Kauneus

Mariela Sarkima: Trendikäs pikkujoulumeikki korostaa silmien kokoa

Teksti: Anna.fi

Vuoden 2013 pikkujoulumeikissä huomio on erityisesti silmissä. Klassisen, muotoilevan silmämeikin ja perinteisen smokey eyes -meikin sijaan keskiössä ovat suuret silmät. Tämä tarkoittaa, että pikkujoulumeikeissä tullaan käyttämään runsaasti ripsiväriä. Myös irtoripset ovat suosittuja – voit valita siistit ripsirivistöt tai tupsuversiot oman mielen mukaan.

Mariela Sarkima

Silmien kokoa korostamaan käytetään paljon highlightereita ja erilaisia valotuotteita, joita tuodaan silmän ympärille: kulmaluulle ja jopa ihan silmän alle heijastamaan valoa ja suurentamaan silmiä entisestään. Tänä vuonna pikkujouluissa nähdään myös paljon alaluomivärejä, jotka ovat melko uusi juttu.

– Monet naiset luulevat, että alaluomiväri pienentää silmiä. Näin ei kuitenkaan ole. Kun alaluomivärin laittaa oikein kauniisti ja pehmeästi alaluomelle, se itse asiassa suurentaa silmiä, kertoo meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkima.

Trendikkäin eyeliner-rajaus on 60-lukumainen. Enää ei olla niin pitkissä, Amy Winehouse -tyylisissä rajauksissa kuin vielä muutama vuosi sitten. Rajaus saa olla paksu ja levitä siipimäisesti silmän ulkonurkkaa kohti.

Jalokivivärit muotinäytöslavoilta pikkujouluihin

Juhlameikin väreissä trendikkäimpiä ovat jalokivivärit. Maailman muotinäytöslavoilla on nähty jo runsaasti erilaisia metallinhohtoisia värejä: smaragdinvihreää, ametistinviolettia. Myös jo pinnalla paljon olleet perusmetallivärit kulta ja hopea pitävät pintansa juhlakautena.

– Kun vuosi lähenee loppuaan, alkaa naistenlehtien sivuilla näkyä tummempia sävyjä meikeissä. Syyskaudella huudossa ovat luumun ja rusehtavat sävyt: pehmeät ja murretut värit. Syyskauden jälkeen sitten lähtee jalokivimaailma, Mariela selventää.

– Jos mietitään nuorekkaampia meikkitrendejä, niin nyt pinnalla ovat olleet neonvärit. Neonvärejä ei kuitenkaan pikkujoulumeikeissä nähdä, vaan jalokivivärit ovat in. Uudenvuodenmeikin yksityiskohdaksi voisi sen sijaan hyvin sopia esimerkiksi sähkönsininen rajaus, Mariela maalailee.

Kun lähtee suunnittelemaan kokonaisuutta, ei värejä kannata miettiä yksi yhteen. Lopputulos voi muuten olla melko ennalta-arvattava ja mielenkiinnoton.

– Esimerkiksi luomiväriä ei kannata valita päävaatekappaleen, kuten mekon, mukaan. Värin luomille voi päättää esimerkiksi jonkun vaatteen yksityiskohdan tai asusteen mukaan. Luomivärin sävy voi toistua esimerkiksi kirjekuorilaukussa tai kynsilakassa, Mariela vinkkaa.

Kynsilakoissa muotitietoinen suosii 3D-lakkoja, joissa pinta ei ole normaaliin tapaan ainoastaan kiiltävä. Kynsiin halutaan myös hieman pituutta – mistä saattaakin johtua, että irtokynnet ovat tekemässä paluun.

Kunnon huulimeikillä ei voi epäonnistua

Huulipunissa klassiset, puhtaat, Marilyn-henkiset punaiset nousevat etualalle. Myös vähän raikkaampi ja nuorekkaampi tumma fuksia sopii mainiosti pikkujoulukauden juhliin.

– Tumma fuksia on vähän aikuisempi pinkki. Se ei ole se kaikista huutavin purkkapinkki, vaan hienostuneempi sävy, Mariela luonnehtii väriä.

Muodikas pikkujouluhuulipuna ei tänä vuonna ole aivan kiiltävä, mutta ei myöskään täysin matta. Kermainen ja klassinen huulipunapinta on kaikkein trendikkäin.

– Meikissä kannattaa pitää maksimissaan kolme pääelementtiä. Eli esimerkiksi värikäs huulipuna, vahvat kulmat ja tuuheat ripset. Jos meikissä on enemmän kuin kolme pääelementtiä, tulee meikistä helposti tunkkaisen näköinen, Mariela varoittaa.

Etkö ole syntynyt meikkisivellin kädessäsi? Mariela kertoo, millainen on satavarma pikkujoulumeikki, jonka jokainen nainen osaa tehdä. Aikaakaan ei tämän meikin tekemiseen kauaa tuhlaannu.

– Varma pikkujoulumeikki on se, että tekee kunnon huulimeikin. Pohjusta huulet hyvin pohjustustuotteella tai levittämällä meikkivoidetta huulten rajoille ja puuteroimalla kevyesti. Sitten vaan hyvä rajaus ja huulipunan levittäminen huulille. Väriksi voi valita vaikka klassisen punaisen. Se on väri, joka sopii kaikille. Huulimeikin lisäksi et tarvitse muuta kuin poskipunaa, ettet näytä ihan kalvakalta, ja runsaasti ripsiväriä.

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Oskari Sarkima ja Colourbox

Lue myös

Suosittelemme