Kauneus

Unohda nuden sävyt – näin meikissä korostetaan nyt rohkeasti kasvojen parhaita puolia

Nyt meikkitrendeissä huulet vievät huomion, luomille suditaan nuden sijaan väriä ja kulmat saavat paljastaa luonnollisen kauneutensa. Ota mallia valkokankaan tähdistä.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphotos

Meikkitrendit 2022 inspiroituvat valkokankaan tähdistä.

Nyt meikkitrendeissä huulet vievät huomion, luomille suditaan nuden sijaan väriä ja kulmat saavat paljastaa luonnollisen kauneutensa. Ota mallia valkokankaan tähdistä.

Tässä tulevat syksyn ja talven 2022 kuumimmat meikkitrendit.

Lue myös: Juhlameikki x 5 – nämä upeat lookit sopivat kaikille, katso helpot ohjeet!

Kulmien luonnollisuustrendi pitää pintansa

Rohkein muodin edelläkävijä vaalentaa nyt kulmakarvansa hiustensa tyveä vaaleammiksi – me muut voimme nauttia siitä, että luonnolliset kulmakarvat ovat taas muodissa. Näyttelijä Joey Kingin kulmakarvat noudattavat omaa luonnollista muotoaan, ja väriäkin niissä on vain pehmeästi.

Meikkitrendit 2022: Joey King
Luonnollisten kulmakarvojen pariksi sopii kauniisti tummahko mutta silti pehmeä silmämeikki. Joey King näyttää mallia punaisella matolla.

Ehkä ei ole ihan vielä aika sanoa hyvästejä pinseteille, mutta ne saavat ahertaa vähemmän kuin aikoihin. Älä yritä muotoilla väkipakolla kulmiasi klassiseen siipimalliin, vaan nypi vain hajakarvoja.

Käytä nyppimisen sijaan aika kulmakarvojen hoitamiseen. Harjaa puhtaille kulmakarvoille niiden kasvua edistävää ja karvoja vahvistavaa kulmakarvaseerumia tai maskaraa.

Lue myös: Kulmakarvojen muotoilussa tehdään tyypillisesti kaksi virhettä – ammattilainen kertoo, miten kulmista saa täydellisen muotoiset

Jos kulmakarvasi ovat harvat, sudi aukkokohtiin tuhkaisen ruskeaa kulmaväriä. Puuterimainen väri on kulmamaskaroita pehmeämpi. Jos kaipaat lisää väriä, värjäät kulmasi helposti myös kotona kulmien kestovärillä. Vältät sotkut ja tahriintuneen ihon, kun töpöttelet kulmakarvoja ympäröivälle iholle vaseliinia tai vedetöntä balsamia. Se estää värin tarttumisen ihoon.

Jos taas karvasi ovat itsepäisiä ja sojottavat sinne tänne, voit suitsia niitä kulmavahalla tai -geelillä.

Lue myös: Saako meikillä aikaan laminoidut kulmat kotioloissa? Testasimme laminointigeelin ja muut uudet kulmatuotteet – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Unohda nudevärit silmämeikissä

Syksyn näytöslavoilla nähdyt kirkkaat luomivärit, kuten hehkuvat turkoosit, pirteät pinkit ja räiskyvät liilat taittuvat arjessa hieman hillitymmiksi syvän siniseksi, metsänvih­reäk­si ja viininpunaiseksi. Aivan kuten näyttelijä Connie Brittonin tai näyttelijä Richa Moorjanin silmämeikissä.

Parita näyttävät silmät kuultavan ihon kanssa, kuten Connie Britton.
Parita näyttävät silmät kuultavan ihon kanssa, kuten Connie Britton.

Jos mieltäsi kutkuttaa värittää luomia, mutta pelkäät meikistä tulevan liiankin näyttävä, sivele luomillesi omien silmiesi väristä sävyä. Sininen näyttää pehmeältä sinisilmäisellä, ruskea ruskeasilmäisellä ja niin edelleen. Kun taas haluat silmiesi suorastaan pomppaavan esiin, maalaa luomesi rohkeasti vastaväreillä: sinisille ruskeaa, ruskeille liilaa ja vihreille okransävyä.

