Kauneus

Palatko helposti, haluatko kestävän rusketuksen tai haluatko suojautua luonnollisesti? 12 parasta aurinkosuojaa eri tarpeisiin

Rusketus kestää vain hetken, mutta iho muistaa säteet ikuisesti. Auringolta suojautuminen ei onneksi tarkoita pelkkää varjossa istumista, kiitos monipuolisten aurinkotuotteiden. Tässä kaksitoista hyvää vaihtoehtoa.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Kuvat Istock, Valmistajat

Aurinkovoiteet säilyvät avaamisen jälkeen noin vuoden. Mökille talveksi unohtuneet voiteet kannattaa suosiolla vaihtaa uusiin.

Rusketus kestää vain hetken, mutta iho muistaa säteet ikuisesti. Auringolta suojautuminen ei onneksi tarkoita pelkkää varjossa istumista, kiitos monipuolisten aurinkotuotteiden. Tässä kaksitoista hyvää vaihtoehtoa.

Tarve 1: Aurinkosuojan täytyy kestää hikoilua

Rakastat liikuntaa, etenkin ulkona. Etsit vuodesta toiseen sellaista aurinkosuojaa, joka pysyy vauhdissasi mukana. Suojan olisi syytä kestää myös rankkaa hikoilua, sillä silloin kun urheilet, vuodat hikeä Niagarana.

Ratkaisu: Hikoilijan pelastus

Garnier Ambre Solaire UV Sport SPF 30 on aurinkosuojaemulsio, joka sopii niin kasvoille kuin vartalollekin ja pysyy runsaasta hikoilusta huolimatta iholla, 50 ml 7,50 e.

Tarve 2: Haluat nopean ja monipuolisen tuotteen

Sinulla ei ole aikaa tai edes halua läträtä usealla tuotteella. Monitoimituotteet ovat sinun juttusi. Haluat aurinkosuojan, jolla voit suojata niin kasvosi, vartalosi kuin hiuksesikin. Mielellään vielä sellaisen suojan, joka saa ihon näyttämään hyvältä.

Ratkaisu: Monitoimi-ihme

Dior Beautifying Protective Milky Mist Sublime Glow SPF 15 tuoksuu kesältä ja suojaa niin hiukset, kasvot kuin vartalon ihonkin. Se myös syventää rusketusta, 125 ml 47,50 e.

Tarve 3: Haluat suojan, joka on piilotettu meikkivoiteeseen

Sinulle on tärkeää näyttää hyvältä niin sateessa kuin paahteessakin. Siksi pyrit aina löytämään meikkituotteita, joissa on myös aurinkosuoja. Voiteen pitää olla sekä ohut että huomaamaton.

Ratkaisu: Kaikki yhdessä

Lancôme Skin Feels Good SPF 23 yhdistää meikkivoiteen, valovoiteen, kosteusvoiteen ja aurinkosuojan, 32 ml 36 e.

Tarve 4: Haluat ihollesi kauniin hehkun

Ihosi ei pala helposti mutta ei myöskään rusketu pikavauhtia. Päivävoiteen aurinkosuoja riittää sinulle, etkä halua käyttää kesällä paksua pakkelia. Haluat vain näyttää hehkuvalta ja päivettyneeltä.

Ratkaisu: Sävyä purkista

Sävyttävä Guerlain Terracotta Rêve d’Été -geeli kasvoille kosteuttaa ihoa, antaa sille kauniin värin ja korostaa päivetystä, 30 ml 52 e.

Tarve 5: Haluat kiiltävän ihon kuriin

UV-säteily kiihdyttää talintuotantoa, ja sinä jos joku tiedät sen. Pienikin välkähdys pilvien välistä, ja ihosi alkaa pukata rasvaa. Välttelet aurinkosuojia ja pyrit löytämään puuterimaisia tuotteita, joissa on suojakerroin.

Ratkaisu: Ilman kiiltoa

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder SPF 15 antaa kasvoillesi hehkun ja pitää kiillon kurissa, 52 e.

olet herkkä kaikelle

Tarve 6: Haluat estää palamisen sekunneissa

Sinua ja aurinkoa ei ole tarkoitettu yhteen. Valitettavasti. Olet kaveriporukastasi se, joka joutuu etsimään rannalla varjopaikan. Haluat säilyttää kuulaan lumikki-ihosi ja silti nauttia auringosta, joten suojaat ihosi parhaan kykysi mukaan.

