Kauneus

Peittoavatko voidemaiset meikit perinteiset pakkelit? Näin erilaiselta sama ehostus näyttää eri tuotteilla tehtynä

Puuteriset meikit on helppo hallita, mutta voidemaisten meikkien luvataan tuovan kasvoille eloa, kuulautta ja hehkua. Annan toimittaja testasi, miltä sama meikki näyttää puuterimaisilla ja voidemaisilla tuotteilla tehtynä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Christina Boman

Viime vuosina meikkitrendeissä on korostunut mahdollisimman kuulas ja luonnollinen meikkipohja.

Puuteriset meikit on helppo hallita, mutta voidemaisten meikkien luvataan tuovan kasvoille eloa, kuulautta ja hehkua. Annan toimittaja testasi, miltä sama meikki näyttää puuterimaisilla ja voidemaisilla tuotteilla tehtynä.

Voidemaiset meikit ovat nyt erityisen suosittuja. Perinteisten puuteristen poskipunien, aurinkopuuterien, varjostus- ja korostusvärien rinnalle on tullut entistä enemmän voidemaisia tai nestemäisiä vaihtoehtoja.

Viime vuosina meikkitrendeissä on korostunut mahdollisimman kuulas ja luonnollinen meikkipohja, mikä osaltaan selittänee voidemaisten meikkien suosiota. Voidemaiset meikit lupaavat levittyä iholle kauniisti ja jättää heleän lopputuloksen.

Mutta onko tuotteilla oikeasti merkittävää eroa? Annan toimittaja testasi, miltä sama meikki näyttää puuterimaisilla ja voidemaisilla tuotteilla tehtynä.

Puuteriset meikit sopivat aloittelijalle ja mattaisen ystävälle

Puuteriset tuotteet voivat olla aloittelevalle meikkaajalle helpompi valinta, kuten ammattimeikkaaja Tintti Leppänen kertoi Annan haastattelussa. Tämä johtuu siitä, että usein puuterista tuotetta voi olla helpompi annostella ja kerrostaa maltillisemmin. Jos voidemaista väriä ehtii iholle liikaa, se vaatii enemmän työstämistä ja häivyttämistä, jotta lopputulos on luonnollinen.

Puuteriset meikit
Tältä meikki näyttää puuterisilla tuotteilla tehtynä.

Puuteriset meikit on helppo hallita, etenkin jos niiden käyttäminen on itselle tuttua. Jos pitää mattaisesta lopputuloksesta, puuterisilla tuotteilla se onnistuu helposti.

Hehkua saa kasvoille puuterisillakin tuotteilla, jos ne sisältävät aavistuksen helmiäistä. Puuterisissa tuotteissa liika helmiäinen voi kuitenkin tehdä lopputuloksesta tunkkaisen näköisen ja korostaa ihohuokosia tai juonteita. Ikääntyneen ihon kannattaakin hankkia kuulautta ennemmin voidemaisilla tuotteilla.

Näin meikki syntyi puuterisilla meikeillä:

Voidemaiset meikit tuovat kasvoille eloa, kuulautta ja hehkua

Voidemaisten meikkien avulla ihosta saa helposti kuulaan ja hehkuvan. Lopputulos on parhaimmillaan luonnollinen ja meikkipohjaan kauniisti sulautuva.

Voidemaisten tuotteiden häivyttäminen vaatii kärsivällistä työstämistä, minkä takia liikkeelle tulee lähteä maltilla. Voidemaista tuotetta kannattaa laittaa vain vähän kerrallaan, jotta pääsee kartalle, kuinka pigmenttisestä tuotteesta on kyse – usein jo pieni määrä riittää.

Voidemaiset meikit
Tältä meikki näyttää voidemaisilla tuotteilla tehtynä.

Moni kokee, että voidemaiset meikit vievät vuosia kasvoilta. Ne tuovat kasvoille eloa, kuulautta ja hehkua ja eivät pakkaudu pintakuivan ihon juonteisiin.

Voidemaiset tuotteet ovat myös monikäyttöisiä: korostusväriä voi sekoittaa meikkivoiteen sekaan, jolloin meikkipohjasta tulee kauttaaltaan kuulas. Nestemäistä aurinkopuuteria tai varjostusväriä voi puolestaan lisätä liian vaalean meikkivoiteen sekaan. Lisäksi voidemaista poskipunaa voi sipaista poskipäiden lisäksi myös huulille.

Lisäksi pidän siitä, että voidemaisten meikkien kanssa ei tarvitse pelätä, että ne tippuessaan menevät pieneksi puuterimuruksi. Mikään ei ole yhtä rasittavaa kuin siivota säpäleiksi mennyttä aurinkopuuteria vessan laattalattian saumoista.

Näin meikki syntyi voidemaisilla meikeillä:

Perinteiset ja voidemaiset meikit – näin ne erosivat toisistaan

Kummassakin meikissä oli sama meikkipohja. Sen sijaan toisessa meikissä aurinkopuuteri, poskipuna, korostusväri ja luomiväri olivat puuterisia, toisessa voidemaisia tai nestemäisiä. Lisäksi toisessa meikissä on käytetty huulipunaa, toisessa huulikiiltoa. Luomiväriksi valikoitui keväisen vihreä sävy puhtaasti siitä syystä, että ainoa omistamani voidemainen luomiväri sattui olemaan vihreä.

Perinteiset vs. voidemaiset meikit
Vasemmalla meikki on tehty puuterisilla meikeillä ja oikealla voidemaisilla.

Molemmilla tuotteilla syntyi pigmenttinen ja kaunis meikki. Puuterinen korostusväri toi yllättävän hyvin kuulautta kohtiin, johon sitä kaipasinkin: poskipäille, nenänvarteen, kulmaluulle ja ylähuulen kaarelle. Lopputulos tuntui kuitenkin mattaiselta ja jopa hieman tunkkaiselta voidemaiseen meikkiin verrattuna. Voimaisilla meikeillä lopputulos tuntui kevyemmältä ja luonnollisemmalta.

Perinteiset vs. voidemaiset meikit
Vasemmalla meikki on tehty puuterisilla meikeillä ja oikealla voidemaisilla.

Luomiväreissä sen sijaan taidan jatkossakin luottaa perinteisiin tuotteisiin. Voidemainen luomiväri levittyi kyllä kauniisti, mutta ei meinannut millään pysyä paikallaan. Yritin kiinnittää voidemaisen luomivärin puuterisella luomivärillä, mutta väri karkasi silti pian luomivakoon. Kenties silmämeikinpohjustusaine olisi ollut paikallaan.

Perinteiset vs. voidemaiset meikit – katso ero videolta!

Tällä hetkellä TikTokissa nousee pelkkien voidemaisten tuotteiden lisäksi myös cloud skin -trendi, jossa yhdistellään mattaista ja kuulasta meikkipohjaa. Cloud skin -meikkipohjassa suositaan mattaista pohjustusta, puolimattaista meikkivoidetta sekä voidemaista varjostusta ja poskipunaa. Lopputulos viimeistellään puuterilla, etenkin kasvojen t-alueelta.

Tutustu trendiin katsomalla video:

@rachelocoolmua I never thought I’d be trying soft matte again but I LOVE IT #BlurDrops #GlowPartner #cloudskin #oilyskin #foundationroutine @glowrecipe @sephora ♬ original sound – Rachel OCool

Lue myös Kotilieden artikkeli: Tässä ovat vuoden 2023 kuumimmat kauneustrendit: blondatut kulmakarvat, kaksiväriset hiukset ja 4 muuta uskomatonta trendiä

X