Levitä luomille yhtä sävyä ja rajaa silmät luomiväriä tummemmalla rajauskynällä. Pieni kimallus ei ole pahitteeksi. Lisää ihoon vaikkapa pikkutimantteja kulmien alle tai silmän ulkonurkkaan.

Lue myös: Liila silmämeikki sopii myös aikuiselle naiselle – katso Ida Jokikunnaksen meikkivinkit, joilla onnistut varmasti!

Richa Moorjanin meikissä luomivärin rajaa on korostettu silmämeikin sävyisillä glittereillä.
Richa Moorjanin meikissä luomivärin rajaa on korostettu silmämeikin sävyisillä glittereillä.

Helmiäissävyjen väitetään korostavan luomien ryppyisyyttä, mutta kun valitsee hienojakoisen kimalluksen, huolta ei ole. Vältä luomivärejä, joiden nimessä lukee glitter, sen sijaan metallin- tai satiininhohtoiset sävyt antavat luomille kaunista valon hehkua.

Mitä tummempi tai kimaltavampi luomiväri, sitä tärkeämpää se on sutimisen sijaan painella luomille. Näin vältyt luomivärin varisemiselta, meikistä tulee intensiivisempi ja se myös pysyy paremmin.

Sutaise silmänurkkiin valoa heijastavaa puuteria, jolloin katse kirkastuu ja silmät näyttävät suuremmilta.

Meikkitrendit 2022: panostusta huuliin

Hymy saa taas loistaa. Siksi huulimeikki onkin yksi syksyn katseenkiinnittäjistä. Ota vaikka mallia laulaja Taylor Swiftin tarkkaan rajatusta syvänpunaisesta huulimeikistä.

Vaikka huulikiillot ovatkin tehneet näyttävän paluun, punatut huulet ovat aina muodissa. Etenkin nyt. Jos viime kausina muodissa olivat huolettomasti suoraan puikosta punatut huulet, tänä syksynä huulimeikkiin käytetään aikaa.

Lue myös: Haussa oikeasti kestävä huulipuna? Testasimme 7 kestohuulipunaa – yllättäjä kesti jopa seuraavaan aamuun asti

Meikkitrendit 2022: Taylor Swift
Punaisten huulien kanssa sopivat näyttävät ripset sekä siistiksi harjatut mutta luonnollisen sävyiset kulmakarvat kuten Taylor Swiftillä.

Kauniin ja kestävän huulimeikin saat, kun kuorit huulet niille tarkoitetulla kuorinta-aineella. Levitä huulille sen jälkeen kosteuttava lappunaamio ja anna sen vaikuttaa 5–10 minuuttia. Lappunaamioiden etu voidemaisiin naamioihin ja huulirasvoihin nähden on se, että ne kosteuttavat, mutta eivät tee huulista rasvaisia.

Pohjusta huulet pohjustusaineella. Se tasoittaa huulten pintaa ja kiinnittää punan, mutta myös neutraloi huulten väriä, jolloin huulipunan sävy toistuu huulilla samanlaisena kuin puikossa.

Lue myös: Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Rajaa huulet punasi sävyisellä kynällä. Liikuta kynää lappeellaan huulten rajaa pitkin. Kärki tekee silloin tarkkaa jälkeä, joka pehmenee huulien keskustaa kohti. Voit silottaa mahdolliset röpöt huulipunasiveltimellä. Kun tavoitteena on mahdollisimman kestävä punaus, väritä huulet kauttaaltaan pehmeällä rajauskynällä.

Sivele väriä huulille siveltimellä puikon sijaan. Saat tarkemman ja ohuemman punauksen, joka kestää paremmin ja ulottuu myös aina hankaliin suupieliin.

X