Kauneus

Näin selätät pakkaspäivän tukkakriisin – 8 tehokasta apukeinoa

Talvi tuo mukanaan monta tukkaharmia: sähköisyyden, pipon alla litistyvän letin ja kuivan ja kutisevan päänahan. Oikeilla tuotteilla selätät ongelmat ja teet pakkaspäivistä hyviä hiuspäiviä.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock, MVphotos ja valmistajat

Tavoite: eroon kuivuudesta

Haaste: tukka on yhä kutinaa ja pölinää

Hiuspohjasi kihisee, kutisee, kirvelee, pölisee – eli kiukuttelee kuin uhmaikäinen kakara. Se ei tykkää piposta eikä pakkasista, ja normaalisti käyttämäsi hiustenhoitotuotteetkin tuntuvat ärsyttävän sitä. Pääsi tarvitsee hoitoa.

…mutta pelkkä hoitoaine ei riitä

Kutina tekee sinut hulluksi. Päänahkasi ei ole pelkästään janoinen vaan niin ärtynyt, että se tarvitsee rasvan ja kosteutuksen lisäksi jotain rauhoittavaa.

Tee rauhansopimus

Kuivalle päänahalle tarkoitettu Aco Special Care Intensive Dry Scalp Treatment -kosteuttava hiuspohjageeli hoitaa päänahkaa tekemättä hiuksia rasvaisiksi tai tahmeiksi ja estää hiuspohjan hilseilyä ja kuivumista, 150 ml 15 e.

Tukkakriisi

…ja pölinälle on pantava stoppi

Varmista ensiksi, onko pölinä hilsettä (irtoaa lastuina) vai kuivaa ihoa (perunajauhomaista pölyä). Tehokas hilsesampoo sisältää yleensä piroctone olaminea, joka ehkäisee hilsettä, sekä kevyesti kuorivaa salisyylihappoa.

Kuori paha pinta pois

Vichy Dercos Micro Peel -kuoriva hilsesampoo kuorii pois päänahkaan tarttuneet hilsehiutaleet, rauhoittaa, puhdistaa ja kosteuttaa hiuspohjan, 200 ml 17 e.

tukkakriisi

 

Haaste: harottavat hapsut

Pakkasen ja viiman takia et lähde märällä päällä liikkeelle, joten joudut föönaamaan tukkasi joka aamu. Siitä eivät kuivat kutrisi pidä alkuunkaan. Ne kuivuvat entisestään, ja etenkin latvat harottavat kuin joulun jäljiltä parvekkeelle unohtunut kuiva kuusi. Tukkasi halajaa hellyyttä, latvasi suorastaan huutavat sitä.

…mutta et halua saksia latvojasi

Olet kasvattamalla kasvattanut kutrejasi etkä ole valmis luopumaan sentistäkään. Unohda ainakin vähäksi aikaa volyymituotteet ja hanki hiusta korjaavat hoitotuotteet. Kunnon korjaussarjaan kuuluu ainakin keratiinia sisältävä hoitoaine.

Alahan paikkailla

Goldwell Kerasilk Reconstruct Regenerating Blow-Dry Spray -föönaussuihke paikkaa hiuksia samalla kun sinä föönaat niitä, 125 ml 29 e.

tukkakriisi

…mutta et ehdi tuunata ja puunata

Kaipaat kadonnutta kiiltoa ja takkuuntumatonta tukkaa, mutta sinulla ei ole aikaa lät-rätä hoitoaineella saati istua odottelemassa naamion vaikutusta. Haluat tuotteen, joka hoitaa ja muotoilee yhtäaikaa.

Usko muodollisesti hoitavaan

Hiuksiin jätettävä Nioxin Density Defend -hoitovaahto ei pelkästään hoida ja selvitä vaan myös suojaa väriä ja hiuksia. Mikä parasta, se tuuheuttaa tukkaa, 200 ml 30 e.

