Kauneus

Luomua iholle

Teksti:
Anna.fi

Luomu on pop! Jos ei ihan luomu niin ainakin mahdollisimman lähellä sitä – joka tapauksessa luonnollisuus on trendi, joka kasvattaa suosiotaan nopeasti myös kauneudenhoidossa. Luonnollista kosmetiikkaa valmistavat yritykset ovat rynnineet markkinoille ja kauppojen hyllyille kuin varkain ja valikoima epäilemättä kasvaa jatkossakin.

Luonnomukaisia vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan: osa on täysin luomua ja osasta on karsittu pois vain pahimmassa maineessa olevat synteettiset syntipukit, kuten mineraaliöljy ja silikonit. Kaikille luonnonmukainen kosmetiikka ei kuitenkaan sovi, sillä tuotteissa käytetään suhteellisen paljon kasviuutteita ja -öljyjä, jotka saattavat aiheuttaa allergisille oireita.

Nyrkkisääntönä voitaisiin sanoa, että luonnonmukaisessa kosmetiikassa suositaan luonnonöljyjä sekä muita kasviperäisiä raaka-aineita, esimerkiksi eteerisiä öljyjä hajusteina. Silikonien ja mineraaöliöljyn uskotaan tukkivan ihohuokosia ja moni onkin saanut niitä välttämällä apua taistoonsa finnejä vastaan. Säilöntäaineena luonnollisessa kosmetiikassa käytetään usein kasviperäistä alkoholia parabeenien sijaan – myös pakkauskoot saattavat olla normaalia pienempiä, johtuen juuri varsinaisten säilöntäaineiden puuttumisesta.

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka on maailmalla jo vuosia suurta menestystä nauttinut saksalainen kosmetiikkasarja, jonka tuotteita Suomessa myyvät suurimmat esimerkiksi Sokos-tavaratalot ja luontaistuotekaupat.

Dr. Hauschkan tuotteista suomalaiselle, couperosasta tai herkkyydestä kärsivälle iholle erinomainen valinta on Ruusuvoide (hinta noin 20 euroa/ 30 ml), joka ei hurmaa ainoastaan tuoksullaan vaan myös toimivuudellaan. Normaalille iholle soveltuu Kvitten (Quince)-voide, joka miellyttää myös miehiä kiillottomuudellaan (hinta noin 17 euroa/ 30 ml).

Sarjasta löytyy tuotteet myös liiallisesta rasvoittumisesta kärsivälle iholle sekä iso valikoima vartalonhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Dr. Hauschkan tuotteiden raaka-aineet ovat pitkälti luomuviljeltyjä, joten niiden luomukerroin on korkea.  Sarjaan kuuluu myös täysi valikoima meikkejä.

Weleda

Weleda puolestaan on myös luontaistuotekaupoista löytyvä, Sveitsissä päämajaansa pitävä luomusarja. Tuotteet ovat melko huokeita ja jokaiselle ihotyypille on omat tuotteensa, herkällekin iholle oma Manteli-sarja.

Villiruusu-sarja sopii ikääntyvälle ja kuivalle iholle – sarjan Tehokasvonaamio (noin 20 euroa/30 ml) elvyttää varmasti korpuksi kuivuneen, sään ja ilmastoinnin rasittaman ihon. Vartalolle sarjasta löytyy tuotteita laidasta laitaan, mutta ihanan sitrusmaisella tuoksullaan ilahduttava kuivan ihon kuntouttaja, Tyrni-sarjan ihoöljy (noin 22 euroa/100 ml) on ehdottomasti yksi sarjan suosikkituotteista. Weleda valmistaa tuotteita myös suun hoitoon sekä odottavalle äidille ja vauvalle.

Lumiruusu

Lumiruusu on suomalainen yritys, joka myy verkkokaupassaan kanadalaisen The Organic Make-Up Companyn tuotteita. Tuotteet sopivat myös vegaaneille ja eläinten oikeuksista kiinnostuneille, valikoima kattaa eri ihotyypit epäpuhtaasta ongelmaihosta ikääntyvään ihoon. The Organic Make-Up Companyn tuotteet ovat markkinoiden luomuimmasta päästä ja sarjaan kuuluu myös täysi valikoima meikkejä. Hinnat ovat kohtuulliset, esimerkiksi 70 ml:n kokoinen kasvovoide maksaa noin 16 euroa.

Melvita

Ranskalainen Melvita tarjoaa laajan valikoiman luonnollisia ihonhoitotuotteita sekä esimerkiksi tuoksuja, joissa ei ole käytetty synteettisiä raaka-aineita. Sarjasta löytyy esimerkiksi puhtaat ihonhoitoöljyt eri ihotyypeille, esimerkiksi Jojobaöljy (noin 16 euroa/50 ml), jota voidaan kasvojen kosteuttamisen lisäksi käyttää vaikkapa hiusten tai päänahan hoitoon.

Kauniisiin, vanhanaikaisiin lasipulloihin pakatut kukkaissuihkeet toimivat sekä kasvovetenä että pitkin päivää käytettävinä kasvojen virkistyssuihkeena. Ruusu-kukkaisvesi (noin 13 euroa/200 ml) tarjoaa lisäksi ihanan kepeän tuulahduksen kukkaistuoksua. Tuotteita myyvät luontaistuotekaupat kautta maan ja Hyvinvoinnin tavaratalo, josta saa myös Dr. Hauschkan tuotteita.

Korres

Korres on kreikkalainen, vuosi sitten Suomeen rantautunut homeopaattista kosmetiikka valmistava yritys. Sarjassa on suuri määrä ihanan tuoksuisia vartalotuotteita, kasvoille tarkoitettuja tuotteita nuoresta ihosta ikääntyneeseen ihoon sekä koko sarja hiustuotteita ja lisäksi omat tuotteet myös miehille. Korresin tuotteiden pakkaukset ovat kansainvälisesti palkittuja, joten ne ilahduttavat ihon lisäksi myös silmää.

Sarjan tuotteissa pyritään käyttämään perinteisia kreikkalaisia raaka-aineita, kuten jogurttia ja yksi sarjan ehdottomista hittituotteista onkin pintakuivalle iholle tarkoitettu Jogurttivoide (noin 25 euro/40 ml). Sarjan Mint Tea-vartalotuotteet tuoksuvat puhtaan raikkaalle minttuteelle ja etenkin 75 ml:n putkiloon pakattu tuoksuva vartalovesi on ihana tuote kevyistä tuoksuista pitävälle (hinta noin 16 euroa). Tuotteissa ei ole käytetty mineraaliöljyä, silikonia eikä allergioihin yhdistettyä propyleeniglykolia.

Korresin liikkeitä on ympäri maailmaa vain kourallinen ja yksi niistä löytyy Helsingistä, osoitteesta Annankatu 22. Korres myy tuotteitaan myös postin välityksellä, lisätietoja voi kysyä suoraan liikkeestä (puh. 09 675 225).

Teksti: Johanna Puustinen

X