Kauneus

Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

Yhä useampi trenditietoinen vannoo todella lyhyen tukan nimeen. Mutta minkä muotoisia kasvoja lyhyt tukka oikeasti imartelee? Kysyimme asiaa Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiältä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Lyhyistä hiuksista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä hiusmallia, jossa hiukset jäävät leukalinjan yläpuolelle.

Yhä useampi trenditietoinen vannoo todella lyhyen tukan nimeen. Mutta minkä muotoisia kasvoja lyhyt tukka oikeasti imartelee? Kysyimme asiaa Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiältä.

Yleensä lyhyistä hiuksista puhuttaessa tarkoitetaan hiuksia, jotka jäävät leukalinjan yläpuolelle. Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten?

– Ihan lyhyet hiukset sopivat useampiin kasvoihin, enemmän merkitystä on leikkauksella kuin kasvojen muodolla, sanoo Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiä.

Ovaalin mallisiin kasvoihin sopii kaikista helpoiten mikä tahansa malli

Juuri nyt lyhyt pixie-tukka on erityisen trendikäs. Kenelle se sopii ja kenelle ei?

– Riippuu leikkauksesta. Leikkauksen avulla voi häivyttää, pehmentää, pidentää tai kaventaa kasvoja. Ovaaleille kasvoille sopii kaikista helpoiten mikä tahansa malli. Ihan lyhyet hiukset saavat pitkät ja kapeat kasvot näyttämään entistä pidemmiltä. Siksi en laittaisi pixie-hiusta kovin pitkä- ja kapeakasvoiselle, Pimiä pohtii.

Pitkä- ja kapeakasvoisellekin kuitenkin löytyy monia sopivia ja pään muotoa tasapainottavia lyhyitä hiusmalleja. Täytyy vain valita malli, jossa edessä on tarpeeksi hiusta katkaisemaan kasvojen pituutta.

Myös sydämen mallisissa kasvoissa hiusmallia on mietittävä tarkkaan.

– Sydämen muotoisissa kasvoissa leukalinja on kapeampi kuin otsa. En tekisi sen muotoisiin kasvoihin sellaista leikkausta, joka nostaa hiusta tyvestä. Se korostaa nimittäin kasvojen muotoa entisestään. Sydämen muotoisiin kasvoihin suosittelisin mieluummin vähän pidempää linjaa, kuten runsasta polkkaa pehmentämään kasvojen muotoa, Pimiä sanoo.

Kasvojen muoto ei kuitenkaan aina ole niin yksiselitteinen asia kuin yleisesti tunnettu karkea jaottelu antaa ymmärtää. On myös muistettava, että kasvojen muodon lisäksi sopivaan hiusmalliin vaikuttaa moni muukin asia, kuten niskan muoto. Näiden seikkojen takia Pimiä suositteleekin miettimään itselle sopivaa hiusmallia yhdessä kampaajan kanssa.

Jotta lyhyt malli imartelee, hiuksia on leikattava tarpeeksi usein

Oikein valitulla hiusmallilla saa häivytettyä kasvojen ja pään muodon epäedullisia piirteitä ja korostettua parhaita puolia. Tämä kuitenkin edellyttää, että hiukset eivät venähdä liian pitkiksi leikkuukertojen välillä. Lyhyttä hiusta on leikattava useammin kuin pitkää, jotta malli pysyy ryhdikkäänä.

– Riippuu tietenkin mallista, mutta jos hius kasvaa noin 1 sentin kuussa, niin lyhyt hius on viidessä viikossa aika helposti kasvanut ulos mallistaan. Jos haluaa pitää mallin ja sen painopisteet kohdillaan, suosittelen leikkausta vähintään 5–6 viikon välein, Pimiä sanoo.

Vaikka hius on lyhyt, sitä on tärkeää hoitaa leikkauskertojen välillä.

– Olen huomannut, että ihmisillä on vähän sellainen harhakuva, että lyhyttä tukkaa ei tarvitse hoitaa. Helposti ajatellaan, että hoitoaineen käytöllä ei ole väliä, kun hiusta leikataan niin usein. Jos hiuksessa ei hoitoaineen käytön laiminlyönnin seurauksena ole tarpeeksi kosteutta, hius voi olla vaikea muotoiltava. Kuiva hius sojottaa helposti vähän minne sattuu. Kun hius on hyvin hoidettu, se on hirveän paljon helpompi käsiteltävä, Pimiä sanoo.

Kysyimme Pimiältä myös, minkä muotoisille kasvoille pitkät hiukset sopivat parhaiten. Lue vastaus!

X