Kauneus

Leikkasin otsatukan itse, eikä se ollutkaan katastrofi – 5 vinkkiä otsiksesta haaveileville

Miten otsatukan leikkaaminen onnistuu kotona? Annan toimittaja Roosa Roivainen testasi otsatukan leikkaamista itse. Näin siinä kävi.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Verho-otsatukka vai suora otsis? Etuhiusten leikkaaminen onnistuu kotona, kunhan muistaa pari asiaa.

Miten otsatukan leikkaaminen onnistuu kotona? Annan toimittaja Roosa Roivainen testasi otsatukan leikkaamista itse. Näin siinä kävi.

Otsatukan leikkaus itse – kannattaako se? Sitä mietin itse viime keväänä, kun kaipasin jotain päivitystä hiustyyliini.

Usein neuvotaan, että suuret hiusremontit tulisi aina tehdä ammattilaisen luona, ja tässä olen täysin samaa mieltä. Etuhiusten leikkaaminen tuntui kuitenkin niin pieneltä hiuskokeilulta, että halusin säästää aikaa ja rahaa leikkaamalla otsiksen itse.

Niinpä eräänä toukokuisena sunnuntaina tartuin saksiin ja asetuin kylpyhuoneen peilin eteen. Olin varautunut pahimpaan: lopputulos voisi olla mitä tahansa liian lyhyestä vinoon otsatukkaan. Yllätyksekseni näin ei kuitenkaan käynyt, vaan sen sijaan etuhiuksista tuli juuri sopivat.

Miten onnistuin? Miten etuhiusten leikkaaminen onnistuu kotona ilman hiuskatastrofia? Kotiparturia leikkiessä on aina omat riskinsä, mutta pahimpia mokia voi yrittää välttää. Tässä vinkit, jotka oivalsin DIY-otsista leikatessa.

Lue myös: Otsatukka vai ei? Tästä tiedät, sopiiko otsatukka sinulle – katso hiusstylistin vinkit

Tältä otsatukkani näytti noin viikko leikkaamisen jälkeen.

1. Älä käytä leikkaamiseen keittiösaksia

Tärkein seikka heti kärkeen. Varmista, että kotoasi löytyy tarpeeksi hyvät sakset hiusten leikkaamiseen. Varta vasten hiuksille tarkoitettuja saksia löytyy monista eri kaupoista.

Itse tein sen virheen, että valitsin tylsät keittiösakset, jotka tekivät otsatukan leikkaamisesta työlästä ja haastavaa. Kunnolliset sakset olisivat helpottaneet työtä huomattavasti.

Etuhiusten leikkaaminen kannattaa tehdä terävillä saksilla.
Terävät hiussakset tekevät etuhiusten leikkaamisesta helpompaa.

2. Katso tutoriaaleja 

Tartu saksiin vasta sitten, kun olet kartalla siitä, miten etuhiusten leikkaaminen aloitetaan. Netistä löytyy lukuisia tutoriaaleja, ja kannustan katsomaan niistä ainakin yhden ennen tukkaprojektin käynnistämistä.

Hain itse vinkkejä yhdysvaltalaisen kampaaja Brad Mondon Youtube-kanavalta. Alla olevassa videossa Mondo näyttää kampausnuken avulla, kuinka vältät pahimmat virheet otsatukan muotoilussa.

Kampaaja Mell Guido ohjeistaa videolla, mitä kiharatukkaisen tulisi ottaa huomioon otsatukkaa leikatessa.

3. Aloita etuhiusten leikkaaminen varovasti ja lyhennä otsatukkaa tarvittaessa

Aloita etuhiusten leikkaaminen varovasti. Hiuksista kannattaa aluksi pätkäistä mieluummin hieman liian vähän kuin liian paljon. Näin vältyt siltä, että otsatukasta tulee liian lyhyt. Jos otsis tuntuu ensimmäisen kierroksen jälkeen liian pitkältä, mallia voi kätevästi vielä lyhentää.

4. Varaudu rosoiseen lopputulokseen

Pidä mielessä myös tämä: vaikka otsatukan leikkaaminen ei ole rakettitiedettä, lopputulos ei välttämättä ole niin hyvä kuin ammattilaisen tekemänä. Saksin omasta otsatukasta liian pitkiä hiushaituvia vielä parin päivän jälkeenkin.

5. Jos etuhiusten leikkaaminen epäilyttää, marssi kampaajalle

Jos valmisteluista huolimatta etuhiusten leikkaaminen epäilyttää, käänny rohkeasti kampaajan puoleen, mikäli se on mahdollista. Ammattilaisina he osaavat asiansa, ja vältyt hiuskriiseltä.

X