kaunis, tasainen iho
Ihoa ei kannata peittää liikaa. Ihon sävyvirheiden häivytys riittää tasaisen ilmeen luomiseen.
Kauneus

Näin luot täydellisen tasaisen, luonnollisen näköisen ihon – 10 meikkivinkkiä

Kevään vahvin meikkitrendi on luonnollisen näköinen, täydellisen tasainen iho. Apua sen loihtimiseen saa onneksi purkista. Valitse oikea tuote omalle iholle. sini kesänen
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: Valmistajat ja iStock

CC-voide korjaa tehokkasti ihon väriä

Lumene Nordic Chic CC Color Correcting -meikkivoide häivyttää punaisuutta, suojakerroin 20, 30 ml 17 e.

Kun haluat vaikuttaa ihon värivirheisiin, avainsana on CC eli color correcting. Levitä CC-voidetta ohuita kerroksia ongelmakohdan päälle, kunnes se hiljalleen häviää näkyvistä. Älä peitä ihoa tukkoon, jottei siitä tule naamarimainen. Esimerkiksi pieni couperosapunoitus toimii luonnollisena poskipunana. Jos iholle tulee helposti couperosaa tai pigmenttiläiskiä, valitse aurinkosuojan sisältävä tuote.

Meikkipuuteri on helppokäyttöinen ja pitää kiillon kurissa

Chanel Le Teint Ultra Compact Foundation -meikkipuuteri antaa kauniin mattavärin, 71,50 e, täyttöpakkaus 52 e.

Seka- ja rasvoittuvalle iholle sopii helppokäyttöinen meikkipuuteri, sillä se pitää ihon mattana ja kiiltoa kurissa. Ota sieneen vain aavistus puuteria ja painele ke- vyesti iholle. Jos meikkipuuteri ei riitä ja kasvot alkavat kiiltää parin lisäpuuteroinnin jälkeenkin, kokeile levittää kosteutetulle iholle ensin mattapinnan antavaa meikinpohjustajaa ja vasta sitten meikkipuuteria.

BB-voide tasoittaa ihon väriä ja kosteuttaa samalla

Makiash 6 in 1 -BB-voiteessa on suojakerroin 15, 30 ml 17 e.

BB-voide pelastaa, jos meikin levittäminen tuntuu hankalalta, mutta haluat hieman väritasoitusta kasvoille. Voide kosteuttaa, tasoittaa epätasaista väriä ja peittää pienet ihovirheet ja juonteet. BB-voide on kätevä myös matkoilla, kun haluat selvitä vähillä tuotteilla.

Älä turhaan pelkää meikkivoidetta

Dior Diorskin Forever Undercover -meikkivoide on kevyt ja luonnollinen ja silti peittävä, 40 ml 55 e.

Saako mielikuva paksusta pakkelista iholla sinut välttelemään meikkivoiteita? Hylkää ennakkoluulosi: meikkivoiteiden koostumus on ohentunut viime aikoina huimasti. Samalla niihin on tullut lisää hoitavia ainesosia. Myös meikkien sisältämien väripigmenttien laatu on parantunut. Ohutkin meikki antaa lähes täydellisen peiton, kun levität sen huolella.

Peitepuikko piilottaa ihon virheet

Elizabeth Arden Stroke of Perfection Concealer -peitepuikko tehostaa myös nestekiertoa ja vähentää silmänalusten turvotusta, 27 e.

Peitepuikko on tarpeen, jos silmänaluset hohtavat tummina, iholla on punoittavia näppyjä tai paikallista kirjavuutta. Voidemainen peiteaine on helppo häivyttää iholle. Levitä sitä ohuelti siveltimellä tai painele sormella. Pidä levityksen jälkeen sormia tovi iholla, jolloin ihon lämpö sulauttaa peiteaineen ihoon.

Itseruskettavalla voiteella kestävämpi väri

Itseruskettavassa St. Tropez Bronzing Face Sheet Mask -lappunaamiossa yhdistyvät väri ja hoitavuus, 13 e.

Itseruskettavalla voiteella saa talvenkalpealle iholle muutamaksi päiväksi sävyn, joka raikastaa ja piristää ilmettä. Levitä itseruskettavaa puhtaalle iholle tasaisesti. Muista korvat ja kaula sekä dekoltee. Jos pelkäät rajoja, kokeile asteittain ruskettavaa kosteusvoidetta.

Sävyttävä päivävoide heleyttää ja kosteuttaa ihoa

Virkistävässä Origins Ginzing SPF 40 Energy Boosting Tinted Moisturizer -sävyttävässä kosteusvoiteessa on korkea suojakerroin, 50 ml 36 e.

Jos ihosi on jo luonnostaan täydellinen eikä siinä ole kirjavuutta, kokeile sävyttävää päivävoidetta. Se saa ihon näyttämään virkeältä ja heleältä ja samalla kosteuttaa sitä.

Hyvä pohjustus häivyttää virheet iholta

Clarins SOS Primer sisältää väripigmenttien lisäksi valon heijastumista tehostavia ainesosia, jotka häivyttävät ihovirheitä, 30 ml 36,50 e.

Oletko kokeillut meikinpohjustajaa? Sen avulla saat meikkivoiteestasi enemmän irti. Pohjustajia on joka lähtöön. Värivalinta tehdään vastaväriperiaatteen mukaan. Esimerkiksi roosan sävyiset pigmentit raikastavat harmaan ja elottoman ihon. Oranssit sävyt häivyttävät sinertäviä silmänalusia ja kuultavia verisuonia. Levitä pohjustusväri kasvovoiteen jälkeen tai sekoita värivoiteeseen häivyttämään virheitä ja kirkastamaan ihoa.

Sävytippojen avulla luot juuri oikean sävyn

Hajusteettomat Isadora Foundation Color Blender -sävytipat 15 ml 21,50 e.

Kun kevätaurinko antaa päivetystä, talvenkalpean ihon meikkivoide alkaa näyttää liian vaalealta. Kuulostaako tutulta? Älä heitä tuotetta roskiin, vaan tuunaa se oikeansävyiseksi sävytipoilla. Niitä voit lisätä myös päivävoiteeseen antamaan vain aavistuksen sävyä.

Mineraalimeikki luo hennon mutta peittävän pohjan

Everyday Mineral -mineraalimeikkipohjissa on eri sävyjä ja koostumuksia valoa heijastavasta mattaan, 23 e.

Mineraalimeikillä saat hennon mutta peittävän värihunnun iholle. Jauhemainen mineraalimeikki hoitaa ja kosteuttaa ihoa sekä tasoittaa ihonväriä. Pyörittele meikki iholle suurella siveltimellä. Lisää kerroksia, kunnes ihon kirjavuus ei kuulla läpi.

X