Kauneus

Meikkipohja – Helpot askeleet kasvojen muotoiluun

Teksti:
Anna.fi

Luonnollinen kasvoja muotoileva meikkipohja syntyy voidemaisilla tuotteilla. Näillä helpoilla askelilla loihdit poskipäät esiin.

Meikkipohja

Meikkipohjan tekovaiheet

1. Levitä ihon mattaiseksi tekevää pohjustusvoidetta t-alueelle eli otsaan ja nenänvarteen. Levitä sitä myös nenän ympärille, jos ihohuokosesi ovat hyvin näkyvät.

Meikkipohja

2. Sekoita omaan meikkivoiteeseesi heleyttävää pohjustustuotetta, jotta saat meikkipohjaan hehkua. Hyvä pohja syntyy esimerkiksi sekoittamalla Lumenen kosteuttavaan Hydra Drops -meikkivoiteeseen Lumenen Beauty Base -linjan kosteuttavaa meikinpohjustusvoidetta. Jos ihollasi on epäpuhtauksia, peitä ne meikkivoiteen levittämisen jälkeen peitepuikolla tai muulla peiteaineella.

Meikkipohja

3. Pompauta poskipäät esiin tekemällä varjostus poskiluun alle. Löydät oikean kohdan, kun suuntaat siveltimen tai kynän korvan nipukasta kohti suupieltä. Piirrä viiva voidemaisella rajausvärillä.

Meikkipohja

4. Häivytä viiva siveltimellä tai sormin suupieltä kohti suuntautuvin kevyin vedoin. Sormet ovat usein sivellintä parempi työkalu häivyttämiseen, sillä lämmin iho saa rasvamaiset tuotteet levittymään hyvin. Jos haluat hoikistaa leukaperiä, tee varjostus myös leukalinjan alle.

Meikkipohja

5. Jos haluat saada nenäsi näyttämään kapeammalta, tee hyvin kevyet varjot myös nenänpieliin. Myös ulkonevaa tai leveää otsaa voi kaventaa pienillä varjostuksilla. Häivytä ne sormilla huomaamattomiksi.

Meikkipohja

6. Levitä valokynää silmänalusten tummimpaan kohtaan, ”viiksivarjojen” kohdalle, otsaan, kulmaluun korkeimpaan kohtaan ja leukaan. Jos et halua korostaa ulkonevaa leukaa tai otsaa, jätä korostus tekemättä. Häivytä taputtelemalla sormella kevyesti, älä hinkkaa tai levitä liian suurelle alueelle.

Meikkipohja

7. Omenaposki tarkoittaa luonnollista, nuorekasta ja terveen näköistä poskea. Taputtele voidemaista poskipunaa posken korkeimmalle kohdalle sormella tai suoraan puikosta. Löydät oikean kohdan kun hymyilet peilikuvallesi. Häivytä etusormella taputellen. Kuvassa poskipunaa ei ole vielä häivytetty.

Meikkipohja

8. Jos haluat mieluummin klassisen ylvään poskipunan, levitä voidemainen väri pitkähkönä vetona varjostusvärin yläpuolelle. Häivytä sormella taputellen. Lopputuloksen näet tämän jutun pääkuvasta. Kun olet levittänyt poskipunan, puuteroi kevyesti nenänpielet, silmänaluset ja otsa. Käytä sivellintä apuna, niin saat lopputuloksesta luonnollisemman. Älä käytä liikaa puuteria!

Meikkipohja

Pro-vinkit

  • Helpointa on tehdä aina tummat varjostukset ennen vaaleita korostuksia. Lisää väriä aina vähän kerrallaan!
  • Voidemaiset eli rasvamaiset pohjustusväri ja poskipuna sopivat hyvin kuivalle tai ikääntyvälle iholle ja niillä saa luonnollisen lopputuloksen.
  • Jos sinulla ei ole voidemaista varjostusväriä, voit myös käyttää pari sävyä tummempaa meikkivoidetta. Muista aina katsoa, ettei varjostusväri taita punaiseen.
  • Voit käyttää varjostukseen myös puuterimaista varjostusväriä tai jopa kylmää ruskeaa luomiväriä. Puuteroi iho silloin ennen niiden levitystä. Älä kuitenkaan varjosta aurinkopuuterilla. Se on lämpimänruskea kesätuote, joka korostaa rusketusta mutta tekee ihosta helposti likaisen värisen.
  • Huolehdi, ettei valokynä ole liian vaalea ja varo levittämästä sitä liian isoa määrää silmien alle, jos et halua näyttää pandakarhulta. Valokynän levitykseen voi käyttää apuna myös pientä, pitkäkarvaista sivellintä.

Kuvat: Mirva Kakko
Malli: Anette M./Paparazzi

Lue myös:

Kestävä huulimeikki syntyy muutamalla pikkukikalla

X