Kauneus

Nuorru meikillä

Teksti: Anna.fi

Oikeanlainen meikki vie kasvoilta ikää hetkessä.

”Vähemmän on enemmän”, meikkaaja Miisa Päällysaho kiteyttää nuorekkaan meikin pointin. ”Keveys, läpikuultavuus ja valoaheijastavuus ovat meikin tärkeimpiä ominaisuuksia. Paksu meikkivoidekerros, kovat rajaukset ja tummanpuhuva huulipuna vanhentavat armotta.”

Iho
Vaikka liian tumma meikkivoide on vanhentaja numero yksi, aavistus lämpöä saa kasvot näyttämään hehkuvilta. Käytä peitevoidetta vain siellä, missä sitä tarvitaan, ja jätä iho luonnollisen kuultavaksi. Valoa heijastavat meikkivoiteet ja sävyttävät päivävoiteet taikovat ihosta tasaisemman ja häivyttävät pikkujuonteita.
Testaa Elizabeth Ardenin Sheer Lights Illuminating Tinted Moisturizer, 34 e.

Silmät
Vaihda heleyden sammuttavat mattavärit voidemaisiin tai geelipohjaisiin luomiväreihin. Kokeile myös hillitysti helmiäishohtoista puuteriluomiväriä. Varo vahvoja rajauksia ja tummia, runsaspigmenttisiä luomivärejä, ne tekevät ilmeestä raskaan. Kiinnitä sen sijaan muutama yksittäinen irtoripsitupsu silmien ulkonurkkiin.

Posket
Poskipuna on se meikkituote, jolla saat nopeimmin piristystä ilmeeseen. Heleät persikan ja pinkin sävyt raikastavat koko kasvot. Kokeile pehmeää voidekoostumusta, joka sulautuu nätisti ihoon ja on helppo häivyttää. Levitä väri poskiluun päälle, eli siihen kohtaan joka hymyillessä nousee esille. Varo ettei väri ulotu liian alas varjostamaan poskiluuta.

TEKSTI Ia Luhtanen
KUVA Jari Kesti

X