Teepuusaippua testissä. Kuvituskuva.
Teepuusaippua sisältää teepuuöljyä.
Kauneus

Nujertaako teepuusaippua ihon epäpuhtaudet? Roosa kokeili ja yllättyi: ”En usko enää luopuvani”

Teepuusaippua on luonnonmukainen puhdistustuote iholle. Saippuan sisältämän teepuuöljyn takia sen sanotaan sopivan etenkin rasvaisen ihon ja aknen hoitoon. Annan toimittaja testasi, onko teepuusaippua ratkaisu puhtaampaan ihoon.
Teksti: Roosa Roivainen

Teepuuöljy kantaa mainetta epäpuhtaan ihon pelastajana ja on suosittu ainesosa ihonhoitotuotteissa. Teepuuöljyä myydään esimerkiksi seerumeiden, puhdistusgeelien ja rasvojen muodossa.

Lue myös: Kuukuppi vai kuukautisalushousut? Anna kokeili ensimmäistä kertaa molempia: ”Voittaja on hienolla erolla selvä”

Tämän lisäksi teepuuöljyä löytyy luonnonmukaisesta teepuusaippuasta, joka on tarkoitettu epäpuhtaan ja rasvaisen ihon puhdistamiseen. Kasvojen pesun lisäksi teepuusaippua sopii myös vartalolle, ja jotkut käyttävät sitä jopa hiustenpesuun.

Teepuuöljyä olen käyttänyt aikaisemmin finnien hoidossa, mutta teepuusaippua on itselleni uusi tuttavuus. Luonnonkosmetiikan ystävänä minua kiinnosti selvittää, miten hyvin teepuusaippua tehoaa pintakuivaan sekaihooni muihin tuotteisiin verrattuna.

Siispä otin teepuusaippuan testiin kahden viikon ajaksi ja pesin kasvoni sillä aamuin ja illoin. Näin kokeilussa kävi!

Teepuusaippua – mihin teho perustuu?

Teepuuöljy on eteerinen öljy, joka on lähtöisin Australiasta. Öljyä saadaan Melaleuca alternifolia -kasvin lehdistä. Antiseptisten ominaisuuksien takia teepuuöljy soveltuu esimerkiksi aknen ja erilaisten iho-ongelmien hoitoon ja ehkäisyyn.

Teepuusaippua on puolestaan teepuuöljystä valmistettu puhdistustuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Saippuan valmistuksessa käytetään yleensä myös muita kasviöljyjä, kuten kookos- ja oliiviöljyä.

Teepuusaippuan kerrotaan syväpuhdistavan ihohuokosia ja ehkäisevän näppylöiden muodostumista. Teepuusaippua myös rauhoittaa, kosteuttaa ja ylläpitää ihon tasapainoa.

Teepuuöljy on antiseptinen eteerinen öljy, jolla voidaan hoitaa useita ihon ongelmia.

Teepuusaippua testissä – näin saippua vaikutti ihon kuntoon

Tämä on kuin palasaippua, ajattelen ensimmäisellä pesukerralla. Tuoksutan saippuaa, kun otan sen paketista pois. Saippuassa tuoksuvat yrtit ja eteerinen öljy.

Yritän etsiä paketista ohjeita, miten saippuaa kuuluu käyttää, mutta tarkkaa ohjetta ei löydy. Siispä kastelen käteni, hieron saippuaa ja levitän saippuan kasvoilleni.

Kasvoilla teepuusaippua vaahtoaa hyvin ja tuntuu miellyttävältä. Kun olen hieronnut saippuan koko kasvojen alueelle, huuhtelen sen vedellä pois.  Iho tuntuu pesun jäljiltä puhtaalta, mutta ei laisinkaan kuivalta. Tämähän on hyvä ensivaikutelma!

Pesen teepuusaippualla kasvoni aamuin ja illoin seuraavan kahden viikon ajan. Ihon puhdistus on joka kerta miellyttävä kokemus.

Meikin poistamiseen en teepuusaippuaa uskalla kokeilla, vaikka netissä sanotaan, että niin voi tehdä. Tuntuu, että saippua toimii parhaiten meikittömällä iholla.

Asia, joka testin aikana mietityttää, on teepuusaippuan säilytys. Saippua myydään paperisessa laatikossa, johon kosteaa saippuaa ei voi laittaa käytön jälkeen. Astian kera saippua taas vie paljon tilaa kylpyhuoneen kaapista. Tilan puute on kuitenkin pieni pulma – onhan teepuusaippua muovituubeja ympäristöystävällisempi valinta.

Lue myös: Palashampoo on trendikäs ja ekologinen, mutta miten se toimii käytössä? Testasimme – kiitosta tuli etenkin yhdestä ominaisuudesta

Teepuusaippua muistuttaa palasaippuaa.

Jääkö teepuusaippua käyttöön?

Teepuusaippua hillitsi finnien puhkeamista, mutta ei estänyt aivan jokaista näppylää. Huomaan, että ihon epäpuhtaudet parantuvat siitä huolimatta tavallista nopeammin.

Teepuusaippuan suuri plussa on, että sitä voi käyttää myös suihkusaippuana. Kätevää etenkin matkustaessa, sillä mukaan ei tarvitse pakata montaa eri purnukkaa! Teepuusaippualla peseminen on myös helppo keino ehkäistä inhottavaa selkäaknea, josta välillä kärsin.

Ihastun siihen, miten riittoisaa saippua on melko edulliseksi tuotteeksi. Teepuusaippua maksoi alle 10 euroa, ja vielä kahden viikon kuluttua saippua näyttää koskemattomalta. Tästä riittää puhdistusainetta kuukausiksi.

Kahden viikon käytön jälkeen olen niin tottunut teepuusaippuan käyttöön, että en usko enää luopuvani siitä.

Vasemmalla meikitön kuva kasvojen ihosta testin alussa. Oikealla testaajan iho kahden viikon jälkeen. Teepuusaippuan ansiosta poskien iho näyttää puhtaammalta ja ihohuokoset ovat pienentyneet.

Plussat ja miinukset

+ Edullinen hinta ja riittoisa tuote.

+ Yksinkertainen käyttää. Toimii samalla tavalla kuin palasaippua.

+ Puhdistaa ilman, että jättää ihon kuivaksi.

+ Ehkäisee näppylöitä ja auttaa hillitsemään epäpuhtauksia.

+ Voidaan käyttää myös suihkusaippuana.

+ Muoviton ja ympäristöystävällinen kauneustuote.

– Teepuusaippuaa on vaikeaa säilyttää tuotteen paperisessa pakkauksessa.

X