Kauneus

Nutturakampaukset joka juhlaan: 7 helppoa tyyliä pitkille ja lyhyemmille hiuksille – katso ohjeet!

Mistä löytää juhlakampaus, jonka tekeminen onnistuu kotona helposti? Tästä jutusta löydät Annan parhaat nutturakampaukset juhlaan kuin juhlaan.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Minkä nutturakampauksen valitset?

Mistä löytää juhlakampaus, jonka tekeminen onnistuu kotona helposti? Tästä jutusta löydät Annan parhaat nutturakampaukset juhlaan kuin juhlaan.

Nutturakampaukset ovat juhlatyylin kulmakivi. Tyylikäs nuttura viimeistelee asun kuin asun: se sointuu sekä juhlavan puvun että rennomman bileasun kaveriksi.

Välillä ideat juhlakampausten tekemiseen ovat kuitenkin vähissä. Sen takia päätimme helpottaa pippaloihin valmistautumista. Kokosimme yhteen Annan parhaat nutturakampaukset.

Alta löydät seitsemän erilaista nutturaohjetta. Mukana on kampauksia niin pitkille kuin lyhyillekin hiuksille. Etsi listasta itsellesi mieleinen juhlakampaus!

Nutturakampaukset – 7 hiustyyliä juhlaan kuin juhlaan

1. Niskanuttura pitkiin ja puolipitkiin hiuksiin

Ajaton ja elegantti niskanuttura on aina yhtä tyylikäs. Simppelin niskanutturan tekoon tarvitaan vain muotoilurauta ja muutama pinni. Kampaus toimii myös polkkahiuksissa, kunhan hiukset ylettyvät kiinni poninhännälle.

Meikkaaja ja kampaaja Ida Jokikunnas näyttää videolla, miten kaunis niskanuttura syntyy vaihe vaiheelta. Nutturan ohjeet löydät täältä.

Nutturakampaukset: kuvassa niskanuttura.
Yksinkertainen niskanuttura on aina tyylikäs.

2. Kahden pinnin nuttura

Nutturakampaukset kannattaa tehdä yleensä kiharrettuihin hiuksiin. Laineet tekevät kampauksesta kestävämmän ja antavat nutturalle tekstuuria ja volyymia.

Kokeile kiharoihin esimerkiksi huolettoman tyylikästä nutturaa, joka syntyy helposti kahden pinnin avulla.  Kampaajan vinkit ja ohjeet nutturakampauksen tekoon löydät täältä!

Kuvassa kahden pinnin nuttura.
Tämä nuttura loihditaan kahden pinnin avulla.

3. Valkkinuttura sopii myös lyhyille hiuksille

Haluaisitko loihtia näyttävän juhlakampauksen, mutta hiukset ovat liian lyhyet? Jos sinulla on pitkä polkkatukka, harkitse valkkia.

Valkki eli hiustäyte antaa hiuksiin muotoa ja muhkeutta ja helpottaa nutturan kokoamista. Donitsinmuotoinen valkki pujotetaan ponnarin ympärille, jonka jälkeen hiukset kiedotaan valkin ympärille. Lopputuloksena on juhlava nutturakampaus.

Tarkemmat ohjeet ja kuvat valkkinutturan tekemiseen löydät tästä!

Valkkinutturan voi tehdä myös lyhyempään polkkatukkaan.

4. Rullakampaus – nuttura vanhan glamourin hengessä

Tämä elegantti hiustyyli henkii 1950-luvun glamouria ja tuo myös hauskaa vaihtelua perinteisiin nutturakampauksiin. Rullakampaus tehdään papiljottien avulla, ja se onnistuu melko lyhyisiinkin hiuksiin.

Katso täältä kuvalliset ohjeet juhlakampauksen tekemiseen.

Rullakampauksessa on ripaus vintagea.

5. Sivunuttura valitse huoleton tai siisti

Mitä juhlavampi asu, sitä yksinkertaisempi kampauksen tulisi olla, neuvoo kouluttaja Franck Perez Annan jutussa.

Sivunuttura on simppeli juhlakampaus, joka voidaan toteuttaa kahteen tapaan. Huoleton nuttura on tyyliltään rennompi, siistimpi sivunuttura taas huolitellumpi. Ohjeet kummankin nutturakampauksen toteuttamiseen Franckin opastuksella löydät täältä.

6. Solmukampaus tuo twistiä nutturakampaukseen

Tuntuvatko perinteiset nutturakampaukset tylsiltä? Unelmoitko helposta, mutta katseet kääntävästä juhlatyylistä? Kokeile siinä tapauksessa solmukampausta.

Lettimäinen solmukampaus loihditaan tekemällä useita pieniä poninhäntiä ja solmimalla niitä yhteen. Lopputulos on näyttävä ja ammattimainen, vaikka todellisuudessa kampaus syntyy melko vähällä vaivalla.

Helpot ohjeet solmukampauksen tekemiseen löydät tästä jutusta.

Solmukampaus näyttää monimutkaiselta, mutta on todellisuudessa melko helppo toteuttaa.

7. Joka sään nuttura

Suomen säätä on vaikea ennakoida. Siksi juhlakampauksen tulisi kestää, oli keli millainen tahansa.

Joka sään nuttura on varma valinta, kun aikaa kampauksen tekemiseen ei ole paljoa. Nuttura syntyy hetkessä, mutta on silti kestävä ja näyttävä. Katso tästä, miten loihdit napakan nutturan vain viidessä minuutissa.

Kuvassa joka sään nuttura.
Viiden minuutin nuttura kestää huonommallakin säällä.
X