Kauneus

Klassinen silmämeikki juhlaan – katso video

Teksti: Anna.fi

Takuukaunis meikki syntyy nudesävyjä ja ruskeita yhdistelemällä. Sävyjen tummuutta vaihtelemalla arkimeikki vaihtuu juhlavaksi. Opi meikkiniksit, joilla kirkastat ja kohotan katsetta.

Klassinen silmämeikki juhlaan – katso video

Katso myös: Luonnollinen nude-meikki Cushion-meikkivoiteella – Helpot ohjeet videolla!

Näin onnistut katsetta kohottavassa silmämeikissä

1. Valitse sopivat sävyt

Ruskeat ja nudet ovat loistavia sävyjä silmämeikkiin, sillä ne sopivat kaikille. Voit yhdistää toisiinsa melkeinpä mitä tahansa saman värimaailman eri tummuusasteisia sävyjä.

Poimi 2–4 sävyä, joista yksi on vaaleampi pohjasävy. Neljää sävyä kerrostamalla syntyy moniulotteinen silmämeikki. Kahdella sävyllä kikkailu vaatii hyvin huolellista häivyttämistä, jotta rajoja ei jää.

2. Häivytä puhtaalla siveltimellä

Luomivärin levittämisessä toimii paletin mukana tullut applikaattori, mutta häivyttäminen kannattaa tehdä puhtaalla siveltimellä. Meikki pysyy silloin siistimpänä eivätkä värit haalistu. Häivytä siveltimellä luomivaon yli niin, ettei väristä jää selkeää rajaa.

Jos häivytys tuntuu hankalalta, voit ottaa siveltimeen hieman irtopuuteria. Oikea muoto löytyy, kun häivytät kevyesti ulos- ja ylöspäin luomivaon yli silmän mallia mukaillen. Silloin väri ei karkaa liian ylös.

3. Kohota luomea

Kohota roikkuvaa luomea lisäämällä tummaa varjostusta silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon. Lisää väriä roikkuvan kohdan päälle. Katso välillä peiliin ja tarkkaile ettet nosta luomiväriä liian ylös. Häivytä värin reuna pehmeäksi häivytyssiveltimen avulla.

4. Vältä eriparin silmät

Työstä molempia silmiä vähän kerrallaan vuorotellen. Jos teet yhden silmän kokonaan valmiiksi, toinen harvemmin onnistuu yhtä hyvin.

5. Taivuta aina ripset

Pelkkä ripsien taivuttaminen avaa ja nostaa katsetta. Jos ripsesi ovat hyvin suorat tai kaartuvat alaspäin kuin lehmänripset, valitse vedenkestävä ripsiväri, sillä se kuivahtaa nopeasti ja saa taivutuksen kestämään.

6. Levitä ripsiväri tyvestä

Kun haluat ripsiin tekoripsimäisen tuuhean vaikutelman, älä tee ripsiväriharjalla pitkiä vetoja vaan pientä siksak-liikettä. Silloin väriä päätyy kaikkialle, mutta ripsistä ei tule paakkuiset. Katse saa kohotusta, kun levität väriä aivan ripsien tyvestä alkaen.

7. Karkota väsymys

Tummaa silmämeikkiä tehdessä tulee lopuksi tarkistaa, ettei silmänalusiholle jää tumman luomivärin rippeitä, sillä se tekee katseesta väsyneen. Putsaa iho miselliveteen kastetulla vanupuikolla; misellivesiä on esimerkiksi Biodermalla ja Garnierilla. Tee sisärajaus ihonvärisellä rajauskynällä ja sipaise silmänalusten tummimmalle kohdalle valokynää.

Vinkit antoi meikkaaja Emma Jokelainen.

Tuotevinkit klassiseen silmämeikkiin

1. Maybelline The Nudes -luomiväripaletin kahtatoista nuden tai ruskean sävyä voi yhdistää kymmenillä eri tavoilla arki- tai iltameikkiin, noin 17 e.

2. Pehmeä ja pitkäkarvainen sivellin on paras häivytykseen. Sellainen on MACin sivellin numero 217, noin 27 e.

3. Ripsiväri Maybelline Lash Sensational on ripset tarkasti erotteleva ripsiväri, jota voi myös kerrostaa, jos tavoitteena on hieman tekoripsimäinen vaikutelma. Vedenkestävä versio saa taivutuksen kestämään vielä paremmin, noin 15 e.

4. Benecos-luonnonkosmetiikkasarjan kermanvärisellä rajauskynällä voi tehdä väsymystä vievän sisärajauksen, noin 5 e.

5. Tuo valokynällä valoa silmän alle, jolloin katse kiinnittyy silmämeikkiin eikä tummiin silmänalusiin. Lumene Touch of Radiance -valokynästä on saatavilla kaksi eri sävyä, noin 16 e.

Klassinen silmämeikki juhlaan – katso video

Juhlameikin tuotteet: Maybelline (meikkivoide Dream Wonder Nude, sävy Cameo 20. Poskipuna Fit Me, sävy Medium Rose. Luomiväripaletti The Nudes. Ripsiväri Lash Sensational. Kulmakynä Brow Satin Duo, sävy Medium Brown. Huulikiilto Color Elixir, sävy 400 Alluring Coral)

Lue lisää:

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla
Letti uudella tavalla! Katso videolta ohjeet rentoon juhlakampaukseen
Helppo kampaus: Kahden pinnin nuttura – katso ohjeet videolta!

Kuva ja video: Mirva Kakko
Tuotanto: Anni Nissi
Meikki ja hiukset: Emma Jokelainen
Malli: Adeliina/Paparazzi
Musiikki: Tuomas Ahva

Anni Nissi

Olen Helsingissä asuva vapaa toimittaja Kannuksesta, Keski-Pohjanmaalta. Seuraan kauneusmaailman ilmiöitä ja kirjoitan niistä Ellien lisäksi Annaan, Kotilieteen ja useisiin muihin aikakauslehtiin. Etsin jatkuvasti täydellistä poskipunaa ja heleän ihon salaisuutta.

Emma Jokelainen

Emma JokelainenOlen Emma Jokelainen, Helsingissä asuva meikkitaiteilija ja hiusmuotoilija. Kotimaisen ja kansainvälisen mallinuran myötä sain kipinän siirtyä työskentelemään kulissien taakse ja kouluttauduin meikkaajaksi. Työskentelen kauneuden, muodin ja mainosalan parissa ja teen kuvauksia ja näytöksiä.

Kuva: Jussi Ratilainen

X