Kauneus

Onko sinullakin salakiharat? Supersuosittu Curly girl -metodi yllättää monet – näin se toimii

Oletko sinäkin taistellut koko ikäsi villinä rehottavan luonnonkiharan tai muuten vain hankalasti muotoiltavan ja taipuisan tukan kanssa? Jos vastaat kyllä, niin somen sekoittanut Curly girl -metodi saattaa olla juuri sitä, mitä tukkasi kaipaa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Tavalliset hiustenhoitotuotteet kuivattavat luonnonkiharoita ja tekevät niistä pörröiset. Curly Girl -metodissa kiharoita kosteutetaan runsaasti.

Oletko sinäkin taistellut koko ikäsi villinä rehottavan luonnonkiharan tai muuten vain hankalasti muotoiltavan ja taipuisan tukan kanssa? Jos vastaat kyllä, niin somen sekoittanut Curly girl -metodi saattaa olla juuri sitä, mitä tukkasi kaipaa.

Tiina Kinnari, 22, on taistellut koko elämänsä luonnonkiharan tukkansa kanssa. Huonokuntoiset hiukset ovat olleet useammin kiinni sidottuna kuin auki hulmuten. Heinäkuussa 2018 Tiina löysi kuitenkin Curly girl -metodin. Se muutti kaiken.

– Kiharat tulevat paljon nätimmin esille. Isoin muutos on ollut se, että hiukset ovat kasvaneet ihan älyttömästi, Tiina kuvailee.

Curly girl -metodin takana on amerikkalainen hiusstylisti Lorraine Massey. Massey kehitti metodin 2000-luvun alussa luonnonkiharien hoitamiseen.  Massey on julkaissut yhdessä Michele Benderin kanssa vuonna 2010 aiheesta myös Curly Girl: The Handbook -nimisen kirjan.

Nyt Tiinan hiukset ovat niin hyväkuntoiset, että hän pitää niitä auki päivittäin.

– Nykyään muotoilen kiharat käyttämällä hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja paljon hiusgeeliä sekä joskus hiusöljyä. Tulen noudattamaan metodia varmasti jatkossakin!

Myös Kaksplussan Mutsis on -bloggaaja Emilia Huttunen kertoo kokeilleensa Curly girl -metodia ja ihastuneensa tuloksiin välittömästi. Emilia julkaisi kutreistaan kuvan myös Instagramissa.

Curly girl -metodi sanoo hyvästit shampoolle

Curly girl -metodin tarkoituksena on kosteuttaa luonnonkiharat siten, etteivät ne kuivu ja muutu pörröiseksi. Tämän vuoksi metodi kieltää shampoon käytön ja hiukset pestään sen sijaan hoitoaineella.

– Alkuun tuntui oudolta, ettei hiuksia saanut pestä shampoolla, mutta hiukset eivät silti tuntuneet rasvaisilta, Tiina kertoo.

Vaikeinta metodissa on Tiinan mukaan sopivien hiustuotteiden löytäminen. Etenkin alussa tämä johti siihen, että Tiina huomasi haalivansa liikaa erilaisia tuotetta, vaikka vähemmälläkin olisi pärjännyt.

– Viimeisin lisäys omaan rutiiniini on hiusöljy.

Hauskan Curly girl -metodista tekee se, että sitä voi kokeilla myös suorempiin hiuksiin. Moni taipuisan tukan kanssa tapellut onkin huomannut metodin käyttöön ottamisen jälkeen omaavansa salakiharat!

  

Tältä näyttää, kun hiukset kuivataan ploppaamalla! Mallia näyttää Instagramissa Kaksplussan Yli pyykkivuorten -bloggaaja Hanna Maaria.

X