Luonnonkosmetiikan parhaat
Kauneus

Luonnonkosmetiikan 10 parasta – kauneuslöytöjä lähikaupoista ja apteekeista!

Luonnonkosmetiikassa on nykyään runsaasti valinnanvaraa, eikä tuotteita tarvitse enää metsästää erikoiskaupoista. Poimimme kymmenen löytöä lähikaupoista ja apteekeista. sini kesänen
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: Kuvat iStock ja valmistajat

1. Kasvovoide herkälle iholle


luonnonkosmetiikka kasvovoide

Hajusteeton, koivunmahlaa sisältävä Choice Finland 24 h Kasvovoide Sensitive kosteuttaa ja rauhoittaa herkän ihon päivin öin, 50 ml 42 e.

Uusia kotimaisia merkkejä putkahtaa markkinoille ilahduttavan usein. Niissä käytetään usein Pohjolan valoisissa olosuhteissa kasvaneiden marjojen, yrttien ja puiden erittäin antioksidanttipitoisia raaka-aineita. Ne ovat kysyttyä tavaraa maailmalla, meille lähikosmetiikkaa parhaimmillaan.

2. Ihoa pehmentävä pesuöljy


Luonnonkosmetiikka pesuöljy

Suihkussa käytettävä Centifolia Golden Nectar In-Shower Body Oil -vartalonhoitoöljy nopeuttaa aamulähtöjä, 200 ml 23 e.

Koostumustaan muuttavia tuotteita on alkanut tulla myös luonnonkosmetiikkaan. Yksi uusimmista on pesuöljy, joka muuttuu suihkussa helposti huuhtoutuvaksi maidoksi. Iho jää pehmeäksi ja kosteutetuksi, joten sitä ei tarvitse kosteuttaa erikseen pesun jälkeen.

3. Hehkua lisäävä puuteri


Luonnonkosmetiikka puuteri

Dr. Hauschka Purple Light -väripuuteri sisältää mineraalipigmenttien lisäksi rohtokasviuutteita sekä kasviöljyjä ja -vahoja, 55 e.

Monisävyinen puuteri tasoittaa ihon kirjavuutta ja antaa kauniin hehkun iholle. Levitä kasvoille isolla siveltimellä, jotta kaikki puuterin sävyt sekoittuvat. Pienellä siveltimellä voit napata puuterista vaalean korostuksen vaikka kulmiin, poskipäille tai amorinkaareen. Kokeile myös tumminta sävyä muotoiluun kasvojen reunoille, poskipäiden alapuolelle ja leukarajaan.

4. Silmänympärysihon pikakaunistaja
Novexpert Radiance Lifting Eye Contour -silmänympärysgeeli kohottaa ja silottaa saman tien. Levitä meikki heti geelin päälle, 15 ml 38 e.

Apua, edessä on tärkeä tapaaminen, mutta tummat silmänaluset ja väsähtänyt iho kielivät levon puutteesta! Jos kauneusunille ei ole aikaa, kokeile silmänympärysihon pikakaunistajaa.

5. Lempeä kuorinta


Luonnonkosmettiikka kuorintavoide

Raikasta iho kuorimalla pois pintaa samentava kuollut solukko hedelmähappoja sisältävillä Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt -kuorintalapuilla, 25 kpl 30 e.

Luonnonkosmetiikassa on eroja raaka-aineiden laadussa, määrässä ja käsittelyssä. Korealaisen Whamisan käyttämä ruoanlaitosta tuttu fermentointi eli maitohappokäyminen kasvattaa raaka-aineiden ravinne- ja antioksidanttipitoisuuksia ja synnyttää maitohappoa ja peptidejä. Yhdessä ne kosteuttavat, parantavat ihon suojaa, aktivoivat solujen uusiutumista, kirkastavat ihon väriä ja edesauttavat kollageenin muodostumista.

6. Muoviton hoitobalmi


Luonnonkosmetiikka hoitobalmi

Kuiville ihoalueille ja huulille sopiva Atopik Sensitive Hoitobalmi on maailman ensimmäinen kosmetiikkatuote, joka on pakattu täysin biohajoavaan ja muovittomaan Sulapac-rasiaan, 30 ml 24 e.

Luonnonkosmetiikassa suositaan kasviöljyjä ja -rasvoja sekä mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia pakkauksia. Vaikka useimmat pakkaukset voi kierrättää, muovijätteen määrää haluttaisiin vähentää. Siihen rakoon iskee kotimainen innovaatio, täysin luontoon hajoava pakkaus.

7. Vegaanillekin sopiva puhdistusvaahto


Luonnonkosmetiikka puhdistusvaahto

Runsasvaahtoinen Mádara Purifying Foam on jo klassikoksi muodostunut puhdistustuote. Gluteeniton vaahto sopii vegaaneille ja sillä on Ecocert-serti- fiointi, 150 ml 20 e.

Moni toivoo, että luonnollisuuden lisäksi tuote ei sisällä gluteenia eikä eläinperäisiä ainesosia ja ettei sitä ole testattu eläimillä. Vegaaninen kosmetiikka ei kuitenkaan aina ole luonnonkosmetiikkaa eikä kaikki luonnonkosmetiikka ole vegaanista. Jos haluat varmistaa, että tuote on varmasti luonnonkosmetiikkaa, nappaa hyllystä luonnonkosmetiikaksi sertifioitu tuote. Meillä yleisimpiä sertifiointeja ovat Ecocert, Cosmebio, Cosmos Natural, Cosmos Organic, BDIH ja kotimainen Fi-Natura.

8. Hoitava huulipuna


Luonnonkosmetiikka huulipuna

Huulilla täyteläiseltä tuntuvan Zuii Organic Classic -huulipunan väri kestää huulilla yllättävän pitkään, 26 e.

Luonnonkosmetiikan meikeissä on mukana aina myös hoitavia ainesosia, kiitos luonnollisten raaka-aineiden.

9. Edullinen sampoo


Luonnonkosmetiikka shampoo

Tuuheuttava Organic Shop Trea-sure of Sri Lanka -sampoo sisältää hiuksia vahvistavaa borago-öljyä sekä joustoa ja kiiltoa antavaa santelipuu-uutetta, 280 ml 4 e.

Myös sentinvenyttäjä voi tehdä löytöjä luonnonkosmetiikkapuolelta. Eurot eivät valu viemäriin, vaikka hiuksia pesisi ahkerasti, kun valitsee hinta-laatusuhteeltaan kiitetyn ekosertifioidun sampoon. Jos olet käyttänyt tähän saakka synteettisesti valmistettuja hiustuotteita, malta odotella muutama pesu, että luonnontuote pääsee näyttämään ominaisuutensa.

10. Aurinkosuoja


Luonnonkosmetiikka aurinkosuoja

Weleda Edelweiss Sunscreen SPF 30 -aurinkovoide sisältää mineraalien lisäksi hoitavia kasviöljyjä ja alppitähtiuutetta, 150 ml 34 e.

Luonnonkosmetiikassa käytetään aurinkosuojavoiteissa vain ihon pinnalle jääviä mineraalifilttereitä eli sinkkioksidia ja titaanidioksidia. Ne muodostavat iholle suojan, joka heijastaa ultraviolettisäteitä pois iholta. Koska filtterit jäävät vain ihon pintaan, suojavoiteet sopivat myös lasten herkälle iholle.

X