmat. Harjaa kulmat muotoonsa.

Kulmien värjäys kotona on helppoa, mutta välillä kannattaa luottaa myös ammattilaisiin.
Kulmat kaunistuvat myös kotona, mutta välillä ammattimaisempi ote voi olla tarpeen.

4. Ihon suojaaminen

Ennen värin levitystä kulmakarvoja ympäröivä iho on suojattava hyvällä kerroksella voidetta. Voide suojaa ihoa, jottei siihen tartu väriä. Voiteeksi käy esimerkiksi Vitalis.

On normaalia, että väriainetta levittäessä väriä tarttuu suojaamisesta huolimatta hieman myös ihon alueelle. Tällöin väriä voi putsata ympäröivältä iholta voiteen ja pumpulipuikon avulla.

Myös kulmakarvojen alla sijaitsevaan ihoon tarttuu jonkin verran väriä, mutta iho hylkii värin parissa pesussa pois.

5. Kulmien värjäys kotona

Kun aloitat kulmien värjäyksen, seuraa tarkasti tuotteen käyttöohjetta. Tuotteen suositeltuja vaikutusaikoja ei tule ylittää. Jos väri ei tunnu tarttuvan karvaan tarpeeksi, tuote ei ehkä ole sopivin, vaan seuraavalla kerralla kannattaa kokeilla jotain muuta.

Kun väri on vaikuttanut sopivan ajan, pyyhi se pois kostutetulla vanulapulla. Pese kasvot. Jos lopputulos ei vaikuta tarpeeksi tummalta, kulmat voi värjätä uudestaan.

Kulmavärin valinnassa kannattaa siirtyä hiljalleen vaaleammasta sävystä tummempaan.
Kulmaväriä valitessa kannattaa mieluummin valita hieman liian vaalea, kuin hieman liian tumma sävy.

6. Miten kulmien värjäys kotona kannattaa uusia?

Jos heti kulmien värjäyksen jälkeen huomaa, että lopputulos on vaaleampi kuin piti, kulmat voi värjätä uudelleen tummemmalla sävyllä. Tällöin värin vaikutusaika kannattaa puolittaa, sillä karva on jo pehmentynyt edellisestä käsittelystä.

Yleisemmin kulmia kannattaa värjätä noin reilun kuukauden välein. Liian usein värjääminen rasittaa karvaa samalla tavoin kuin liian tiuhaan hiusten värjääminen.

Varo näitä!

Kulmien värjäys kotona on onnistuessaan näppärää, mutta Jaana Sippolan mukaan turhia riskejä kannattaa silti välttää.

– Älä koskaan tee värjäystä edellisenä päivänä ennen juhlia, vaikka olisit käyttänyt samaa väriä aiemmin. Jos olet hermostunut ennen tärkeää päivää, saatat nypätä yhden karvan liikaa, väri saattaa vaikuttaa liian pitkään tai muuta, hän kertoo.

Täysin ensikertalaisen kannattaa varata vieläkin enemmän aikaa kulmilleen.

– Mikäli et ole aiemmin värjännyt kulmia, suosittelen tekemään sen ainakin viikkoa ennen tärkeää menoa, ettei vaan ala harmittamaan. Silloin tilanteen ehtii vielä korjaamaan, jos väri ei olekaan mieluinen.

Väriaineen sopivuus omalle iholle kannattaa myös varmistaa pakkauksesta löytyvällä ihotestillä.

– Ihotestillä varmistuu siitä, ettei väri ala ärsyttämään ihoa. Se kannattaakin tehdä aina ainakin silloin, kun vaihtaa tutusta tuotteesta toiseen.

Sippola myös varoittaa yhden värin taktiikkaa pohtivia.

– Älä koskaan käytä hiustenvärjäykseen tarkoitettua väriä kulmien värjäykseen!

X