Kauneus

Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta

Teksti:
Anna.fi
Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta

Klipsipidennysten etuna on niiden helppous. Hiuksiin pidemmäksi ajaksi kiinnitettäviä teippi- ja sinettipidennykset ovat aamulla valmiiksi päässä, kun taas klipsipidennysten kiinnittämiseen täytyy varata aikaa. Klipsipidennyksiä ei kuitenkaan tarvitse käyttää joka päivä, joten tyylin vaihteleminen on helppoa. Pidennysten aiheuttamasta päänahan ärtymyksestä ei myöskään tarvitse kärsiä, kun pidennyksiä ei välttämättä tarvitse käyttää viikosta toiseen.

Klipsipidennyksiä voi tilata internetistä useista verkkokaupoista, sekä ulkomailta että Suomesta. Ellit kokeilivat suomalaisen Klipsipidennys.fi-verkkokaupan sekä kansainvälisen headkandy-verkkokaupan pidennyksiä. Klipsipidennys.fi-verkkokaupan Suvi Kaskela tuli opastamaan ellejä klipsipidennysten saloihin.

Ellien testaamat ja kuvissa esiintyvät pidennykset ovat sataprosenttisesti luonnonhiusta ja A-luokan Remy-hiusta, mikä tarkoittaa sitä, että hiukset on valittu huolellisesti ja ommeltu kiinnitysnauhaan luonnollisen kasvusuunnan mukaan. Näin kaikkien hiusten suomukerros kulkee samaan suuntaan ja hiukset pysyvät paremmin sileinä eivätkä takkuunnu. Pidennyksissä käytetään usein aasialaista hiusta, sillä esimerkiksi eurooppalainen hiuslaatu on hennompaa eikä yhtä kestävää.

Pidennysten valinta

Klipsipidennyksen sävyn valinnasta ei kannata ottaa suurta stressiä, sillä samat pidennykset asettuvat yllättävän hyvin hyvinkin erivärisiin hiuksiin. Netistä tilatessa kannattaa kuitenkin aina etukäteen tarkistaa, millaiset palautus- ja vaihtosäännöt kaupalla on.

Klipsipidennyksiä on eripituisia. Itselle sopivimman pituuden valitsemista auttaa omien hiusten mittaaminen korvan alta latvoihin. Aivan lyhyisiin hiuksiin pidennyksiä voi olla vaikea laittaa. Mitä lyhyemmät omat hiukset ovat, sitä enemmän saa käyttää aikaa hiusten muotoiluun hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Myös todella paksuihin hiuksiin voi klipsipidennysten asettelu olla vaikeaa.

Klipsipidennys.fi -verkkokauppa on aktiivisesti mukana pidennystensä tuotekehittelyssä. Jatkossa valikoimiin on tulossa myös otsatukkapidennyksiä.

Headkandyn valikoimista taas löytyy erityisesti raidoitettuja pidennyksiä, jotka istuvat helpommin erivärisiin hiuksiin. Headkandyn klipsit ovat hieman suurempia ja nauhaan on lisätty ohutta verkkoa, joka hieman paksuntaa kiinnitysnauhaa.

Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta

Klipsipidennysten kiinnittäminen

Klipsipidennyspakkaukseen sisältyy yleensä erikokoisia suikaleita, joiden koot saattavat hieman vaihdella valmistajasta riippuen. Jos omat hiukset ovat erityisen liukasta lajia, voi hiuksia tupeerata tyvestä ennen klipsin kiinnittämistä. Pitoa parantaa entisestään pieni lakkasuihkaus tupeerattuun kohtaan.

Klipsipidennys.fi headkandy
Klipsipidennyssetti, 50 cm Deluxe Full Head Clip in Extensions, 20-22″
1 neljän klipsin osio 1 kpl erikoisleveä kolmen klipsin osio
3 kpl kolmen klipsin osioita 2 kpl kolmen klipsin osioita
2 kpl kahden klipsin osioita 5 kpl kahden klipsin osioita
2 kpl yhden klipsin osioita 2 kpl yhden klipsin osioita

Pään leveydestä, takaraivon korkeudesta sekä omien hiusten paksuudesta riippuu, miten osiot kannattaa päähän kiinnittää. Kokeilemalla selvität juuri omaan päähäsi sopivimman yhdistelmän, mutta alkuun voit kokeilla vaikka kaikkien osioiden kiinnittämistä seuraavaan tapaan:

Kiinnitä klipsit niskasta alkaen niin että alimmaksi tulee toiseksi levein osio, takaraivon leveimmälle kaikista leveimmät osiot ja päälaen takaosaan taas kapeampi osio. Kiinnitä kahden klipsin osiot pään sivuille hieman vinoon ja yhden klipsin osiot vielä näiden eteen. Jätä kuitenkin aivan kasvojen sivuun mieluummin omia hiuksia, jotteivät klipsien kiinnityskohdat jää näkyviin. Kun aiot pitää hiuksia kiinni, kiinnitä sivuosiot tavallista taemmas tai jätä ne kokonaan pois, jos tuntuu, etteivät omat hiukset riitä peittämään niitä.

Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta
Näin kiinnität klipsipidennykset
  • Tee ensimmäinen jakaus niskaan niin, että alle jää hieman omia hiuksia.
  •  Tupeeraa hiusten tyvi ja suihkauta lakkaa, jos hiukset ovat erityisen liukkaat.
  • Kiinnitä klipsi hiusten tyveen.
  • Teen uusi jakaus noin sormenmitta ensimmäisen yläpuolelle ja kliinnitä toinen osio samaan tapaan kuin ensimmäinen.
  • Toista kunnes olet kiinnittänyt kaikki osiot. Katso erityisesti päällimmäisten osioden kanssa, että omat hiuksesi riittävät peittämään klipsin.
  • Muotoile hiukset.
Kiinnitys

Muotoilu

Koska klipsipidennykset on tehty aidosta hiuksesta, voidaan niitä muotoilla aivan samaan tapaan kuin omiakin hiuksia. Pidennykset voi muotoilla ennen kiinnittämistä tai vasta sitten, kun ne ovat jo paikoillaan. Klipsin saa kiinni niin napakasti, että esimerkiksi suoristusrautaa voi huoletta käyttää ja jos joku osio sattuisi irtoamaankin muotoilun aikana, on se helppo napsauttaa takaisin pakoilleen. Esimerkiksi kiharoiden laittaminen suoristusraudalla saattaa olla helpompaa pidennysten ollessa jo paikoillaan, koska sitten ei omien ja pidennyskiehkuroiden yhdistelemiseen enää kulu aikaa.

Silloinkin, kun hiuksia pitää suorina, voi olla hyvä idea käydä ne läpi suoristusraudalla omien ja pidennyshiusten yhdistämiseksi luonnollisen näköisesti. Muista käyttää lämpösuojaa ennen muotoilua!

Muotoilu

Hoito

Pidennyksiä ei kannata pestä liian usein, mutta paljon muotoilutuotteita käytettäessä kannattaa pesuväliä tihentää ihan niin kuin omienkin hiusten kanssa. Hiukset kannattaa pestä pesualtaassa, johon ne voi jättää hetkeksi likoon. Hiusten pesuun suositellaan selvittäviä ja silottavia tuotteita, ei tuuhentavia tai erityisen hoitavia tuotteita.

Koska pidennykset eivät enää saa ravintoa hiuspohjan kautta, täytyy niille antaa sitä muulla tavoin, jotteivät ne takkuuntuisi ja menisi huonoon kuntoon. Klipsipidennys.fi -verkkokaupasta voi tilata myös Biosilk Silk Therapy -hoitoaineen, joka silottaa ja sulkee hiusten pinnan. Hoitoainetta hierotaan pieni tippa käsiin ja niistä pidennykseen, erityisesti latvoihin. Hoitoaineen voi laittaa joko märkiin tai kuiviin hiuksiin, mutta kuivista näkee helpommin, mihin ainetta tulee laittaneeksi.

Pidennysten harjaamiseen soveltuu parhaiten aitoharjasharja, joka selvittää hiukset hellävaraisesti. Älä harjaa pidennyksiä kosteana!

Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta

Värjääminen ja leikkaaminen

Jos pidennysten sävy ei istukaan omiin hiuksiin, voi kokeilla niiden värjäämistä, mutta tällöin kannattaa varautua myös yllätyksiin. Valkaisemalla voidaan esimerkiksi tummemmista hiuksista saada kylmempiä vaaleita sävyjä, mutta tällöin varauduttava siihen, että hiusten kunto tulee kärsimään rankasta käsittelystä. Viileän vaaleaa ilmettä halajaville tiedoksi, että platinapidennyksien hankkiminen voi olla kiven takana. Koska kaikki vaalennuskäsittelyt rasittavat hiusta ja tästä syystä markkinoilla olevat pidennykset taittavat hieman keltaiseen.

Hellävarainen keino kylmemmän vaalean sävyn saamiseen onkin vaaleiden pidennysten peseminen hopeashampoolla. Mikäli haluat pelata varman päälle, niin laita hopeashampoota käsienpesualtaaseen tai vatiin ja valuta kädenlämpöistä vettä reilulla teholla niin, että shampoo liukenee tasaisesti veteen. Vettä tarvitaan niin paljon, että hiuspidennykset peittyvät kunnolla. Voit vielä heilutella keitosta varovasti. Näin menettelemällä vältät sen, että hopeashampoo viilentää sävyn maltillisesti ja tasaisesti. Toista käsittely tarvittaessa halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Shampoon vaahdottaminen hiuspätkässä on paljon vaikeampaa ja käsittely voi värjätä hiukset epätasaisesti tai pahimmassa tapauksessa hiuksiin tulee violetteja läiskiä shampoosta. Kaikki tämä tietenkin omalla vastuulla.

Klipsipidennyksiä voi leikata ihan samaan tapaan kuin omiakin hiuksia. Latvoja voi siis huoletta pätkäistä tai kerrostaa esimerkiksi kasvoja kehystäviksi osioiksi. Huomioi kuitenkin lyhentäessäsi hiuksia, että mitä tasaisemmaksi latvat leikkaa, sitä vaikeampi seuraavalla kerralla on asetella pidennykset juuri samaan kohtaan kuin edelliselläkin kerralla.

Klipsipidennykset – Näin saat hiuksiin volyymiä ja pituutta
X