Kauneus

Oletko jo kokeillut kulmasaippuaa? Testasimme trendituotteen, jolla kulmakarvoille saa luonnollisen huolitellun ilmeen

Mikä ihmeen kulmasaippua? Testasimme meikkaajienkin suosimaa hittituotetta kulmakarvojen muotoiluun. Lopputulos vakuutti.

Teksti:
Viivi Aaltovesi
Kuvat:
Viivi Aaltovesi

Kulmasaippua on vaihtoehto värittömälle kulmageelille.

Mikä ihmeen kulmasaippua? Testasimme meikkaajienkin suosimaa hittituotetta kulmakarvojen muotoiluun. Lopputulos vakuutti.

Hämmentävää kyllä, kulmasaippua eli brow soap ei ole kulmakarvoille tarkoitettu puhdistusaine. Se on meikkiuutuus, jolla saadaan loihdittua kulmakarva-look nimeltä saippuakulmat (soap brows).

Saippuakulmien idea on nimensä mukaisesti laittaa kulmakarvat ojennukseen harjaamalla niihin saippuaa. Kasvosuihkeella tai vedellä notkistettu saippua pitää tiettävästi kulmakarvat paikoillaan paremmin ja halvemmalla kuin kevyet kulmageelit. Moni on kokeillut kulmakarvojen taltuttamiseen myös hiuslakkaa, mutta saippua jättää lakkaan verrattuna luonnollisemman, vähemmän kiiltävän pinnan.

Huono puoli on, että tavallinen saippua voi ärsyttää ihoa. Saippuapalat on tarkoitettu ihon puhdistukseen ja pois huuhdeltaviksi, ei kasvoille koko päiväksi. Saippualla ojennukseen harjatut kulmakarvat ovat muodostuneet trendiksi YouTuben kauneusvaikuttajien myötä. Meikkivalmistajat ovat vastanneet kysyntään kehittämällä kulmasaippuan, jolla saippuakulmat saa tehtyä ilman saippuapalan kanssa puljaamista ja ihoärsytyksen riskiä.

Testissä kulmasaippua

Suomalaisista valmistajista ainakin irtoripsiin erikoistunut G Beauty Lab on tuonut markkinoille kulmasaippuan. Se myydään metallipurkkiin pakattuna ripsiväriharjaa muistuttavan pikku harjan kanssa. Itse kulmasaippua on väritöntä, kevyesti tuoksuvaa vaseliinimaista ainetta. Olennainen ainesosa on glyseriini, joka pitää karvat ojossa.

Kulmasaippua: vaseliinia muistuttava tuote ja sen levittämiseen tarkoitettu harja.
Kulmasaippua muistuttaa kovasti vaseliinia.

Kulmasaippuaa otetaan harjalla purkista ja suditaan kulmiin. Se ei kuivu välittömästi, joten karvoja on aikaa harjailla haluamaansa suuntaan. Jos tuotetta käyttää runsaasti, kuivumisen odottelu on lopulta vähän epämukavaakin, sillä kulmia alkaa kutittaa.

Lopputulos on vakuuttava. Tavallisesti käyttämäni Lumenen kulmageeli antaa kyllä lähes yhtä hyvän tuloksen, mutta vain hetkeksi. Kulmageeliä käyttäessä kulmani alkavat hapsottaa heti, kun erehdyn hieraisemaan niitä tai pukemaan paidan pään yli. Kulmasaippualla käsiteltyinä kulmakarvat pitävät muotonsa selvästi pidempään. Pito riippuu siitä, kuinka paljon tuotetta käyttää.

Kulmakarvat ennen kulmasaippuaa
Täysin meikittömät kulmakarvat.
Kulmakarvat, joihin on harjattu kulmasaippuaa.
Kulmakarvat kulmasaippuan jälkeen.
Meikatut kulmakarvat
Kulmakarvat, joissa on kulmasaippuaa ja kulmakynää.

G Beauty Labin 30 gramman purkki kulmasaippuaa maksaa 19,90 euroa. Purkin riittoisuutta on vielä vaikea arvioida. Pakkauskoko on kuitenkin selvästi suurempi kuin useimmissa kulmageeleissä, jotka myydään yleensä alle kymmenen millilitran pakkauksissa.

Kulmasaippua toimii kulmageelin sijasta, kuten kuvissa, tai sillä voi harjata kulmakarvansa pystympään, kuten kulmakarvojen laminoinnissa.

Lue myös: Kotiliesi.fi: Kasvattaako risiiniöljy ripsiä ja kulmia? Testasimme hehkutetun kotikonstin – ennen ja jälkeen -kuvat puhuvat puolestaan

Saippuakulmat ovat drag queenien kikka

Saippuakulmat ovat yksi lukuisista meikkitrendeistä, jotka ovat nousseet valtavirtaan drag queenien meikkitekniikoista. Viimeisen vuosikymmenen aikana meikkitrendi toisensa jälkeen on luovinut tiensä drag-kulttuurista YouTuben ja Instagramin kauneusvaikuttajien kautta tavallisten meikkaajien aamurutiiniin. Esimerkiksi kasvojen muotoilu contour-tuotteilla ja korostuspuutereilla on kuulunut drag-artistien osaamiseen vuosikymmenten ajan.

Dragissa saippuaa – ja jopa liimaa – käytetään kulmakarvojen paikallaanpitämiseen, jotta esiintymismeikistä saadaan näyttävä ja kestävä. Joskus tarkoitus on liimata omat kulmakarvat ihonmyötäisiksi piiloon ja piirtää kulmakarvat eri kohtaan.

Myös moni meikkitaiteilija on käyttänyt saippuaa kulmakarvojen muotoiluun.

X