Kauneus

Kestävä huulimeikki syntyy muutamalla pikkukikalla

Teksti:
Anna.fi

Tänä talvena huulimeikissä hurmaavat syvät luumun ja viininpunaisen sävyt. Näillä helpoilla ohjeilla teet näyttävän huulimeikin, joka ei karkaa juonteisiin vaan kestää läpi juhlien.

Kestävä huulimeikki

Huulimeikin tekovaiheet

1. Kuori huulet edellisenä iltana ja levitä päälle hoitavaa voidetta. Aloita meikki peittämällä peitevoiteella kaikki punoittavat kohdat huulten ympärillä ja nenänpielissä. Muuten punertava huulimeikki näyttää suttuiselta.

Kestävä huulimeikki

2. Pohjusta huuli läpinäkyvällä huultenpohjustusaineella. Pohjustus tasoittaa huulen juonteita ja helpottaa huulen rajaamista. Jos sellaista ei ole, levitä huulelle kevyttä peitevoidetta. Tee sitten rajaus. Etsi ensin amorinkaaren ja alahuulen oikea linja ja etene rajauksen teossa pieni pätkä kerrallaan. Suora ja siisti rajaus ei synny yhdellä vedolla!

Kestävä huulimeikki

3. Jos haluat huulimeikin kestävän, väritä koko huuli rajauskynällä. Väri kuluu silloin tasaisemmin pois eikä punaa tarvitse lisätä niin usein. Kuvan meikissä on käytetty Clarinsin huultenrajauskynän sävyä 06 Fig.

Kestävä huulimeikki

4. Levitä huulipuna siveltimellä, niin saat värin levitettyä tarkasti eikä sitä tule kerralla liikaa. Litteällä neliskanttisella siveltimellä on helppo tehdä myös reunat siististi. Varo ylittämästä rajausten rajoja. Kuvassa on  käytetty Clarins Rouge Prodigen sävyä Mystic Plum.

Kestävä huulimeikki

5. Taita nenäliina ja muiskauta ylimääräinen väri siihen. Jos haluat extra-kestävyyttä, taputa huulimeikin päälle vielä kevyesti irtopuuteria. Tällöin huulimeikistä tulee mattainen.

Kestävä huulimeikki

6. Jos väri on karannut yli huulten rajojen, poista väri topsilla ja korjaa reunoja vielä tarvittaessa valokynällä tai peitevoiteella. Rajojen viimeistely korostaa väriä ja saa huulet pomppaamaan esiin. Taputtele huulen keskiosaan hieman vaaleaa korostusväriä tai luomiväriä. Se tekee huulista erityisen muhkeat.

Kestävä huulimeikki

Pro-vinkit

  • Voit kuoria huulet siihen tarkoitetulla tuotteella tai kotikonstein. Voit esimerkiksi kastaa sokerinpalan veteen ja hieroa sillä huulia hellästi.
  • Läpinäkyvä rajauskynä on hyvä hankinta, sillä se sopii kaikkien huulipunasävyjen kanssa. Se myös estää huulimeikkiä karkaamasta juonteisiin.
  • Rajauskynän ei ole pakko olla aivan samanvärinen kuin huulipunan. Voit leikitellä kynän tummuudella tai vaaleudella, jos haluat lisää kontrastia.
  • Pidä muu meikki luonnollisena ja raikkaana, sillä voimakas huulimeikki saa olla tämän lookin ydin.

Kuvat: Mirva Kakko
Malli: Anette M./Paparazzi

X