Ratkaisu: Korkeat kertoimet

Nivea Sun Anti-Age & Pigments -aurinkovoide on korkeasta suojakertoimesta (50) huolimatta kevyt ja hyvin imeytyvä. Se suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhentumiselta, 50 ml 12 e.

Tarve 7: Haluat estää huuliasi palamasta

Poltit huulesi joskus nuorena, ja nyt palaneet huulet ovat jokakesäinen riesasi. Suupieleen ilmestyy usein ikävän näköinen ja tuntuinen yskänrokko. Et ole onnistunut löytämään miellyttävän tuntuista ja riittävän tehokasta suojaa huulillesi.

Ratkaisu: Huulet kunnossa

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm SPF 20 suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä ja hoitaa samalla huulia, 14,8 ml 25 e.

Tarve 8: Haluat hajuttoman suojakilven

Et pidä siitä, että joka ikinen iholle levittämäsi tuote tuoksuu vahvasti. Hajujen sekamelska aiheuttaa sinulle päänsäryn. Siksi valitset aina mieluummin hajusteettoman tuotteen. Useimmiten suuntaat apteekkiin kosmetiikkaostoksille.

Ratkaisu: Tehokas ja hajuton

La Roche-Posay Anthelios Ultra -aurinkosuojavoide SPF 50+ on hajusteeton ja niin hellävarainen, että se sopii myös silmänympärysiholle, 50 ml 19,50 e.

Tarve 9: Haluat suojautua luonnollisesti

Olet alkanut miettiä kemikaalien vaikutusta niin itseesi kuin luontoonkin. Olet askel kerrallaan siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Haluat aurinkosuojan, joka on ekologinen, ihoystävällinen ja niin luonnollista alkuperää kuin mahdollista.

Ratkaisu: Tehokasta ekoa

Aloedermal Solar Face Sun Cream SPF 50+ on hajusteeton ja kosteuttava ja se sopii myös silmänympäryksille, 50 ml 27 e.

Tarve 10: Haluat, että rusketus kestää

Ryntäät ulos heti, kun aurinko pilkahtaa. Öljyät itseäsi kuin paistia kirmausta ennen aurinkoon. Olet kuitenkin alkanut miettiä, olisiko iholle parempi vaihtoehto käyttää hoitavaa ja rusketusta syventävää ja pidentävää tuotetta.

Ratkaisu: Syvempää sävyä

Sisleyn After-Sun Care Tan Extender -voide rauhoittaa, kosteuttaa ja korjaa ihoa auringonoton jälkeen. Lisäksi se syventää ja korostaa rusketusta, 200 ml 148 e.

Tarve 11: Et halua harakanvarpaita

Sinulla on mielestäsi helposti rypistyvät ja veltostuvat silmänympärykset. Et kuitenkaan halua pandamaisia rajoja kasvoihisi ja välttelet siksi aurinkolaseja. Tarvitset siis aurinkosuojan sisältävän silmänympärysvoiteen.

Ratkaisu: Silmänympärysiholle

Medik8 Hydr8 Day Eye 360 SPF 30 sisältää korkeakertoimisen aurinkosuojan ja poistaa lisäksi tehokkaasti turvotusta. Se käy silmänympärysvoiteeksi läpi vuoden, 15 ml 56 e.

Tarve 12: Haluat välttää aurinkoihottuman

Aurinko saa sinut kutisemaan kuin lapsuudessa sairastamasi vesirokko. Et silti haluaisi pukeutua peittäviin vaatteisiin silloin harvoin, kun aurinko helottaa. Vahvat suojatkaan eivät ole sinun juttusi, koska haluat ruskettua.

Ratkaisu: Sisäisesti apua

Betamax-aurinkokapseleiden beetakaroteeni suojaa ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta, nopeuttaa ruskettumista ja auttaa sitä kestämään, 48 kpl 11 e.

Lue myös:

Milloin aurinkosuojaa pitäisi alkaa käyttää? Aurinkovoidetta tarvitaan muulloinkin kuin kesällä

Fysikaalinen, kemiallinen vai luonnonkosmetiikka – ohjeet lasten aurinkorasvoihin

X