Kauneus

Kookosöljy on Jutta Gustafsbergin ja muiden julkkisnaisten suosikki

Teksti:
Anna.fi

Miten iho pysyy kimmoisana, jos treenaa ahkerasti ja käy suihkussa usein? Kysyimme asiaa neljältä tunnetulta teholiikkujalta. Jutta Gustafsberg, Satu Tuomisto, Mari Sainio ja Susa Matson ovat lähes yksimielisiä siitä, mikä pitää ihon pehmeänä.

Jutta Gustafsberg: Käytän kookosöljyä aurinkosuojana ja puurossa

Jutta Gustafsberg

Jutta Gustafsberg, 41, opastaa suositussa Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmassa katsojia terveellisempään elämäntyyliin. Päätyökseen hän on FitFarmin fitness-valmentaja. Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Päivään voi sisältyä tv-tuotantojen kuvaamista, treenivideoiden tekoa, luentoja tai kahvinkeittoa toimistolla. Kuntosalilla hän käy 3–4 kertaa viikossa. Lisäksi Jutta lenkkeilee koiran kanssa päivittäin ja meditoi.

– Käyn suihkussa aina treenin jälkeen, joskus useitakin kertoja päivässä. Käytän joka kerta suihkusaippuaa, muuten hiki ei tunnu irtoavan. Ihoni kuivuu helposti. Kun iho on kuiva, kuorin sen pehmeäksi Kuolleen meren suolalla. Käytän suihkussa iholle pesun jälkeen levitettävää kosteusvoidetta. Nopeuttaa, kun ei tarvitse läträtä erikseen kosteusvoiteen kanssa, vaan voi heti jatkaa matkaa.

Parhaat ihonhoitoniksini ovat runsas vedenjuonti ja riittävä uni. Kookosöljyä käytän tarvittaessa vartalon ihon lisäkosteutuksena ja kevyenä aurinkosuojana. Samaa öljyä lisään myös puuroon tai käytän muuten ruoanlaitossa, koska siitä saa ihon tarvitsemia hyviä rasvoja.

Satu Tuomisto: Kuorin vartalon kookosöljyllä

Satu Tuomisto

Juontaja, malli ja kuntosaliyrittäjä Satu Tuomisto, 28, juoksee päivittäin koiransa kanssa ylämäkiä ja tasaista peruslenkkiä ympäri Helsinkiä. Lisäksi hän treenaa omistamallaan Imperial Health Club -kuntosalilla 3–5 kertaa viikossa.

– Pesen ihoa paljon, mutta minulla ei ole ollut iho-ongelmia. Tietysti vuodenajat vaikuttavat, kylmällä ilmalla ihoni tarvitsee rasvaa enemmän kuin kesäisin. Rasvaan ihon aina pesun jälkeen.

Kuorin vartalon ihon noin kerran viikossa kookosöljyllä, johon sekoitan suolaa. Ihoni on kuorinnan jälkeen niin kosteutettu, ettei se välttämättä kaipaa voidetta. Käytän kookosöljyä myös sisäisesti. Uskon terveellisen, säännöllisen ja mahdollisimman puhtaan ruokavalion pitävän ihoni kunnossa. Ateriani koostuvat useimmiten kasviksista ja kanasta tai kalasta. Aamuisin syön kananmunaa tai luonnonmukaista smoothieta superfoodeilla höystettynä. En käytä vilja- enkä maitotuotteita. Herkuttelen harvoin.

Mari Sainio: Kookosöljy auttaa kuiviin käsiin

Mari Sainio

Big Brother -ohjelmasta tuttu juontaja, toimittaja ja liikunnanohjaaja Mari Sainio, 41, ohjaa tanssillisia tunteja sekä lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja kymmenisen kertaa viikossa. Lisäksi hän käy muiden ohjaamilla tunneilla, kun ehtii ja jaksaa. Keväästä syksyyn hän lenkkeilee. Liikkeellä pitävät myös personal trainer -opiskelut, valmistuminen häämöttää toukokuussa.

– Käteni ovat pakkasilla todella kuivat ja hikoillessa tilanne pahenee. Välillä käsissä ja sormissa on pieniä haavoja. Nyt onneksi löysin Gamarden vartalovoiteen. Sillä saan kätenikin pidettyä kunnossa. Olen kokeillut kaikki mahdolliset käsivoiteet ja perusvoiteet, eikä mistään ole ollut apua. Nyt käteni ja koko vartalo ovat superpehmeitä myös pakkasilla!

Suihkussa joudun välillä käymään monta kertaa päivässä hikoilun takia, ja talvisin ihoni on todella kuiva. Käytänkin usein Dr Goergin luomukookosöljyä sekä pesuun että kosteutukseen. Se pitää ihoni tarpeeksi pehmeänä. Tuoksu on omasta mielestäni ihana, mutta kaikki eivät pidä kookoksesta. Jos ei halua tuoksua koko päivää kookoskeksiltä, kannattaa valita jotain muuta.

Susa Matson: Rasvaan jalat joka päivä

Susa Matson

Tanssija, tanssinopettaja Susa Matson, 45, on tanssinut 35 vuotta ja ammatikseen 20 vuotta. Lisäksi hän opettaa tanssia eri puolilla maata. Keväällä Susan voi bongata myös telkkarin viihdeohjelmista. Tanssin määrä vaihtelee projektien mukaan. Esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa hän treenasi Kaj Kunnaksen kanssa viisi kertaa viikossa kahden tunnin ajan. Sen lisäksi hän opetti ja teki tanssikeikkoja.

– Tanssiminen on hikistä puuhaa. Hikoilen etenkin päästä. Hiukset liiskaantuvat ja meikki valuu. Treenin jälkeen on pakko käydä suihkussa, opetustunnin jälkeen ei välttämättä. Rasvaan ihon suihkun jälkeen. Lisään illalla vartalovoidetta myös jalkoihin, jos ne tuntuvat sitä kaipaavan. Kuorin jalkojani säännöllisesti Schollin paristokäyttöisellä laitteella, jonka sain lahjaksi mieheltäni.

Koska minulla ei ole ollut iho-ongelmia, en ole kovin paljon edes kiinnittänyt huomiota ihonhoitotuotteisiin. Pyydän voiteita usein lahjaksi mieheltäni tai kavereiltani. En ole merkkiuskollinen, vaan vaihtelen tuotteita sen mukaan, mitä saatavilla on. Sikäli hassua, että olen entiseltä ammatiltani meikkitaiteilija. Meikkasin työkseni viisi vuotta, kunnes tanssiminen vei kaiken ajan.

Teksti: Sini Kesänen
Kuvat: Bulls Press, OM-Arkisto, valmistajat
Tuotekuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Anna 4/2015

X