Auts! Halkeilevat kantapäät, mikä avuksi?
Kauneus

Keveämmin askelin kesään! Näin hoidat halkeilevat kantapäät kuntoon

On aika herättää jalat talviunilta kenkien ja sukkien alta. Oikeilla tuotteilla hoidat varpaasi salonkisulokkaiksi ja astelet entistä mukavammin.
Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: iStock ja valmistajat

Tavoite: Eroon kovettumista

1. Norsunnahalle kyytiä

Iho paksuuntuu herkästi etenkin kantapäistä. Vähänkin vääränlaiset jalkineet aiheuttavat myös pikku- tai ukkovarpaisiin kovettumia. Ne näyttävät ikäviltä ja saattavat tuntuakin epämukavilta.

Päätät panostaa pohjatyöhön…

Kovettumia ei kannata raspata jatkuvasti, sillä se kiihdyttää ihon paksuuntumista. Sen sijaan säännöllinen rasvaaminen on paikallaan. Perinpohjainen raspaus silloin tällöin kuitenkin varmistaa, että voiteet saadaan imeytymään.

Vastaus: Raspi rullaamaan!

Remingtonin ladattavalla Reveal Perfect Pedi Wet & Dry -jalkaraspilla poistat tuhditkin kovettumat hellävaraisesti. Lisäosana tulevalla kuorintaharjalla saat kuolleet ihosolut pois myös jalkapöydästä, 50 e.

…tai käynnistät kosteuttamiskuurin

Uusien kovettumien synnyn saa estettyä säännöllisellä voitelulla. Levitä jalkavoidetta joka ilta ja sujauta vielä puuvillasukat päälle. Saunaillan päätteeksi voit helliä käpäliäsi naamiomaisella voidekerroksella.

Vastaus: Rauhoittava yleisvoide

Hajusteeton Avène XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm -hoitovoide rauhoittaa ärtynyttä ihoa lähdevedellä. Erikoiskorkki estää pöpöiltä pääsyn purkkiin, 400 ml 30 e.

2. Auts, halkeilu sattuu!

Korppuuntuneisiin kantapäihin voi ilmaantua halkeamia, jotka kivistävät kävellessä. Lisäksi ne aiheuttavat tulehdusriskin. Pahojen halkeamien syy voi olla sieni-infektio, jolloin vain käynti lääkärin pakeilla auttaa.

Haluat varjella kipukohtia…

Läpsykkäissä tepsutteleminen on riski, jos kantapäät ovat halkeamilla. Iho on tärkeää suojata kunnolla, jotta bakteerit eivät pääse jylläämään. Esimerkiksi ruusun tiedetään siirtyneen kehoon halkeamien kautta.

Vastaus: Tehotroppi tassuille

Exuviancen Heel Repair -voide pehmentää kovettumat ja saa halkeamat kiinni. Käytä ensin kuuriluontoisesti. Halkeamien parannuttua voit korvata tavallisen jalkavoiteesi tällä tehokosteuttajalla vaikka kerran viikossa, 100 ml 35 e.

…tai satsaat kanjonien silottamiseen

Sivele aamuin illoin kantapäihin erikoisvoidetta, joka on tarkoitettu halkeamien paikkaamiseen. Se voi sisältää esimerkiksi karbamidia tai ureaa, jotka korjaavat tehokkaasti ihoa.

Vastaus: Suojasukat jalkaan

Millsin geelisukat suojaavat kantapäitä. Sukat kosteuttavat jo itsessään ihoa, mutta niiden alle voi sivellä myös jalkavoiteen, 21,50 e.

Tavoite: Karkeloiden kauneimmat jalat

3. Juhlat jo illalla?

Kutsu yllätysjuhliin kilahti vasta aamulla luuriin, ja illalla jalkoja olisi syytä esitellä sandaaleissa. Aikaa ei ole rauhalliseen lekotteluhetkeen jalkahoitajan tuolissa tai edes perusteelliseen kotipedikyyriin!

Korkeintaan pikapuunaukseen on aikaa…

Jos aikaa valmisteluun irtoaa korkeintaan vartti, ehdit rapsuttaa jalkaharjalla pahimman kuolleen ihosolukon pois. Kosteuta ihon pinta sitten nopeasti imeytyvällä jalkavoiteella. Varpaankynnet siistiytyvät, kun tupsautat kuiviin kynsinauhoihin pari pisaraa kynsinauhaöljyä.

Vastaus: Harja 
heilumaan!

Ecotools Jalkaharja & Raspi -yhdistelmällä annat pöliseville pintasoluille kyytiä, jolloin myös voiteet imeytyvät paremmin, 7 e.

…tai päätät kiinnittää katseet kynsiin

Kauniisti lakatut varpaankynnet eivät korvaa jalkahoitoa mutta ohjaavat huomion heleisiin väreihin. Kevään suosituimpia tulokkaita ovat sokerihuurretut pastellit. Levitä aina värilakan alle aluslakka, sillä muuten kynnet värjäytyvät ikävän rusehtaviksi.

Vastaus: Fiilistele 
jätskiväreillä

Essien laventelinkuultoinen Tiers of joy -kevätsävy korostaa kauniisti päivetystä. Vaaleaa sävyä kannattaa levittää useampi ohuenohut kerros, jotta lopputuloksesta tulee emalimaisen tasainen, 14,50 e.

4. Pitkän tähtäimen hoitoa

Jos säännöllinen huolto on unohtunut kaamoshorroksessa, kannattaa kevät startata joko ammattilaisen tekemällä jalkahoidolla tai nautinnollisella koti- spalla: ensin jalkakylpy, sitten kynsihuolto, raspaus, kuorinta ja kosteutus.

Tähtäät samettiseen lopputulokseen…

Kuori jalat kunnolla ja säännöllisesti. Tehokkaat kuorintasukat voivat olla hyvä startti jalkojen huollolle, kunhan kantapäissäsi ei ole kirveleviä halkeamia. Jatkohuoltona riittää käsittely vartalonkuorintavoiteella kerran, pari viikossa.

Vastaus: Supersukat jalkaan

Kocostarin Foot Peeling Pack -kuorintasukkien hedelmä- hapot irrottavat kuollutta ihosolukkoa rivakasti noin 1−2 viikkoa käytön jälkeen. Minttu-uute jättää raikkaan tunteen jalkoihin, 40 ml 10 e.

…tai tiedät, että rentoutus näkyy naamassa

Jalkahoidon ei tarvitse olla tylsä rutiini. Lisää siihen luksusta lorauttamalla kylpyveteen tuoksuöljyä. Parisuhdetta vahvistaa spa-ilta, jossa kumppanit hierovat vuoron perään toistensa väsyneet jalat. Hyvä tunne näkyy keveinä askelina!

Vastaus: Hemmotteluöljy

Kissankäpälää sisältävä Frantsilan Jalkahoitoöljy pehmentää ihoa ja virkistää väsymystä. Erityisen tehokasta rohtumiin! 50 ml 12,50 e.

X