Kauneus

Parhaat juhlakampaukset & helpot pikakampaukset – tyylikäs niskanuttura, kalanruotoletti, siisti sivunuttura, rento lettikampaus...

Lettiä, nutturaa, kiharoita vai suoraa tukkaa? Keräsimme yhteen helpot videovinkit, joiden avulla loihdit näyttävät juhlakampaukset sekä astetta rennommat kampaukset.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Mirva Kakko, Istock

Parhaat juhlakampaukset syntyvät helposti ja vaivatta.

Lettiä, nutturaa, kiharoita vai suoraa tukkaa? Keräsimme yhteen helpot videovinkit, joiden avulla loihdit näyttävät juhlakampaukset sekä astetta rennommat kampaukset.

Juhlat lähestyvät! Enää pitäisi päättää, panostaako näyttävään juhlakampaukseen vai luottaako sittenkin rennompaan lookiin. Onneksi tämä on ongelma, johon meillä on ratkaisu: kokosimme yhteen uusia ja iättömiä vinkkejä siitä, miten loihdit kulloiseenkin tyyliisi sopivan kampauksen.

Helppo niskanuttura sopii esimerkiksi ylioppilaalle

Näyttävä ja sileä niskanuttura on kevään ehdoton hittikampaus. Se sopii loistavasti esimerkiksi valmistujaisjuhliin, jos päähän pitää sujauttaa ylioppilaslakki.

– Kampaus onnistuu myös puolipitkiin hiuksiin, kunhan niiden pituus riittää ponnariin, Ida Jokikunnas vinkkaa.

Huoleton sivunuttura

Huoleton sivunuttura on rento versio klassisesta sivunutturasta. Ja mikä parasta, se valmistuu alta aikayksikön – vain alle kolmessa minuutissa!

Siisti sivunuttura

Jos haluat kuitenkin loihtia hiuksiisi nopeasti astetta huolitellumman kampauksen, siisti sivunuttura on sinua varten. Hiukset jaetaan neljään osioon, jotka sitten letitetään ja pyöräytetään poninhännän ympärille.

Katso myös3 helppoa juhlakampausta, jotka syntyvät muutamassa minuutissa! 

Kalanruotoletti

Kauniisti olkapäälle laskeutuva kalanruotoletti kerää takuulla katseet.

Kerää kaikki hiukset toiselle olkapäälle ja jaa hiukset kahteen osioon. Ota pieni määrä hiuksia oikeanpuoleisen osion ulkoreunalta. Nosta ne oikeanpuoleisen osion yli ja yhdistä vasemmanpuoleiseen osioon.

Tee vielä samoin toiselle puolelle, eli ota pieni määrä hiuksia vasemmanpuoleisen osion ulkoreunalta. Nosta ne vasemmanpuoleisen osion yli ja yhdistä oikeanpuoleiseen osioon. Jatka letitystä hiusten latvoihin saakka.

Rento lettikampaus

Helppo ja rento lettikampaus sopii myös juhlaan.  Kampauksen voi viimeistellä juhlavaksi lisäämällä väleihin helmiä tai kukkia tai letittämällä mukaan silkkinauhaa. Letin ei tulekaan olla siisti!

Volyymikampaus suoristusraudalla

Suorat hiukset voivat olla myös juhlavat! Suoristaminen kannattaa, sillä se tuo hiuksiin nuorekasta kiiltoa ja kuohkeutta. Hiusten suoristamisessakin on pari tärkeää kikkaa muistettavana:

Kahden pinnin nuttura

Nutturan salaisuus? Kiharat! Kiharoiden teko kampauksen pohjalle helpottaa elämää, sillä ne tuovat kampaukseen kaivattua volyymia ja tekstuuria. Kahden pinnin nuttura on rento kampaus.

X