Kauneus

Näin kuivaat hiukset nopeasti rasittamatta niitä – 10 vinkkiä

Märät hiukset vaurioituvat helpommin kuin kuivat. Siksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten hiukset saa kuivattua rasittamatta niitä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Hiusten kuivaaminen käy sutjakkaammin mikrokuitupyyhkeellä kuin tavallisella suihkupyyhkeellä.

Märät hiukset vaurioituvat helpommin kuin kuivat. Siksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten hiukset saa kuivattua rasittamatta niitä.

Unohda litimärän tukan kuivaaminen föönaamalla. Siitä ei tule kuin vaurioita hiuksiin. Onneksi hiukset on mahdollista kuivata sekä hellävaraisesti että nopeasti.

1. Käytä hoitoainetta

Hiusten hoitamisen lisäksi hoitoaine auttaa hiuksia hylkimään vettä. Siksi sen käyttäminen kannattaa ehdottomasti, jos toiveena ovat kuivat hiukset mahdollisimman nopeasti suihkun jälkeen.

2. Kuivaa hiuksesi mikrokuitupyyhkeeseen

Tavallisten pyyhkeiden imuteho on usein varsin alhainen. Lisäksi perinteisten suihkupyyhkeiden karhea pinta voi vaurioittaa hiusta. Jos haluat todellista tehoa hiusten pyyhekuivaamiseen, kannattaa sijoittaa hiuksille tarkoitettuun mikrokuitupyyhkeeseeen. Jos mikrokuitupyyhettä ei ole saatavilla, kokeile hiusten kuivaamista esimerkiksi pehmeään puuvillaan, kuten tyynyliinaan.

Älä hankaa ja pyörittele hiuksiasi, sillä se voi vahingoittaa kutrejasi ja saada hiuksesi näyttämään pörröisiltä. Sen sijaan painele hiuksiasi pyyhkeellä hellävaraisesti eri osista muutama sekunti kerrallaan. Jos pyyhe kastuu runsaasti, ota kuivaamiseen uusi pyyhe.

3. Kiinnitä erityistä huomiota juurien kuivaamiseen

Olet varmasti itsekin huomannut, että hiusten latvat kuivuvat paljon nopeammin kuin hiusten juuret. Keskity siksi kuivaamaan pyyhkeellä latvojen sijaan juuria.

4. Selvitä hiukset sormin tai harvapiikkisellä kammalla

Koska märät hiukset ovat vahingoille alttiimmat kuin kuivat, ne kannattaa suihkun jälkeen selvittää joko sormin tai hellästi harvapiikkisellä kammalla. Aloita hiusten selvittäminen latvoista ja jatka juuria kohti.

Kuivaa hiukset vielä niiden selvittämisen jälkeen uudestaan pyyhkeeseen tai mikrokuituliinaan.

5. Ime kosteutta pois hiuksista talouspaperin avulla

Jos hiuksissasi on edelleen selvittämisen ja pyyhekuivauksen jälkeen runsaasti kosteutta, voit kokeilla hiusten kuivaamista muutamalla palalla imukykyistä talouspaperia. Pienellä talouspaperilla on helppo kohdistaa kuivaaminen pienille ongelma-alueille. Tämä vähentää myös hiusten sähköisyyttä.

6. Levitä hiuksiin muotovaahtoa, joka sisältää alkoholia

Alkoholi saa hiukset kuivumaan nopeammin. Ja bonuksena on tietenkin se, että muotovaahto auttaa hiusten muotoilemisessa.

7. Anna hiusten kuivua hetki vapaina

Märkien hiusten kuivaaminen hiustenkuivaajalla kestää kauan ja vaurioittaa hiusta helposti. Siksi hiusten kannattaa antaa kuivua vapaasti ennen föönausta vähintään 10 minuuttia, mikäli se vain on mahdollista.

Jotta hiukset kuivuvat tuona aikana, niiden täytyy kuitenkin saada ilmaa. Jos hiuksesi ovat lättänänä pitkin päätä, ne eivät kuivu hetkessä mihinkään.

Jotta saat pyyhekuivat kutrisi ilmaviksi, laske pääsi alaspäin ja kohota hiustesi juuria sormillasi. Nosta sitten pääsi ylöspäin ja käytä 10 minuuttia hyödyllisesti vaikka meikkaamalla tai syömällä aamupalaa.

8. Lisää hiuksiin lämpösuoja

Kuumuus kuivattaa ja rasittaa hiusta. Siksi hiukset kannattaa suojata ennen föönausta lämpösuojalla.

9. Föönaa hiukset lämpimällä ja kylmällä ilmalla

Älä rasita hiuksiasi föönaamalla niitä kaikista kuumimmalla mahdollisella ilmalla. Sen sijaan valitse föönisi viilein mahdollinen lämpöpuhallus. Kuivaa sekä muotoile hiuksiasi föönin ja harjan avulla. Muista pitää fööni tarpeeksi kaukana hiuksistasi, jotta lämmin ilma osuu laajemmalle alueelle eikä kärvennä pientä osaa hiuksista. Muista myös liikuttaa fööniä aktiivisesti.

Jos föönissäsi on kylmäpuhallin, föönaa hiuksiisi kylmää ilmaa kuivaamisen ja muotoilun jälkeen. Viileä ilma viimeistelee föönauksen asettamalla hiukset paikoilleen.

10. Käytä harjaa vasta, kun hiukset ovat jo melkein kuivat

Koska hiusten harjaaminen märkänä voi vaurioittaa hiusta, föönaa hiukset 80 prosenttisen kuiviksi kokonaan ilman harjaa. Aloita hiusten muotoileminen harjan avulla vasta sen jälkeen.

Lähteet: Allure, Bustle, Byrdie, GH, LeafTV, Prevention, Real Simple, SELF, wikiHow

Lue myös:

Näin kuivaat hiukset oikein hiustenkuivaajalla – 5 vinkkiä onnistuneeseen föönaukseen

5 vinkkiä: Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin saat kestävät kiharat hiuksia rasittamatta – ohjeet kahdeksaan erilaiseen kiharaan

X