Kauneus

Meikkiopas – maalaisjärkeä meikkaajan päivään

Teksti: Anna.fi

MeikkiopasMeikkaaminen on taitolaji ja se vaatii aina pientä harjoitusta. Kosmetiikkahyllyä on hyvä päivittää pari kertaa vuodessa ja heittää rohkeasti pois kaikki vanhentuneet tuotteet. Hyvää pohjaa on helpompi työstää, vaikka et sitä välttämättä juuri ennen nukkumaan menoa ajattelisi. Käytä laadukkaita tuotteita, jotka puhdistavat ihosi hellävaraisesti ja tehokkaasti. Kun ihosi on hyvässä kunnossa, et tuhlaa aikaa ihosi huonon kunnon sadatteluun aamun kiiressä. Ihon kunnossapito on jo puoli ruokaa.

Ennen kuin annat itsesi hullaantua extrememakeovereihin, sulje tv:si kylmästi. Mieti järkevämpiä vaihtoehtoja, kuten ammattilaisen asiantuntemukseen turvautuminen. Meikkaajan ja kosmetologin pakeilla voi jo yhden lauantai-iltapäivän aikana oppia tekemään ihmeitä. Useimmat ihmiset käyttävät iholleen vääriä tuotteita ja ovat säännöllisen ihonpuhdistuksen tarpeessa. Ei kannata odottaa, kunnes ihosi näyttää ja tuntuu pöhöttyneeltä ja harmaalta. Säännöllinen ihonkuorinta kirkastaa ihoa ja poistaa epäpuhtauksia. Laatua peliin ja järkeä käteen. Ja jätä nyt hyvä nainen se finnien puristelu pois aamuohjemastasi!

Meikkiopas

Iho ja meikin perusteet, iho ja ravintoaineet, ihonhoito, dagen efter, kulmien muotoilu, viiden minuutin päivämeikki, nestemäinen rajaus eli eyeliner, cocktailmeikki, huonon aamun kauneusvinkit, silmälasimeikit, meikin vuosikymmenet…

Riku Campon ja Numi Nummelinin Meikkiopas (2005) on harvoja uskottavavia 2000-luvun suomalaisia meikkauskirjoja. Suomessa kosmetiikka-alan kirjoja ei ilmesty usein ja silloin kun valmistuu, valmistuu jotain vähemmän mairittelevaa. Laatu lähentelee usein niitä maanisia ja käsittämättömän huonoja kotivideoita, joita sukulaiset puolipakottavat katsomaan kesälomalla. Vuosituhannen vaihteen jälkeen Suomessa on realisoitu muutama kiinnostava kosmetiikka- ja muotikirja. 90-luvun puolella kirjo oli häpellistä, mistä tulee lähinnä mieleen ne valokuvat, jotka sedät ja tädit kaivavat esiin seuraavaksi hiilostavien kotivideoiden seuraksi.

Valokuvaajan tärkeys

Numi Nummelinilla on selvästi kamera hallussa, jos Meikkioppaan kuviin on uskominen. Kuvat ovat selkeitä ja kauniita. Kasvojen kuvaustapa on realistinen ja valoisa. Kansikuvaan on valittu luonnonkaunis malli valkopunaraitaisen huivin kanssa, joka kehystää pisamaisen tytön kasvoja. Klassinen malli on hyvä valinta kannen värikokonaisuudessa.

Plussaa kirja saa eri vuosikymmenten meikkityylien analysoimisesta ja erikoismeikkien kuvaamisesta. Erityisesti kasari- ja höyhenmeikin esittely on tosi cool ja se antaa kirjalle juuri sen vaativan twistin.

Ytimekäs kuvaus

Meikkitaiteilija Riku Campon kirjoitustyyli on täsmällinen. Tekstistä ei pistä silmään perinteinen naistenlehtien kikkailu, vaan Campo on selkeästi oikealla alalla. Kirja soveltuu siistiä vaihtelua kaipaavalle. Lyhyttempoisessa ja ytimekkäässä tekstissä on hyviä neuvoja esim. pikameikkien ja iltameikin tekemiseen. Kuten kirjan takakannessa mainitaan:

”Meikkiopas paljastaa klassisten kauneusmeikkien salat ja auttaa löytämään oman tyylinsa, mutta innostaa myös uusiin jännittäviin kokeiluihin.”

Kokonaisuutena hyvin tiivistetty kirja on siisti ja virkistävä. Meikkiopas -kirjasta huomaa, miten suuri vaikutus tasokkailla kuvilla ja selkeällä kielenkäytöllä on.  

Ammattilaisen parannuskeinot

Campon lääkkeet meikkitaiteilijana purevat myös tavallisiin ihmisiin. Meikkausoppaassa on viiden eri henkilön työmeikit ennen ja jälkeen tyylisesti. Työmeikiltä vaaditaan paljon enemmän kuin esimerkiksi iltameikiltä, sillä työmeikin tulisi olla kevyt ja pysyä raikkaana koko päivän.

Campo selostaa ensin mitä henkilöt tekevät työkseen, ja millainen meikki on juuri heille tarpeellinen. Valinnoista näkee, mitä meikkaaja itse usein unohtaa: kulmakarvat. Campo mainitsee neljän henkilön kohdalla viidestä kulmien muokkauksen. Muuttumisleikin esittelyssä huomaa, miten pienillä muutoksilla on suuret parannukset.

Tilaa kirja täältä!

Anni

Vinkkejä kauneudenhoitoon saat myös Meikkileikeistä!

X