Layered hair: näin hiuksia kerrostetaan nyt
Kerrostetut hiukset ovat tehneet paluun.
Kauneus

Layered hair eli hiusten kerrostaminen tuo leikkaukseen kaivattua ilmavuutta ja volyymia – tältä näyttää suosittu butterfly cut

Layered hair eli kerrostetut hiukset ovat taas täällä. Tällä hetkellä trenditietoiset kerrostavat hiuksiaan butterfly cut -tyyliin.
Teksti: Christina Boman Kuvat: MV Photos, Instagram

Layered hair on kerrostettuja hiuksia kuvaava englanninkielinen termi, joka tuntuu olevan nyt kaikkien hiustrendien aallonharjalla seilaavien huulilla.

– Hiuksiin kaivataan nyt ilmavuutta ja volyymia. Monet pitkä- ja runsashiuksiset saavat sitä parhaiten juuri kerrosten avulla, Studio Playn perustaja ja hiusalan asiantuntija Mari Bach sanoo.

Kerroksia halutaan nyt erityisesti pitkiin hiuksiin, mutta tyyli on suosiossa myös lyhyissä hiuksissa.

Lue myös: Polkkatukka saa nyt olla rikottu – kerrostaminen antaa polkalle ilmeen, joka on erityisen pinnalla hiustyyleissä

Layered hair -tyyliä suosii myös näyttelijä Sydney Sweeney.

Näyttelijä Sydney Sweeneyn hiuksia on kerrostettu.

Layered hair: kerrostamisella on monta tehtävää

Hiuksia kerrostamalla voidaan muokata hiusten painopistettä tai korostaa kiharaa hiusta.

– Kerrosten avulla kiharat jaksavat usein kihartua paremmin. Mitä enemmän kiharaa hiusta kerrostaa päältä, sitä enemmän se kihartuu ja nousee, Bach sanoo.

Kun hiuksia kerrostetaan etenkin hiusten etuosasta, voidaan myös muotoilla kasvojen muotoa.

– Kasvoille voidaan kerrosten avulla luoda ikään kuin kehykset, jotka korostavat tai häivyttävät kasvojen muotoja. Tällä tavalla esimerkiksi kulmikkaita tai pyöreitä kasvonmuotoja voidaan korostaa tai häivyttää asiakkaan toiveesta riippuen, Bach sanoo.

Lisäksi kerrostamalla voidaan keventää paksua ja raskasta hiusta.

Näyttelijä Jennifer Aniston on yksi aikamme suurimmista hiusikoneista. Kerrostettu hiustyyli on Anistonin tavaramerkki.

Lue myös: Permanentti kolmella tapaa – parturi-kampaajamestari kertoo, mitä eroja ja vaihtoehtoja on pehmennyksestä spiraaleihin

Huomioi aina hiuslaatu

Eri hiuslaadut käyttäytyvät eri tavalla, minkä vuoksi hiuslaatu on tärkeää huomioida myös kerrostettua leikkausta harkitessa.

— Jos hius on todella hentoinen, hiusten muotolinja kannattaa jättää ehjäksi. Kovin kerrostettu muotolinja saattaa näyttää hennossa hiuksessa helposti hapsuiselta ja katkenneelta, Bach sanoo.

Sen sijaan hentoa hiusta kannattaisi Bachin mukaan kerrostaa kevyesti, jotta siitä ei lähde liikaa massaa.

— Jos voimakas kerrostaminen aloitetaan pitkissä hiuksissa kovin korkealta, se voi vähentää huomattavan määrän massaa latvasta. Se voi usein tulla asiakkaalle yllätyksenä, Bach sanoo.

Lisäksi hentoinen hius on luonnostaan kevyt.

— Moni hakee kerrostamalla hiuksiin nimenomaan keveyttä, jonka avulla hiukset on helpompi muotoilla kuohkeiksi ja ilmaviksi. Hento hius on luonnostaan kevyt, eikä näin ollen kaipaa runsasta kerrostamista, Bach muistuttaa.

Luonnontaipuisa hius taipuu hyvin esimerkiksi runsaasti kerrostettuun shaggy-leikkaukseen, joka korostaa taipuisuutta kauniisti.

– Jos taipuisaa tai kiharaa hiusta ei halua korostaa, ei hiusta kannata välttämättä kerrostaa päällimmäisistä kerroksista. Pehmeämmän ja ehjemmän pinnan saa, kun keventäminen aloitetaan välistä, alempaa pituudesta tai pintakerroksen alta, Bach täsmentää.

Layered hair: Butterfly cut on tämän hetken himoituin kerrostustyyli

Tällä hetkellä vaikutteita kerrostamiseen haetaan Bachin mukaan erityisesti 70- ja 90-luvun välimaastosta.

– Kerroksia halutaan nyt Charlien enkeleiden tyyliin. Tukka saa olla iso ja kuohkea, Bach sanoo.

Kuohkeutta maksimoidaan nyt trendikkään perhosleikkauksen eli butterfly cutin avulla.

– Butterfly cut on vähän kuin shaggyn ja tavallisen pitkän tukan sekoitus, Bach kertoo.

Tämän ajan kuuminta ”it girl” Matilda Djerfiä on tituleerattu Jennifer Anistonin kaltaiseksi hiusikoniksi. Djerfin hiustyyliä kopioidaan ympäri maailmaa.

Perhosmalli on shaggya maltillisempi kerrostustyyli. Hiusta kerrostetaan vain sen verran, että kevennetty päälliosa jaksaa nousta, mutta pituus latvassa säilyy.

– Kauttaaltaan kerrostetussa shaggy-tyylissä latva on usein rikottu, mikä syö volyymia latvaosissa, Bach sanoo.

Perhosmalli sopii hyvin myös verho-otsatukkaa pois kasvattavalle, sillä siinä kasvoja kehystävät lyhyemmät osiot.

– Moni voi sekoittaa perhosleikkauksen verho-otsikseen, mutta tässä mallissa etuosat jäävät verho-otsatukkaa pidemmiksi ja runsaammiksi, Bach tarkentaa.

Leukalinjaa hipovat osiot voi jättää kehystämään kasvoja myös hiusten ollessa kiinni. Trenditietoisin nostaakin latvat nyt ylös hiusklipsillä ja jättää kasvoille rennot kehykset 90-luvun tapaan.

Layered hair: Ciara

Laulaja Ciaran kampaus on kuin suoraan 90-luvulta. Eteen on jätetty perhosleikkaukselle ominaiset, leukalinjaa hipovat hiusosiot.

Myös Matilda Djerf suosii kampausta, jossa hiukset on nostettu ylös hiusklipsillä pitkiä etuhiuksia lukuun ottamatta.

Kerroksetkin kasvavat ulos mallistaan

Tällä hetkellä kerrostettuihin hiusmalleihin haetaan volyymia föönin, ilmakihartimen tai rullien avulla.

– Puikolla väkerretyt pinkeät kiharat ovat väistyneet, ja nyt kotiin haalitaan isoja ilmakihartimia ja rullia, Bach sanoo.

Myös kerrostetut hiukset vaativat laittamista sekä säännöllistä leikkausta.

– Hiustyyliä mallatessa kerroksille katsotaan aina oikeat kohdat, jotta ne kehystävät kasvoja parhaalla mahdollisella tavalla, Bach sanoo.

Kun malli alkaa kasvaa ulos muodostaan, kerrostukset eivät osu enää oikeille kohdille ja painopisteet muuttuvat. Siksi säännöllinen leikkaus myös kerrostettuihin hiuksiin kannattaa.

– Jos mallin haluaa säilyttää kauniina, pelkkä huonojen latvojen leikkaaminen ei siis välttämättä riitä.

X