Kauneus

Miehinen näkökulma naiselliseen hömppään

Teksti: Anna.fi

Miesten suhtautuminen naistensa kaunistautumiseen tuntuisi usein olevan melko ristiriitaista: itsestään huolehtivaa naista arvostetaan, mutta itse kaunistautumiseen käytettyä aikaa ja vaivaa miehet pitävät lähinnä piikkinä istumalihaksissa. Koska kultaisen keskitien löytäminen on mahdotonta, on vain toivottava, että saman katon allepäätyy kaksi ihmistä, joiden näkemykset asian tiimoilta eivät merkittävästi eroa toisistaan.

”Se kookoskerma on hiusnaamioksi”, kertoi Jukan (27) vaimo miehen kysyessä miksi kylpyhuoneeseen on ilmestynyt purkillinen kookoskermaa. ”Voi kun se olisikin jäänyt ainoaksi hullutukseksi, mutta sehän oli vasta alkua. Muistan kerran kotiin tultuani törmänneeni näkyyn, joka edelleen aiheuttaa ristiriitaisia tunteita: vaimoni oli viettämässä vapaapäivää kotona ennen ystäväni häitä voidakseen valmistautua viikonlopun juhliin ja kun palasin töistä kotiin, löysin hänet olohuoneesta polkemasta stepperiä ja katsomasta televisiota. Se ei minua vielä huvittanut saati järkyttynyt, mutta vaimolla oli päässä pipo, kasvoilla vihreä naamio, kulmakarvat ja ripset tumman mönjän peitossa ja lisäksi vaimo piti kämmeniään suorana – tavalla, jolla tiedän hänen odottavan juuri lakattujen kynsien kuivumista.” ”En voinut muuta kuin nauraa ja kysyä onko hiusnaamio vaikuttanut jo riittävän kauan”, Jukka naureskelee.

Tirkistelyä

On myös miehiä, jotka nauttivat naisensa kaunistautumiseen liittyvien toimien seuraamisesta. Osa miehistä kokee naisten mystiset kaunistautumisrutiinit suorastaan teatterinomaisena esityksenä, jota on hauska seurata aitiopaikalta.

26-vuotias Christoffer myöntää aina pitäneensä vähän turhamaisista naisista: ”Kauneudenhoidosta ja muodista hössöttämisessä on jotain niin käsittämättömän naisellista ja vetoavaa, että en voisi kuvitellakaan seurustelevani meikittömänä kulkevan ja ulkonäköönsä mahdollisimman vähän panostavan naisen kanssa. Eksyn usein `vahingossa` kylpyhuoneeseen, kun avovaimoni on laittamassa hiuksiaan ja meikkaamistakin seuraan sivusilmällä suurella kiinnostuksella. Jokainen määrätietoinen harjanveto, siveltimen sipaisu tai hiuskiinteen suihkaisu on tämän miehen silmissä kuin taiteilijan tapa viimeistellä mestariteoksensa.”

Mustasukkaisuusdraamaa

Meikkejä30-vuotias Olli puolestaan on törmännyt kotonaan mustasukkaisuusongelmaan: tyttöystävä haluaisi pitää kylpyhuoneen purkkipaljouden omanaan, eikä jakaa niitä ihonsa hyvinvoinnista kiinnostuneen Ollin kanssa. Erityisesti kasvonaamiot ovat miehen mieleen ja satunnaisesti käytettynä myös kuorintavoide. Kosteusvoidetta Olli tunnustaa häpeillen pihistävänsä tyttöystävän kauniista purkista aina kun iho tuntuu kiristävältä. ”En ymmärrä miksi miehen pitäisi hävetä kiinnostusta ihonhoitoa kohtaan – ei se naisten yksinoikeus ole ja tarvitsee miehenkin iho hoitoa.”

Purkeistaan mustasukkaisella tyttöystävällä voi toki olla mustankipeyden taustalla ihan aito huoli purkkien äkillisestä tyhjenemisestä, sillä miehillä on tapana annostella voiteita melko runsain mitoin. Pieni tippa on äkkiä kourallinen ja kymmenien eurojen kasvonaamio on parin käyttökerran jälkeen huuhdeltu viemäristä alas. Nykyään miehille on saatavilla runsaasti omia ihonhoitotuotteita, joten purkeista taistelemisen sijaan miehen voi joko ohjata ostoksille tai hänet voi yllättää vaikkapa merkkipäivän kunniaksi ihonhoitotuotteilla.

Lähikauppaan ilman meikkiä? Ei ikinä!

Ei liene minkään sortin yllätys, että miehet keskimäärin tahtovat naisen, joka on luonnonkaunis. Naiset taas tietävät, että luonnonkauniskin kaipaa välillä ehostusta. Mutta entäpä, jos reissu lähikauppaan ei onnistu ilman pikaista ripsivärin sipaisua ja puuterin tupsautusta?

Tommi (24) pitää tyttöystäväänsä luonnonkauniina – jopa siinä määrin, että meikkiä hän ei Tommin mielestä kaipaisi. Miehellä ei kuitenkaan ole mitään meikkaamista vastaan, sillä hän pitää tavasta, jolla tyttöystävä on oppinut korostamaan parhaita piirteitään, suuria ja kauniita silmiään.

Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että tyttöystävä kantaa meikkipussiaan mukanaan joka paikkaan: telttaretkelle, uimarannalle ja hiihtoreissullekin. ”Edes lähikauppaan tyttöystävä ei lähde ilman pikaista ehostusta, vaikka olen sanonut hänen olevan meikittäkin huimasti kauniimpi kuin useimmat ovat meikattuina. Viime kesänä hän lupasi mielikseni olla viikon meikkaamatta, kun olimme lomamatkalla ja siitä hän selvisikin kunnialla värjäyttämällä ripsensä ja kulmansa etukäteen.”

LaukkujaLaukkumysteeri

28-vuotias Jesse kertoo, ettei ymmärrä tyttöystävänsä ”hössötyksestä” mitään. Kampaajalla käyntiäkään hän ei huomaisi, jollei tyttöystävä kysyisi aina kampaajakäyntinsä jälkeen samalla äänensävyllä huomaako hän mitään erityistä. ”Tietty intonaatio toimii eräänlaisena varoitusmerkkinä: nyt pitää huomata jonkin muuttuneen ja oikea vastaus on yleensä hiukset”, Jesse nauraa.

Yksi asia tyttöystävän ”hössötyksissä” on kuitenkin Jesselle niin iso mysteeri, että hän on yrittänyt saada tyttöystäväänsä auttamaan häntä ymmärtämään sitä: laukut. ”Minulla on yksi reppu, johon saan kaikki tavarani vaikka viikonloppureissua varten. Mihin naiset tarvitsevat niin monta laukkua? Tyttöystävälläni on ainakin viisi ruskeaa laukkua ja ne ovat kaikki ihan samanlaisia. Lisäksi hän hankkii monta laukkua sesongin väreissä, mutta ne ovat aina pinkkejä tai vihreitä.”

Vai ovatko? Jessen tyttöystävällä on viiden ruskean laukun lisäksi yksi pinkki, yksi vaaleanpunainen, yksi turkoosi, yksi vihreä ja yksi raidallinen, värikäs laukku.

Ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin

Vaikka kaunistautuminen ja muodin ja asusteiden perään ”hömpöttäminen” jakavatkin miesten mielipiteitä, yhdestä asiasta he ovat samaa mieltä: naiset ovat ihania, kaikkine hullutuksineen.

Lue lisää miesten mietteitä kauneudenhoidosta Sällit testaa -osiosta!

Teksti: Johanna Puustinen

X