Linda Lampenius
Linda Lampenius on kertonut avoimesti ulkonäköönsä liittyneistä paineista.
Kauneus

Linda Lampenius on aina viihtynyt blondina – katso kuvat tyylistä uran varrelta: ”Polkkatukassa en tuntenut oloani omaksi itsekseni”

Linda Lampenius arvostaa nyt kunnon unia ja kotiruokaa. Uran kiireisinä vuosina hän nukkui vain pari tuntia yössä ja noudatti tiukkaa dieettiä.
Teksti: Oili Urmas Kuvat: Sampo Korhonen, OM-arkisto ja Linda Lampeniuksen kotialbumi

Viulisti Linda Lampenius, 51, on tehnyt menestyksekkään uran muusikkona ja työskennellyt myös näyttelijänä ja mallina. Lindan elämään kuuluvat esiintymiset, joihin hän meikkaa itsensä näyttävästi irtoripsiä myöten.

Linda julkaisi syksyllä 2021 elämäkertansa Kesytön elämäni. Kirjassa hän kertoo muun muassa ulkonäköön liittyvistä paineista ja syömishäiriöistään, ortoreksiasta ja bulimiasta.

– Toivon, että kertomalla omista kokemuksistani voin auttaa muita, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Kun muu elämä oli kaaoksessa, ainoat asiat, joita pystyin hallitsemaan, olivat syöminen ja treenaaminen.

Lue myös: Linda Lampenius oppi pyytämään ja ottamaan vastaan apua: ”Vasta nyt osaan iloita saavutuksistani ja siitä, kuka olen”

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

Kun täytin 50 vuotta, heräsin siihen, että minun pitää tehdä jotakin. Ihoni ei ole enää yhtä kimmoisa kuin aiemmin. Käytän Lumenen kiinteyttävää seerumia, joka sopii todella hyvin meikin alle. Illalla levitän kasvoille by Raili -sarjan yönaamion, joka napakoittaa ihoa. Hoidan silmänympärysten ihoa Filorgan voiteella aamuin illoin. Puhdistan ihoni misellivedellä, sillä voidemaiset tuotteet ovat liian vahvoja. Niistä jää öljymäinen kalvo iholleni.

”Kokeilen mielelläni uusia meikkejä, joita tyttäreni suosittelee.”

Linda Lampenius

Lindan tyyliä vuodelta 2001.

Miten meikkaat?

En meikkaa, jos olen kotona lasteni kanssa. Mutta kun esiinnyn, teen meikkipohjan Macin meikkivoiteella ja peiteaineella. Silmämeikkiini kuuluvat irtoripset ja mattasävyinen ruskea tai harmaa luomiväri. Lisään silmänurkkaan vaaleaa, kimaltelevaa luomiväriä, joka tekee katseesta valoisan. Minulla on hyvin vaaleat kulmakarvat, joihin on vaikeaa löytää sopivaa väriä. Luottotuotteeni on tähän asti ollut Anastacian vaalein kulmaväri. Huulipunani ovat mattasävyjä, sillä iän myötä huulet kapenevat ja niihin tulee juonteita, joita kiiltävä puna korostaa. Kokeilen mielelläni uusia meikkejä, joita 13-vuotias tyttäreni Olivia suosittelee.

Hollywoodissa Linda tutustui myös näyttelijän työn hohdokkuuteen, kuvassa hän on matkalla James Bond -elokuvan ensi-iltaan vuonna 1997.

Hollywoodissa Linda tutustui näyttelijän työn hohdokkuuteen, kuvassa hän on matkalla James Bond -elokuvan ensi-iltaan vuonna 1997.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

Minulla on aina ollut huono itsetunto. Olen verrannut itseäni äitiini Ulla Eklundiin, joka on mielestäni klassinen kaunotar. Mutta iän myötä olen pystynyt hyväksymään itseni, vaikka edelleen näen ne asiat, joihin en ole tyytyväinen ulkonäössäni.

Linda on esiintynyt pienestä pitäen, jo reilun vuoden ikäisenä hän lauloi ja tanssi.

Linda on esiintynyt pienestä pitäen, jo reilun vuoden ikäisenä hän lauloi ja tanssi.

Linda Lampenius ja Ulla Eklund

Linda pienenä äitinsä Ulla Eklundin kanssa.

Linda Lampenius isänsä Börje Lampeniuksen kanssa vuonna 2002.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien aikana?

Olen aina ollut blondi, aurinkoisen kesän jälkeen hiukseni ovat valkoiset ja talvella maantien väriset. Ensimmäisen raskauden aikana hiukset tummuivat todella paljon. Minulla on yleensä ollut pitkät hiukset, mutta vuonna 2009 kokeilin polkkatukkaa. En tuntenut oloani omaksi itsekseni niin lyhyissä hiuksissa.

Linda Lampenius polkkatukassa vuonna 2009.

Linda polkkatukassa vuonna 2009.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

Voin hyvin, jos saan nukkua kahdeksan tuntia. Urani kiireisimmässä vaiheessa nukuin vain kolme tai neljä tuntia yössä. Pidän myös huolta siitä, että juon riittävästi vettä. Syön tavallista kotiruokaa. Kun sairastin syömishäiriöitä, sallin itselleni vain salaatin, kalkkunan ja vihreät omenat. Syömishäiriööni liittyi myös pakonomainen urheileminen. Lopetin treenaamisen, kun aloin odottaa esikoistani. Nyt päivän liikuntani on koiramme ulkoiluttaminen.

Vuonna 1999 viulisti kärsi sekä uupumuksesta että aliravitsemuksesta.

Vuonna 1999 viulisti kärsi sekä uupumuksesta että aliravitsemuksesta.

X