Kauneus 13.3.2017

Kevään 9 kuuminta hiustrendiä: juhlaponnari, punakulta ja ylikasvanut polkka

Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: Bulls Press
Päivitä kampauksesi kevääseen. Se onnistuu kertaheitolla, kun vedät hiuksiin luotisuoran jakauksen, punot niihin lettejä tai annat polkkatukan kasvaa itsekseen ylipitkäksi. Anna kokosi yhteen kevään 2017 kuumimmat hiustrendit.

Juhlaponnari takana, juhlat edessä

Tänä keväänä biletyylin luominen on ehkä helpompaa kuin koskaan. Juhlaponinhäntä valloittaa kevään kuumimpana kampauksena. Nyrkkisääntönä sen tekemisessä on, että mitä hulppeammat bileet, sitä korkeammalle ponnari hilataan.

Kiiltosuihketta voi käyttää sumeilematta. Kumilenkki piilotetaan poninhännän tyveen pyöräytettävän ja pinnillä huomaamattomasti kiinnitettävän suortuvan alle. Tyylin kruunaavat näyttävät korvakorut. Mallia poninhännän suhteen näytti malli Chrissy Teigen Golden Globe -gaalassa.

Ponnari sopii myös juhlaan, näytti Chrissy Teigen.

Litteät laineet

Kuohkeat, Hollywoodin kulta-ajan mieleen tuovat laineet väistyvät rennompien, tuulen pörröttämien kiehkuroiden tieltä. Hiusyritys Miraculoksen kouluttaja Markku Ruotsalainen ehdottaa muotoilurautaa tai isopuolaisia lämpörullia tyylin loihtimiseen. Tiivis papiljottikihara ei tähän tyyliin sovellu.

Elegantin esimerkin modernista lainekampauksesta antoi Emmy-gaalassa Downton Abbeyn jalosukuisena Marynä tunnettu näyttelijä Michelle Dockery. Luontevat laineet toivat yleensä ankaran huoliteltua tyyliä suosivan tähden olemukseen uudenlaista pehmeyttä.

Laineet toivat pehmeyttä Michelle Dockeryn tyyliin.

Kasvojenkohotus sävyttämällä

Contouring tarkoittaa meikkaustekniikkaa, jolla kasvonpiirteitä korostetaan ja varjostetaan voimakkaasti tummilla ja vaaleilla meikkisävyillä. Contouring-kikkaa käytetään nyt myös hiusten sävyttämisessä.

Kun kasvot kehystetään tummilla hiussävyillä, luodaan sirompi vaikutelma. Vaaleilla väreillä voidaan luoda pidentäviä linjoja. Hiustuoteyrityksistä Wella ja IdHair ovat keskittyneet kevään tyyleissään kasvojen kauniiseen kehystämiseen hiusten avulla. Tähtitaivaan nimistä voimakaspiirteinen Sarah Jessica Parker on jo vuosien ajan pehmentänyt jämerää vaikutelmaa tumman ja vaalean yhdistelmällä.

Sarah Jessica Parkerin hiusvärissä vaalea ja tumma sointuvat luonnollisesti yhteen.

Luotisuora jakaus

Siksakit ja muut sekavat jakaukset jäävät historiaan ainakin hetkeksi. Nyt kampaukselle loihditaan ryhtiä viivasuoralla jakauksella, joka lisää etenkin tummahiuksiselle tyyliin dramaattisuutta.

Voit piirtää jakauksen sivulle, mutta ajankohtaisin se on keskellä päätä. Ota mallia vaikkapa laulaja Jenni Vartiaisen espanjalaishenkisestä kampauksesta Emma Gaalassa. Kun jakaus näkyy selkeästi, hiuspohjan pitää olla hyvässä kunnossa. Punoitus tai hilse eivät ole sallittuja tämän tehokeinon kaverina.

Jenni Vartiaisen gaalakampauksessa oli luotisuora jakaus.

Pocahontas-palmikoita

Palmikkoja ja lettejä käytetään varsinkin tuomaan vaihtelua nutturakampauksiin. Golden Globe -gaalassa näyttelijä Jessica Chastain häikäisi ohuilla palmikoilla somistetussa kampauksessaan, jota varten näyttelijättären punainen tukka oli hoidettu yhtä kiiltäväksi kuin kiillotettu kupari. Sarah Jessica Parker puolestaan ilmestyi paikalle pullalettikampauksessa, jonka moni näki kunnianosoituksena Tähtien sota -elokuvien prinsessa Leiaa esittänyttä, edesmennyttä näyttelijä Carrie Fisheriä kohtaan.

