Kauneus

Kotitekoiset kasvonaamiot virkistävät ihoa

Teksti:
Anna.fi

Mikä olisi parempi tapa viettää rauhallinen koti-ilta kuin tehdä ihana kasvonaamio? Seuraavilla aineksilla hellit ihoasi luonnonmukaisesti. Naamioiden teossa on vain mielikuvitus rajana!

1. Appelsiini-jogurttinaamio

Sekoita appelsiinia luonnonjogurtin kanssa tehosekoittimella. Voit käyttää myös pelkkää appelsiinista puristettua mehua. Levitä iholle kymmeneksi minuutiksi. Naamio viilentää ja rauhoittaa. Jogurtti puhdistaa ja ravitsee, jotta appelsiinin sisältämä C-vitamiini imeytyy ihoon.

 

2. Suklaa-kasvonaamio

Suklaan rasvapitoisuus pehmittää kuivemmankin ihon. Sulata tai lämmitä suklaata mikrossa, sivele kasvoille, mutta ei silmänympärysiholle. Kun suklaa on kovettunut, irrota se varovasti. Tämän jälkeen iho puhdistetaan vielä huolellisesti puhdistusmaidolla.

3. Jogurtti-mansikkanaamio

Sekoita muutama survottu mansikka luonnonjogurtin kanssa ja levitä iholle kymmeneksi minuutiksi. Jogurtti puhdistaa ja ravitsee ihoa, mansikan vitamiinit saavat jälleen veren kiertämään.

4. Hedelmä-naamio

Sekoita tehosekoittimella mansikkaa, papaijaa, nektariinia, kurkkua ja kananmuna. Levitä iholle kymmeneksi minuutiksi. Tässä vitamiinipommissa on kaikki ihosi kaipaamat ainekset!

5. Ruis-hunajanaamio

Ruisjauhot sekoitetaan hunajan kanssa. Seoksen annetaan vaikuttaa viisi minuuttia, sen jälkeen se pestään huolella pois. Ruis-hunajanaamio pehmentää ihon ja kuorii sitä. Mikäli olet allerginen ruisjauhoille, ei kannata kokeilla!

6. Öljy-hunaja-jogurttinaamio

Luonnonjogurtti, hunaja, kaurahiutaleita, helokki- ja oliiviöljyä sekoitetaan keskenään ja levitetään iholle. Jättää mahtavan lopputuloksen! Tämä naamio sopii myös hiusten hellimiseen.

7. Luumunaamio

Murskaa luumut tehosekoittimella tahnamaiseksi, sekoita sen jälkeen maustamattoman jogurtin kanssa. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Mikäli haluat kuorivan naamion, seokseen voi lisätä vehnäleseitä. Luumuissa on paljon ihon kaipaamia vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

Teksti: Kirsi Pitkäranta
Kuvat: SKOY

 

 

X