Kauneus

Lumoava kalpeus

Teksti: Anna.fi

Kalpeanaamat voivat huokaista helpotuksesta. Kesään voi vihdoin astua maidonvalkeana ja olla silti huipputrendikäs.

Coco Chanel astui laivasta 80 vuotta sitten pavun ruskeana. Hänen esimerkkinsä viitoittamana onkin sitten paahdettu ja paahdettu kuin viimeistä päivää. Vuosikymmen toisensa jälkeen on rampattu aurinkolomilla ja solariumeissa sekä laapittu itseruskettavaa päivetyksen saamiseksi.
Rusketuskuningatar Giselen ja muiden pronssisten jumalattarien rinnalle on kuitenkin nousemassa ihan uusi rotu: kermanvalkea, posliininen ja virheetön. Uuden kalpeuden airueita ovat Julianne Moore, Nicole Kidman, Sophie Dahl ja Tuhkimon kaltainen Liv Tyler. Nämä kalpeat kaunottaret tuovat ihonsa vaaleuden arvokkaasti esille ja tekevät siitä mielenkiintoisen.

Näin syntyy uusi kalpeus

• Osta pohjaksi silkinohut meikkivoide, joka ei saa ihoasi näyttämään vahalta vaan tasoittaa väriä ja tuo iholle kuulakkuutta. Hohtovoidetta voi käyttää meikkivoiteen sijaan tai sitä voi levittää korostukseksi poskipäihin, otsaan ja leukaan.
• Poskipuna sytyttää vaaleat kasvot eloon. Jos ihosi on kellertävä, valitse lämmin roosaan tai oranssiin taittuva sävy. Kylmään eli punertavaan ihonsävyyn sopii mainiosti pinkki tai lilaan taittuva väri.
• Kalpeiden säärien paljastaminen voi tuntua pelottavalta ajatukselta. Kullanhohto ei kuitenkaan ole ainoastaan ruskettuneiden etuoikeus. Kokeile vartalolle valoaheijastavaa kosteusvoidetta tai kuultoa antavaa kuivaöljyä.

TEKSTI Titta Valtonen/Trendi
KUVA Jari Kesti

X