Kiiltävä palmikko näyttää upealta, mutta liukkaissa hiuksissa kampaus ei yleensä kestä. Siksi hius kannattaa käsitellä ennen letitystä pitoa antavalla tyvi- tai vaikkapa suolasuihkeella. On myös olennaista, että kiinnitys pitää. Niinpä Miraculoksen kouluttaja Markku Ruotsalainen kehottaa kiinnittämään letit silikonisilla kuminauhoilla, joita voi hankkia muun muassa hevostarvikeliikkeistä.

Jessica Chastaininin kampauksen juju olivat pikkuletit.

Eilispäivän polkka

Polkkapituuteen napsaistu tukka oli viime vuoden kuumin trendi. Muodin muuttuminen ei kuitenkaan aiheuta mitään toimenpiteitä. Tämän kevään hittikampaus nimittäin on ylikasvanut polkka. Selkeän, geometrisen jazztytön kuontalon sijaan tukan pitää olla tuulen tuivertaman näköinen. Täydellisin ylikasvanut polkka on tietenkin hipsterisukupolven ykkösnaisella eli malli-juontaja Alexa Chungilla.

Ylikasvanut polkka on trendikäs, näyttää fashionista Alexa Chung.

Kuparia ja punakultaa

Kuparikutrit ovat pinkaisseet muodikkaammiksi kuin koskaan. Etenkin näyttelijä Emma Stonen luonnollinen tyyli kirvoittaa kehuja sosiaalisessa mediassa.

Kaikki eivät kuitenkaan halua luonnollista hehkua hiuksiinsa vaan kaipaavat enemmän särmää. Silloin trendikäs vaihtoehto on korumaailman muotimateriaali punakulta, jonka sävyjä on nähty kuultavan muun muassa malli Kylie Jennerin ja näyttelijä Blake Livelyn kutreissa.

Tyvi saa jäädä punakultakutreissa muita hiuksia tummemmaksi, sillä ruusuista kultaa sivellään usein raitoina lähinnä latvoihin.

Emma Stonen punaiset kutrit ovat kauniit ja luonnolliset.

Silkinsileä kampaus

Virheetön, muotoiluraudalla loihdittu sileys tekee paluun. Tyyli on yksinkertaisuudessaan dramaattinen, ja siihen luotti muun muassa viihteen monitoiminainen Sara Forsberg Emma Gaalassa alkuvuodesta. Saran kampauksen ainoa juju olivat peilimäisen kiiltäviksi käsitellyt hiukset.

Silkinsileä kampaus vaatii kutreilta kuntoa, sillä tämä kampaus ei kätke ainoatakaan kaksihaaraista. Siksi hyvä hoitonaamio tai latvoihin jätettävät tehotipat tulevat tarpeeseen.

Muotoilurauta altistaa hiukset kuumuudelle, joten muista levittää pituuksiin lämpösuojan sisältävää muotoilutuotetta ennen käsittelyä.

Uusi väri päiväksi

Tänään rajua punkkia, huomenna söpöä pinkkiä? Instagram-sukupolvi ei suhtaudu hiusväriin järin vakavasti vaan vaihtaa sitä jopa päivittäin. Siksi kotoisella laulajallamme Jannika B:llä tai suuren maailman näytöslavoilta tutuksi tulleella malli Cara Delevingnellä on välillä nähty koko pää pinkkinä tai latvat pastelliväriin dipattuina. Suoravärisuihkeet ja -naamiot tekevät kokeilusta helppoa. Jos lopputulos särkee silmiä, värin voi pestä pois ja vaihtaa pukevampaan.

Jannika B:n hiuksissa on kaunis pinkki sävy.

Lue myös:

Parhaat hiusmallit eri muotoisille kasvoille – selvitä, ovatko kasvosi pyöreät, kulmikkaat, ovaalit vai sydämenmuotoiset

Hiusikoniksi noussut herttuatar Catherine todistaa: näillä neljällä kampauksella pärjää joka tilanteessa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi