Kauneus

Kylpyhuoneen niksinurkka

Teksti:
Anna.fi
Aco_TREAT_2_salisyyliliuos

Jos kosmetiikkateollisuuden myyntimiehiin on uskominen, tarvitsee keskiverto nainen käyttöönsä esimerkiksi erillisen kuorintavoiteen jaloille, vartalolle ja käsille – unohtamatta päänahkaa, jonka kuorintaan on myös olemassa omat tuotteensa. Ennakkoluuloton ja kekseliäs nainen kuitenkin tietää, että improvisoimalla päivä ei mene pilalle vaikka poskipuna putoaisi ja hajoaisi koristamaan kylpyhuoneen lattiakaakeleita tai hiukset ovat likaiset, eikä pesuun ole aikaa, puhumattakaan että kaapista löytyisi tilanteen pelastavaa kuivashampoota. Olipa ongelmasi tavarapaljouden keskellä taistelu, kuten minulla tai pyritpä sitten äärimmäiseen minimalismiin kylpyhuoneesi kaapin sisällön suhteen, luovia ratkaisuja käyttämällä säästät aikaa, rahaa, tilaa ja hermojasi.

Omat kokeiluni ovat lähestulkoon legendaarisia ystäväpiirini keskuudessa ja niistä ehdottomasti käyttökelpoisimmasta päästä on L’Órealin Happyderm -kasvojenpuhdistusvaahto (noin 6 euroa/ 150ml), jota olen menestyksekkäästi käyttänyt myös helpottamaan säärikarvojen ajelemista. Poistaa sekä meikit kasvoilta että helpottaa terän liukumista iholla – vinkki on erityisen kätevä niille, joita ei ole siunattu 15 neliön kylpyhuoneella. Säärikarvojen ajelua sutjakoittaa myös hiustenhoitoaineet, joten tällä saralla virheostosten ei enää tarvitse päätyä roskakoriin.

Jos taas et halua kantaa koko meikkipussisi sisältöä mukanasi, kokeile huulipunaa poskipunana. Voit vielä pelastaa kalpeat kasvosi vaikka olisit jo hississä matkalla töihin tai treffeille: vetäise huulipunalla pari viivaa poskiin samalle kohtaa kuin levität poskipunaa ja häivytä huolellisesti sormin, lopputuloksena on kuulas puna poskillasi.

Hohkakivet

Itseruskettavalla voiteella on tapana jämähtää käsiin ja kokeiltuani kaiken kuorintavoiteista tärpättiin keksin sipaista hohkakivellä laikukkaita käsiäni: kuin taikasauvan iskusta käteni olivat taas normaalin näköiset. Muista rasvata kädet hyvin hohkakivikäsittelyn jälkeen.

Kiireessä toimiva keino välttää hiustenpesu ja sitä seuraava hiusten kuivausoperaatio on kokeilla talkkia kuivashampoona. Perinteisen käyttötarkoituksen lisäksi käytän talkkia myös kuivashampoona siten, että ripottelen talkkia hieman kämmenelle ja sitten levitän sitä sormin hyvin pienen määrän hiusten juureen. Likaisesta tukasta tulee hetkessä jos ei ihan vastapestyn näköinen niin ainakin vähemmän rasvaisen oloinen. Talkkia voi tupsutella hiusten juureen myös isolla siveltimellä.

Salisyylihappoa sisältävä kasvovesi, kuten apteekeissa myytävä ACO Salisyyliliuos (noin 7 €/ 200 ml) toimii myös esimerkiksi bikinirajalle siveltynä ehkäisemään karvojen sisäänkasvua, sillä salisyylihappo kuorii kuollutta ihosolukkoa pois. Muualla maailmassa myydään erilaisia salisyylihapolla terästettyjä liuoksia (esimerkiksi Tend Skin) erityisesti bikinrajalle käytettäväksi.Kauneudenhoidossa varsinainen monitoimituote on oliiviöljy ja miksi ei muutkin perusöljyt. Öljyjä voi myös sekoittaa keskenään ja käyttää hiusnaamiona (tällöin voit kokeila lisätä pari tippaa rosmariiniöljyä, joka jättää hiuksiin raikkaan tuoksun), kasvojen ja vartalon kosteutukseen tai meikin puhdistukseen. Kuivaihoinen puolestaan saattaa pärjätä alusta loppuun yhdellä tuotteella, sillä apteekin perusvoiteilla, esimerkiksi Aqualan L:llä (noin 14 euroa/ 400 ml) voit pestä ja kosteuttaa ihosi päästä varpaisiin. Erityisesti päänahan kuivumisesta kärsivät voivat käyttää voidetta hiusten pesemiseen. Perusvoiteita kannattaa kokeilla tuoksuttaa myös omalla suosikkituoksulla, sillä tuoksun nk. kerrostaminen pidentää tuoksun kestoa iholla.

Lisäpotkua huulikiiltoon voit saada vaikkapa jauhemaisesta luomiväristä – vaaleat kimallesävyt ovat palvelleet minua luomivärin lisäksi huulikiiltoon sekoitettuna jo pitkään. Vanhat ripsivärin harjaosat kannattaa pestä ja säilyttää, sillä niitä voi hyödyntää ripsi-ja kulmaharjana. Hajuvesiä olen hätätilanteessa käyttänyt desinfiointitarkoituksessa pieniin haavoihin. Hajuvedethän ovat lähinnä alkoholia. Kasvovoiteiden jämät olen hyödyntänyt joko kasvonaamiona tai kuorintavoiteena sekoittamalla voiteeseen hieman sokeria. Kurittomista kulmakarvoista kärsivä voi kokeilla hiuslakkaa kulmien siistimiseen: suihkauta lakkaa kulmaharjaan ja siisti kulmat harjalla.

Muualtakin kotoa löytyy tuotteita, joita voi hätätapauksessa hyödyntää kauneudenhoidossa. Jos makuuhuoneestasi löytyy pullo liukastetta, tarkistapa mistä se on valmistettu – silikonipohjaiset liukasteet on valmistettu pitkälti samoista raaka-aineista kuin hiusten kiillottamiseen tai latvojen silottamiseen tarkoitetut hiustuotteet.

Pitämällä silmät auki ja mielikuvituksen liikkeellä mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

Teksti: Johanna Puustinen

X