Kauneus

Näin saat kestävät kiharat ilman lämpöä – ohjeet kahdeksaan erilaiseen kiharaan

Säästä hiuksiasi kihartamalla ne kokonaan ilman muotoilurautaa tai kiharrinta. Kun muistat kiinnittää huomiota muutamaan pikkuseikkaan, saat kätevästi kauniin ja kestävän kiharapilven.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kauniiden kiharoiden tekemiseen ei välttämättä tarvitse käyttää kiharrinta tai muotoilurautaa.

Säästä hiuksiasi kihartamalla ne kokonaan ilman muotoilurautaa tai kiharrinta. Kun muistat kiinnittää huomiota muutamaan pikkuseikkaan, saat kätevästi kauniin ja kestävän kiharapilven.

Parhaan tuloksen saat, kun teet kiharat hieman kosteaan tukkaan. Älä käytä ennen kiharoiden tekemistä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, sillä se tekee hiuksista lötkömmät.

Ilman lämpölaitteita tehdyt kiharat eivät ole niin kestäviä kuin lämmöllä lukitut kiharat. Siksi ennen kuin alat kihartaa hiuksiasi, sinun kannattaa luoda kiharoille kunnon pohja muotoiluvaahdolla tai kampausnesteellä. Kun olet kihartanut hiuksesi, suihkauta kiharoihisi hiuskiinnettä, jotta kiharat pysyvät mahdollisimman pitkään hyvän näköisinä.

Tee kiharat helposti hiuspannalla

Kieputa hiuksesi pienissä osissa hiuspannan ympärille. Mitä pienemmissä osissa hiukset kieputat pannan ympärille, sitä pienempää kiharaa hiuksiin tulee. Jos taas kieputat hiukset suurimmissa osissa pannan ympärille, on tuloksena suurempaa lainetta. Älyttömän helppoa!

Voit nukkua pannan kanssa tai pitää hiuksia pannan ympärillä tunnin ajan. Koska kauniin pannan ympärille kieputetut hiukset käyvät kampauksesta, voit halutessasi pitää pantakampausta esimerkiksi töissä ja vasta illalla vapauttaa kiharaparven valloilleen.

Kiharra hiukset sukan avulla

Leikkaa sukasta varvasosa auki. Kääri sen jälkeen sukka ikään kuin hiusvalkiksi. Tee päälaellesi poninhäntä. Sujauta sen jälkeen hiustesi latvat sukkavalkkiin ja rullaa sukkavalkkia itseesi päin niin kauan, että valkki on lopulta päälaellasi. Voit nukkua sukkavalkki päälaellasi tai pitää hiuksia pannan ympärillä parin tunnin ajan.

Napakat talouspaperikiharat

Jaa yksi iso talouspaperiarkki neljään osaan. Tee sitten kiharat aivan kuin talouspaperi olisi kiharruspatukka. Hiusosion paperin ympärille kieputtamisen jälkeen sido paperien päät keskenään. Nämä päässä on paljon miellyttävämpää nukkua kuin kovien kiharruspatukoiden. Jos et halua nukkua talouspaperit päässäsi tai sinulla on kiire, voit föönata hiukset kuiviksi ja avata tukan heti kuivaamisen jälkeen.

Kiharra hiukset ilman mitään apuvälineitä

Kiharat on mahdollista tehdä myös kokonaan ilman mitään apuvälineitä. Videolta näet, miten homma onnistuu. Tällä tyylillä voit saada todellisen afrotukan, jos käytät kiharaan pieniä hiusosioita. Parhaan tuloksen saat, kun nukut yön yli ja avaat kiharat vasta sitten.

Kahden ranskanletin lettikiharat

Ranskanletti on varmasti sinullekin tuttu tapa saada hiuksiin kiharat. Mutta kaikista tasaisemmat kiharat kaikkialle hiuksiin saat, kun teet kaksi ranskanlettiä yhden sijaan. Voit nukkua lettikampauksen kanssa tai pitää sitä esimerkiksi päivän töissä ja avata letit illalla ennen juhliin lähtemistä.

Kiharra hiukset kosteuspyyhkeillä

Jos hiuksesi pääsevät vahingossa kuivahtamaan liikaa, käytä kosteuspyyhkeitä kuin kiharruspatukoita! Et luultavasti halua nukkua kosteuspyyhkeet päässäsi, joten kuivaa föönillä tukkasi kuivaksi ja avaa sitten kiharat.

Loihdi pinnikiharat

Sormikiharat, pinnikiharat… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pinnit painavat päätä ja lähtevät helposti yön aikana, joten pinnien kanssa nukkumisen sijaan sinun kannattaa kuivata hiukset föönillä.

Kieputa hiukset kiharalle t-paidan avulla

Haluatko upeat lainekiharat? Videolla näytetään, miten t-paidasta saa tehtyä päälaelle asetettavan jättivalkin, jonka ympärille hiukset kieputetaan. Upeimmat lainekiharat saat, kun nukut t-paitavalkki päässäsi.

Lue myös:

Kestävät kiharat – Kuvalliset ohjeet seitsemään erilaiseen kiharaan

Näin syntyvät helpot lainekiharat – Katso video!

Helppo juhlakampaus: Näin teet kiharat polkkatukkaan

Näin teet muotoiluraudalla trendikkäät kiharat

X