Kauneus

Laita kädet kuntoon

29.9.2014 Teksti: Anna.fi

Vinkeillämme saat kädet takaisin edustuskuntoon.

Laita kädet kuntoon

Kuori & kosteuta

Kesäpuuhissa kädet pääsevät helposti ahavoitumaan ja rohtumaan. Tällöin pelkkä käsivoiteen levitys ei riitä, sillä se ei imeydy parkkiintuneen ihon läpi. Kuorinta auttaa voiteen imeytymiseen kummasti.

Monissa käsienhoitosarjoissa on kuorintavoide, mutta tähän voi käyttää myös kasvojenkuorintavoiteen rippeitä. Vartalonkuorintavoiteiden rakeet ovat toisinaan järeän karkeita, sillä niillä on tarkoitus jynssätä polvien ja kyynärpäiden kovettumat pehmeiksi. Jos käsissäsi tuntuu kuin hiekkapaperilla hinkattaisiin, keskeytä homma. Tarkoituksena on kuoria kuolleet ihosolut, ei rassata käsiä vereslihalle.

Valitse kosteutukseen voide,joka imeytyy mahdollisimman hyvin.

”Voimaisen paksut, sinänsä ravitsevat voiteet jäävät usein sohvakaluston kylkeen tai lakanoihin. Sen sijaan ohuempi voide pääsee imeytymään ihoon”, neuvoo kynsien- ja käsienhoidon ammattilainen Ulla Leppäkoski-Juvonen helsinkiläisestä Nail Stationista.

Ota kaikki hyöty yöstä irti. Voit mainiosti mennä vuoteeseen paksusti voidelluilla käsillä, joihin olet sujauttanut suojaksi puuvillahansikkaat päälle.

Häivytä iän merkit

Moni hoitaa kasvoja huolellisesti, mutta harva muistaa suojata kämmenselkiä aurinkovoiteella. Vaikka kädet eivät kärähdä helposti, säteet ikäännyttävät niitä. Usein juuri kädet kielivät naisen iän, tai jopa lisäävät siihen vuosia.

Kuten kasvoja, myös käsiä voi hoitaa erityistuotteilla, jotka esimerkiksi häivyttävät ikääntymiselle ja vaihdevuosien ajalle tyypillisiä pigmenttiläiskiä.

”Jollet halua satsata käsien erityistuotteisiin, voit käyttää samoja voiteita ja seerumeja kuin kasvoihin”, Ulla Leppäkoski-Juvonen valistaa.

”Muista kuitenkin, että käsien iho eroaa kasvoista esimerkiksi talirauhasten määrässä. Siksi vaikutus ei ole yhtä tehokas.”

Ravitse öljyllä

Käsivoide ei ole kyllin ravitsevaa kynsille ja kynsinauhoille. Nopeammin imeytyvä öljy tehoaa topakammin, jolloin voit huiskuttaa hyvästit tikkuuntuville kynsinauhoille.

”Itse käytän kynsiini öljyä aina tarvittaessa. Kuivakäsisten on hyvä jakaa sitä tippa, pari jokaisen sormen päähän muutamankin kerran päivässä”, Ulla Leppäkoski-Juvonen vinkkaa.

Öljytyt kynsinauhat on myös helppo irrottaa. Appelsiinipuutikku, jonka pään ympärille on pyöräytetty vanusuikale, on edelleen siihen tehokkain työkalu.

Usein kädet kielivät naisen iän, tai jopa lisäävät siihen vuosia.

Kynsiöljyä myydään monenlaisissa pakkauksissa. Pipetillinen pullo on paras kotikäyttöön, mutta töissä on kätevä käyttää kynää.

Laita kädet kuntoon

Viilaa varovasti

Saksilla tai leikkurilla napsaisu saa kynsilevyt irtoamaan toisistaan. Paras tapa lyhentää kynnet on viila. Hiekkapaperiviila vaatii suoria, yhdensuuntaisia vetoja, kun taas lasiviilalla voit nitkuttaa huoletta edestakaisin.

”Lasiviila sopii luonnonkynsille, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se särkyy helposti. En suosittele metalliviilaa. Paras valinta on teflonpäällysteinen, hiekkapaperityyppinen viila, joka on keskeltä pehmustettu”, Ulla Leppäkoski-Juvonen vinkkaa.

Varaa viiloja kylliksi.

”Itselläni on aina yksi viilatv:n edessä, toinen kylpyhuoneessa ja kolmas käsilaukussa”, Ulla Leppäkoski-Juvonen sanoo.

”Kynsien kärjet tulee näin tasoitettua säännöllisesti.”

Viimeistele väreillä

Kaunis lakkasävy antaa käsille viimeistellyn silauksen. Voit lisätä sen kotona tai satsata töihin paluun kunniaksi hoitolamanikyyriin.

Värilakat sopivat lyhyillekin kynsille. Hyvin tummat tai kirkkaan punaiset lakat näyttävät lyhyissä kynsissä jopa trendikkäämmiltä kuin pitkissä, joihin ne helposti luovat kotkankynsivaikutelman.

Muista aina aluslakka. Jos sivelet vahvan väristä lakkaa suoraan kynnelle, se värjäytyy ajan mittaan kellertäväksi. Sivele aluslakan päälle kaksi kerrosta värilakkaa. Kokonaisuuden sinetöi päällyslakka, joka vahvistaa pintaa ja antaa sille kiiltoa.

Teksti: Mirva Saukkola
Kuvat: Colourbox

Kotilääkäri 8/2014

Suosittelemme