Kauneus

Kultainen smokey eye – tutustu helppoihin kuvallisiin ohjeisiin

Teksti:
Anna.fi

Kultainen 3D-meikki syntyy yhdistämällä voidemainen luomiväri erisävyisiin puuteriväreihin. Tämä smoky eye -meikki on paitsi näyttävä myös uskomattoman kestävä.

Smokey Eye

Kultaisen smokey eye -meikin tekovaiheet

1. Levitä sormella koko liikkuvan luomen alueelle voidemaista luomiväriä. Ole nopea, sillä voidemainen väri kuivuu muutamassa minuutissa. Jos et halua meikkiin kullan hehkua, voit valita kullan sijaan ruskean pohjasävyn.

Smokey Eye

2. Valitse neljä tummuudeltaan erilaista esimerkiksi ruskeaan taittavaa sävyä: vaalea (kuvassa nro 1), vaaleanruskea (nro 2), keskiruskea (nro 3) ja tumma ruskea (nro 4). Sävyjä voi olla vähemmänkin, mutta lopputulos ei ole silloin yhtä kolmiulotteinen. Tässä meikissä on käytetty Maybelline Eye Studio Quad -palettia sävyssä 05 Glamour Browns.

Smokey Eye

3. Levitä vaaleanruskeaa sävyä kultaisen pohjasävyn päälle ja hieman sen yli. Levitä sitten keskiruskeaa luomiväriä luomivakoon ja häivytä kevyesti. Luomivako löytyy parhaiten, kun pidät silmää auki.

Smokey Eye

4. Levitä samaa keskiruskeaa sävyä sirolla siveltimellä myös alaripsien tyveen.

Smokey Eye

5. Levitä vaaleinta sävyä kulmaluun korkeimmalle kohdalle ja silmän sisänurkkaan kirkastamaan katsetta. Käytä mieluummin kermansävyä kuin vitivalkoista. Pieni häivähdys vaaleaa riittää!

Smokey Eye

6. Tee lopuksi tummimmalla ruskealla ripsien tyveen pehmeä rajaus. Lisää sävyä myös alaripsien tyveen ulkonurkkaan. Kuvasta näet kaikkien sävyjen paikat.

Smokey Eye

7. Vaikka luomiväri ei näyttäisi karisseen, tumman meikin rippeitä on todennäköisesti silmien alla. Putsaa silmänaluset puhdistusaineeseen dipatulla vanupuikolla ja levitä ohuelti peitevoidetta. Lisää peitevoide siveltimellä, niin et rasita herkkää silmänympärysihoa. Harjaa ripsiin maskaraa ja kulmakarvoihin kulmageeliä.

Smokey Eye

Pro-vinkit

  • Voidemainen luomiväri saa meikin kestämään. Jos et käytä voidemaista luomiväriä, pohjusta luomi erikseen sille tarkoitetulla pohjustustuotteella, meikkivoiteella tai peiteaineella ja puuteroi kevyesti.
  • Ruskeansävyt sopivat todella monille ihonsävystä ja silmienväristä riippumatta, ja ruskeaa on mustaa helpompi käyttää.
  • Sisärajaus tuo katseeseen lisää intensiteettiä. Jos silmiesi muoto on hyvin ulkoneva, kannattaa tehdä sisärajaus myös yläluomelle.
  • Voit halutessasi tehdä meikkipohjan vasta smoky-meikin jälkeen. Muista silloinkin putsata karisseet hiput silmänalusilta, ettei väristä tule tunkkainen. Jos levität meikkiä putsaamattomalle iholle, saat tunkkaisen harmaat silmänympärykset.
  • Älä meikkaa kulmakarvoja liian voimakkaasti, ettet vie tehoja silmämeikiltä. Kokeile sävytettyä tai läpinäkyvää kulmageeliä. Pidä myös huulimeikki luonnollisena, ettei lopputuloksesta tule tunkkainen.

Kuvat: Mirva Kakko Malli: Anette M./Paparazzi

Lue myös:

Kestävä huulimeikki syntyy muutamalla pikkukikalla
Meikkipohja – Helpot askeleet kasvojen muotoiluun

X