Nioxin

Tavoite: pipolle hanttiin

Haaste: tunnelma lässähti

Kiitos viime vuosien jättipipomuodin, tukka ei ole ollut ihan niin littanassa kuin kireäpipoisina kausina, mutta löysäkin päähine lässäyttää kampauksen tehokkaasti – etenkin jos tukka ei lähtökohtaisestikaan ole kovin tuuhea. Pipon alla pää myös hikoilee ja päänahka rasvoittuu normaalia nopeammin. Tarvitset siis tyvikohotuksen.

…ja haluat ilmavuutta, et sähköä

Kun hoitoaineessa lukee sana volyymi tai tuuheuttava, voit olla melko varma, että pakkassäällä päätäsi ympäröi sädekehä eli hiuksistasi tulee sähköiset. Hoida tukkaa kosteuttavilla tuotteilla ja tuuttaa tyveen tuuheutta esimerkiksi tyvivaahdolla.

Juota janoista

Neal’s Yard Remedies Nurturing Rose -hoitoaineessa on mm. oliivi- ja kookosöljyä. Se syväkosteuttaa tukkaa latistamatta sitä ja sopii kaikille hiuksille, 200 ml 19 e.

Tukkakriisi

…mutta sinulla ei ole aikaa föönailla

Kun riisut pipon, tukka nuolee päätäsi. Ratkaisu on nuoruusvuosilta tuttu kreppirauta, jolla kreppaat pelkän tyven. Toimii kuin tupeeraus mutta on helpompi selvittää! Jos haluat todella tuuhean tyven, tupeeraa ensin ja kreppaa päältä.

Vekitä tyvi pöyheäksi

Remington S3580 Ceramic Crimp 220 -kreppiraudassa on pienempi siksak-kuvio kuin 1980-luvun raudoissa, ja siksi se sopii oivallisesti hiusten tyven kreppaukseen, 45 e.

tukkakriisi

 

Haaste: uskot luonnonvoimiin

Tukkasi on kruunusi, mutta et silti ole valmis uhraamaan ekoaatteitasi pitääksesi kutrisi kuosissa. Olet jo löytänyt omat luonnolliset ihonhoitotuotteesi, ja meikkipussikin alkaa olla kuosissa, mutta sopivat hiustuotteet luonnonkosmetiikasta ovat vielä vähän hakusessa. Etenkin nyt, kun talvi aiheuttaa lisähaasteita.

…ja latvasi ovat solmussa

Kiitos kuivien geeniesi, helposti takkuuntuva tukkasi menee solmuun pipon ja kaulahuivin alla, eivätkä latvat selviä ilman hikeä ja kyyneleitä. Kutrisi kaipaavat kipeästi silotusta ja selvitystä, mutta et ole vielä löytänyt niin kepeää öljyä, ettei hento tukkasi siitä litistyisi.

Selvitä sotku

Evolve -kosteuttava hiusseerumi sopii myös ohuille ja takkuuntuville hiuksille. Se selvittää, silottaa ja antaa kiiltoa, 30 ml 16 e.

tukkakriisi

…ja haluat tuuhean tyven nyt

Olet kärsimätön ekoilija, joten arvostat ennen kaikkea pika-apuja. Olet valmis kantamaan tuotetta käsilaukussasi, kunhan se toimii heti. Siksi etenkin pipokaudella kuivasampoo on luottotuotteesi.

Puuteroi kuontalo kuosiin

Rahua Voluminous -kuivasampoo puhdistaa ja antaa tuu- heutta tyvelle. Se imee hiuksista ja päänahasta talia, hikeä ja likaa tehden tukasta ilmavan ja raikkaan. Sopii kaikensävyisille hiuksille, 40 e.

tukkakriisi

Lue myös:

Apua, irtohiuksia kaikkialla! Mistä hiustenlähtö oikein johtuu? Trikologi neuvoo, miten ehkäiset ennenaikaista hiustenlähtöä

Miksi hiuksia lähtee paljon? 9 syytä, joista hiustenlähtö voi johtua

Haluatko pitkät hiukset? Nämä ruoka-aineet saavat hiukset kasvamaan nopeammin

X