Naisella on kuvassa lyhyt tukka ja hän poseeraa kameralle sivuttain.
Lyhyet hiukset kasvavat nopeasti ulos mallistaan.
Kauneus

Mikä avuksi, jos lyhyet hiukset kasvavat ulos mallistaan? Hiusstylistin helppo, mutta trendikäs vinkki lyhyen tukan muotoiluun

Lyhyt tukka tarvitsee säännöllistä hiustenleikkuuta. Jos kampaajakäynti on jäänyt kuitenkin väliin, tällä hiusstylistin vinkillä saat muotoiltua ylikasvaneen mallin siististi.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: iStock

Lyhyet hiukset ovat usein helppohoitoisemmat kuin pitkät hiukset, mutta lyhyeksi leikatun tukan ylläpitäminen vaatii enemmän töitä.

– Mitä lyhyempi hiusmalli on, sitä nopeammin hiukset kasvavat niin sanotusti ulos mallistaan ja alkavat näyttää epäsiistiltä, toteaa Q Hairin senior stylist Jutta Kirjavainen.

Mitä lyhyelle tukalle kannattaisi sitten tehdä, jos kampaajakäynti jää väliin, eikä hiuksia pääse leikkaamaan tavalliseen tapaansa? Kirjavaisen mukaan ainoa keino säilyttää tukan malli on hiustenleikkaus, mutta sitä hän ei suosittele itse kotona tehtäväksi.

Mallistaan kasvaneiden hiusten kanssa ei kuitenkaan tarvitse kärvistellä. Vaihtoehtoinen ratkaisu löytyy nimittäin trendikkäistä hiusasusteista.

Lue myös: Otsatukka vai ei? Tästä tiedät, sopiiko otsatukka sinulle – katso hiusstylistin vinkit

Koristele lyhyt tukka näyttävillä hiusasusteilla  

Tällä hetkellä erilaiset hiuskorut ovat hyvin trendikkäitä. Kirjavainen suositteleekin lyhyttukkaiselle pantoja ja pinnejä, jos omat hiukset ovat päässeet kasvamaan epäsiistin näköiseksi.

– Mitä näyttävämpi ja värikkäämpi asuste, sitä parempi, Kirjavainen vinkkaa.

Pannat ja pinnit tulevat apuun esimerkiksi silloin, kun lyhyt tukka ei asetu enää paikoilleen, eikä hiuksia saa laitettua hyvin oikein muullakaan tavalla.

– Hiusasusteilla voi saada huomion pois siitä, että hiukset kasvavat esimerkiksi korvan päällä tai tulevat ikävästi silmille, Kirjavainen neuvoo.

Lyhyet hiukset leikannut nainen poseeraa kuvassa hiuspinnit tukassaan.

Hiusasusteilla lyhyestäkin tukasta saadaan muotoiltua siistin näköinen kampaus.

Lue myös: 

Nuorentavatko lyhyet hiukset? Kysyimme asiaa hiustaiteilija Piatu Puhakalta – ja saimme varmat vinkit raikkaaseen lookiin

Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

Tämän hetken hiustrendit inspiroituvat vintagesta – 5 naisellista nostalgiaa henkivää kampausta

X