Föönaus onnistuu hyvin, kun muistaa muutaman säännön: hiukset kannattaa kuivata osissa, ja hiustenkuivaajan puhallusilma tulisi suunnata tyvestä latvaa kohti.
Kauneus

Näin kuivaat hiukset oikein hiustenkuivaajalla – 5 vinkkiä onnistuneeseen föönaukseen

Haluaisitko sileän, tuuhean ja kiiltävän tukan, mutta föönauksen jälkeen lopputuloksena on pelkkää pörröä? Näillä asiantuntijan ohjeilla onnistut kuivaamaan hiukset kauniiksi hiustenkuivaajalla.
Teksti: Oili Urmas Kuvat: iStock

1. Aloita föönaus ilman harjaa

Kuivaa hiukset pyyhekuiviksi ennen kuin alat kuivata niitä hiustenkuivaajalla. Föönaa hiukset lähes kuiviksi (noin 80 prosenttisen kuivaksi) ilman harjaa. Etenkin hiusten tyvi kannattaa kuivata mahdollisimman hyvin, jotta hiukset eivät latistu.

Liian märkien hiusten harjaaminen voi vaurioittaa niitä, joten ota harja föönauksen avuksi vasta sitten, kun hiukset ovat jo melkein kuivat. Muotoile hiuksia hiustenkuivaajan ja harjan avulla haluamallasi tavalla. Puhalla hiustenkuivaajalla ilmaa tyvestä latvoihin päin, jotta hiuksen pinta sulkeutuu ja hius saa kiiltoa.

2. Käytä oikeaa muotoilutuotetta

Ennen hiustenkuivaajan käyttöä, hiuksiin kannattaa levittää föönauksen pohjalle tarkoitettua muotoilutuotetta: vaahtoa, suihketta tai voidetta. Uusinta uutta ovat uudelleen muotoiltavat, lämpöaktiiviset, mikrovahoja sisältävät tuotteet. Järkevintä on käyttää lämpösuojan sisältävää tuotetta, joka suojaa hiusta föönauksen aiheuttamalta lämpörasitukselta.  Föönauksen lopuksi suihkuta hiuksiin hienojakoista hiuskiinnettä, jotta kampaus kestää kauniina pitkään.

3. Kuivaa hiukset osissa ja käytä sopivaa harjaa

Jaa hiukset kerroksittain muutamaan osioon. Käytä hiustyypillesi sopivaa harjaa.

Jos hiuksista haluaa föönata suorat ja sileät, kannattaa käyttää isoa harjaa. Tähän tarkoitukseen sopii joko lapioharja tai suuri pyöröharja. Jos hiuksiin haluaa muotoilla kiharaa, kannattaa valita pieni tai keskikokoinen pyöröharja. Runsautta hiuksiin saa muotoiltua suurella keraamisella pyöröharjalla, jossa on luonnonharjaksia. Tunneliharjan avulla saa kätevästi tuuheutta ja ilmavuutta lyhyisiin hiuksiin.

4. Myös hoitotuotteilla on merkitystä

Föönatessa suoriin hiuksiin halutaan yleensä joko kiiltoa, tuuheutta tai kiharaa. Kiharoihin hiuksiin puolestaan toivotaan joko lisää kiharaa tai hiukset halutaan muotoilla suoriksi. Harja ja föönauksen pohjalla käytettävä muotoilutuote määrittävät lopputuloksen. Mutta myös sampoolla ja hoitoaineella on vaikutusta. Jos esimerkiksi haluaa korostaa kiharoita, kannattaa jo hiuksia pestessä käyttää kiharoille hiuksille tarkoitettua sampoota ja hoitoainetta.

5. Käytä lämmintä ja kylmää puhallusta

Kuuma puhallusilma silottaa ja turvottaa hiusta, jolloin hiusta on helppo muotoilla. Viileä puhallusilma puolestaan asettaa hiuksen paikoilleen.  Molempia lämpötiloja on hyvä käyttää. Jos föönaat vain kuumalla, saattaa lopputulos muuttua hetken päästä pörröiseksi. Viileän puhallusilman käyttäminen lopuksi viimeistelee kampauksen.

Asiantuntijana L’Oréal Professionnel -kouluttaja Anna Järvinen.

Lue lisää:

Miten hiukset saa kasvamaan nopeammin?

Hiusten värjäys kotona – näin onnistut

Syksyn neljä kuuminta hiusmallia

Testasimme uskomattoman kauneuskikan: täydelliset hiukset koirasampoolla

Syksyn neljä tärkeintä värjäystrendiä

 

X