Kauneus

Kokeilimme kuivien hiusten viraalia superhoitoa yön yli – näin hair slugging -sukkakylpy toimii

Slugging on tuttu termi ihonhoidossa, mutta nyt menetelmää hyödynnetään myös hiustenhoidossa. Toimittaja testasi, miten hyvin hair slugging elvyttää kuivat ja karheat hiukset.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Hiusten öljyäminen ei ole menetelmänä uusi. Hoidolla on pitkät perinteet muun muassa Etelä-Aasian kulttuureissa.

Slugging on tuttu termi ihonhoidossa, mutta nyt menetelmää hyödynnetään myös hiustenhoidossa. Toimittaja testasi, miten hyvin hair slugging elvyttää kuivat ja karheat hiukset.

Slugging on alun perin korealaisesta ihonhoidosta peräisin oleva menetelmä, jossa kasvoille levitetään runsas kerros vaseliinia yön ajaksi. Tekniikka on nauttinut valtavaa suosiota sosiaalisessa mediassa, ja nyt menetelmästä on tukkaversionsa, hair slugging.

Siinä missä slugging lupaa paremman ihon, hiusten kohdalla menetelmä tähtää kiiltäviksi ja sileisiin suortuviin. Hair slugging-trendin aloitti kauneusvaikuttaja Monique Rapier, joka jakoi hiustenhoitovinkin TikTok-videollaan.

@moniquemrapier

Say goodbye to split ends 👏🏼 the BEST thing ever 🥺 Comment any questions! #hair #hairtok #hairtransformation #hairdamage #hairtips #hairslugging

♬ Jiggle Jiggle – Duke & Jones & Louis Theroux

Miten hittiniksi toimii käytännössä ja tuoko se eloa käsiteltyihin ja karheisiin latvoihin? Toimittaja testasi somessa hehkutettua superhoitoa kahdella eri tavalla.

Hair slugging hiusöljyllä

Menetelmänä hair slugging kiehtoo. Hiuksiani on vaalennettu monta kertaa ja ne ovat lähes aina hieman karhean ja elottoman tuntuiset.

Ensimmäiseksi päätän kokeilla hoitoa hiusöljyllä. Öljy suositellaan lisäämään kuiviin hiuksiin, joten teen niin. Levitän tuotetta tavallista enemmän hiusten pituuksiin, mutta vältän päänahkaa, jotta hiukset eivät rasvoitu. Sen jälkeen pujotan suortuvat sukan sisälle, kuten TikTok-videoissa.

Öljy kosteuttaa latvoja, mutta tekeekö se sitä yön yli vähän liikaakin?
Öljy kosteuttaa latvoja, mutta tekeekö se sitä yön yli vähän liikaakin?

Nukkumaan mennessä huomaan, että sukkaan kääräistyt hiukset tuntuvat hieman epämukavilta tyynyä vasten, mutta siihen tottuu nopeasti. Yön aikana sukkaa ei huomaa juuri laisinkaan.

Aamulla tarkistan, että hiukset ovat pysyneet sukan sisällä, ja hyvältä näyttää. On aika tarkistaa tulokset!

Harjattuani hiukset auki ne tuntuvat normaalia sileämmiltä. Päätän kuitenkin huuhdella hiukset vedellä, sillä latvat näyttävät rasvaisilta.

Kuivaamisen ja muotoilun jälkeen olen lopputulokseen melko tyytyväinen. Pituudet ovat saaneet yön aikana kiiltoa ja sileyttä, mutta rehellisyyden nimissä latvat näyttävät vähän likaisilta huuhtelusta huolimatta.

Hair slugging hiusnaamiolla

Seuraavaksi kokeiluun pääsee slugging hoitavalla hiusnaamiolla. Toimiiko tehokas hoitoaine hiusöljyä paremmin?

Hiusnaamion valelen pyyhekuiviin hiuksiin, sillä näin tuote levittyy paremmin. Tällä kertaa levitän tuotteen hiuksiin juurta myöten. Nyt hiuksia ei voi sitoa sukan tai huivin sisälle, joten taiteilen suihkupäähineen muovipussista.

Yöpuulle käydessä levitän tyynyn päälle vielä ison pyyhkeen suojaksi. Huh, onpa tässä hommaa.

Aamulla pesen naamion ensimmäisenä pois hiuksista, ja kuivaan ja muotoilen hiukset tavalliseen tapaan. Edellisen illan vaivannäöstä huolimatta hiuksissa ei näy huomattavaa muutosta. Suortuvat ovat kyllä pehmeät ja kampautuvat hyvin, mutta mitään ihmeitä hiusnaamio ei ole saanut aikaan.

Hyvänä puolena on, etteivät hiukset tällä kertaa näytä laisinkaan likaisilta hoitoaineen jäljiltä.

Hyvästi karheus

On totta, että kahden slugging-kerran jälkeen hiukset voivat aiempaa paremmin. Muutos näkyy etenkin latvoissa, jotka ovat saaneet uutta elinvoimaa.  Hiusöljy hoiti hiusnaamiota tehokkaammin karheita pituuksia, ja toi latvoihin pitkäkestoista kiiltoa ja sileyttä.

Menetelmänä slugging toimii, vaikka onhan se työläs. Tulokset ovat arvatenkin sitä paremmat, mitä useammin hoidon jaksaa tehdä. Niinpä hair slugging vaatii harjoittelua, aikaa ja säännöllisyyttä.

Lähteet: Byrdie, Marie Claire, Vogue

X