Kauneus

Ratkaisut kuiviin latvoihin, rasvoittuvaan päänahkaan ja muihin kesän hiusongelmiin! 6 hoitavaa tehovinkkiä

Varo käräyttämästä kutrejasi auringossa, anna kaksihaaraisille kyytiä ja säilytä värisi kirkkaana. Kokosimme vinkit ja tuotteet hyvää tukkakesää varten.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Ongelma: Korpputukka

Aurinko kuivattaa tukan siinä missä lakanasikin. Siksi yleensä kesän jälkeen tukkasi muistuttaa rapsakkaa ylikypsää viljapeltoa sileän silkkikuidun sijaan.

Ratkaisu: Käytä päivittäin jätettävää hoitoainetta tai hiusöljyä. Ne hoitavat ja ehkäisevät tukan kuivumisen auringossa. Jos uit paljon meri- tai kloorivedessä, kastele hiukset makealla vedellä ennen uimista, jolloin kuivattavat kemikaalit tai suola eivät pääse imeytymään hiukseen.

Evo Day of Grace on kevyt hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka korjaa, silottaa ja selvittää hiuksia latistamatta. Se sopii erinomaisesti myös hennoille hiuksille, 200 ml 27 e.

Paul Mitchellin Marula Oil Rare Oil Treatment Lightia voi käyttää suojaamaan hiuksia ennen pesua, hoitamaan hiuksia pesun jälkeen ja silottamaan pörröt, 50 ml 50 e.

Ongelma: Sojottavat säkkärät

Kostea ilma saa huolella silitetyt ja suoristetut luonnonkiharat kutrisi käpertymään kippuralle.

Ratkaisu: Jotta saat pidettyä tukkasi suorana, sinun täytyy aloittaa perustojen rakentaminen jo pesusta. Käytä silottavia sampoota ja naamiota sekä jätettävää hoitoainetta. Levitä pyyhekuivaan tukkaan silottava muotoilutuote ja kuivaa tukka ihan rutikuivaksi. Suihkuta suoristettuun tukkaan kosteussuojan sisältävää hiuslakkaa.

Redken Frizz Dismiss Smooth Force Lotion Spray suojaa hiuksia ilmankosteuden pörröttävältä vaikutukselta, 150 ml 28 e.

L’anza Healing Style Finishing Lacquer on hienojakoinen, tahmaamaton ja varisematon hiuskiinne, jossa on kosteussuoja, 300 ml 27,50 e.

Ongelma: Haalistuva väri

Samalla kun aurinko värittää ihosi lämpimän päivettyneeksi, se haalistaa kauniin ja kalliin hiusvärisi.

Ratkaisu: Paras suoja hiusvärille on hattu tai huivi, mutta kukapa sitä jaksaa koko kesää pitää hattua päässään – etenkin kun on pitkä pipokausi takana. Siksi kannattaa hankkia hiuksille omat aurinkotuotteet. Ainakin jätettävä hoitoaine, jossa on UV-suoja. Se suojaa myös väriä.

Evo Fabuloso on hiusväriä voimistava hoitoaine. Se sopii erinomaisesti sameille, haalistuneille ja kuiville värjätyille hiuksille, sävy Caramel, 250 ml 27 e.

Kérastase Soleil CC Creme suojaa hiuksia auringolta tekemättä tukasta raskasta, 150 ml 33 e.

Ongelma: Rasvoittuva päänahka

Aurinko kiihdyttää talineritystä ja rasvoittaa niin ihoa kuin päänahkaakin. Se tarkoittaa sitä, että joudut käyttämään hiustenpesussa kesällä talvea tujumpia aineita.

Ratkaisu: Keskity hiustenpesussa päänahkaan, etenkin jos et käytä runsaasti muotoilutuotteita. Jos tukkasi on pitkä tai kuiva, valitse sampoo, joka samalla tasapainottaa rasvaista hiuspohjaa ja hoitaa hiuksia. Valitse sampoo päänahan ja hoitoaine hiusten tarpeiden mukaan.

Kérastase Bain Divalent -sampoo puhdistaa tehokkaasti likaisen hiuspohjan ja hoitaa samalla kuivia latvoja, 250 ml 30 e.

Tabitha James Kraan on luonnonkosmetiikan kuivasampoo, joka tasapainottaa talin eritystä ja rauhoittaa hiuspohjaa, sekä puhdistaa hiuksia pesujen välillä, 75 g 40 e.

Ongelma: Räjähtävät latvat

Olet kasvattanut ja kasvattanut tukkaasi, mutta kesän edetessä latvasi ovat suorastaan räjähtäneet. Enää ei puhuta kaksi- vaan jopa viisi- tai kuusihaaraisista.

Ratkaisu: Tarvitset saksia. Jo haaroittuneita latvoja ei saa liimattua takaisin yhteen, mutta voit päästä vain sentin, parin lyhennyksellä, jos aloitat nyt heti jälleenrakennuksen. Hanki hoitotuotteita, joissa lukee kyljessä rakennepaikkaava tai jälleenrakentava. Jos aikasi ja rahasi riittävät, ota joka hiustenleikkuun yhteydessä rakennepaikkaava hoito.

Moroccanoil Moisture Repair -sampoossa on paljon antioksidantteja, rakennetta korjaavaa keratiinia sekä rasvahappoja, 250 ml 27 e.

Moroccanoil Restorative Hair Mask on runsaasti proteiinia ja arganöljyä sisältävä tehohoito, joka korjaa vaurioituneiden hiusten rakennetta, 250 ml 45 e.

Ongelma: Yllättävä tyvikasvu

Kesä kiihdyttää kynsien- ja hiustenkasvua. Tyviväri ja kaikki ne kirotut harmaat hiukset pukkaavat näkyviin aivan liian nopeasti.

Ratkaisu: Tyvivärisuihkeet piilottavat melko mallikkaasti orastavan tyvikasvun. Samoin hiuspuuterit, joita myydään nykyään myös tummille hiuksille. Tyvikasvua voit myös kirjaimellisesti piilottaa siksak-jakauksella. Parhaiten tyvikasvu nimittäin näkyy luotisuoraan vedetyssä keskipääjakauksessa.

L’Oréal Professionnel Hair Touch Up Spray for Roots Brown piilottaa tyvikasvun seuraavaan pesuun asti, 75 ml 20 e.

Kérastase Bain Divalent -sampoo puhdistaa tehokkaasti likaisen hiuspohjan ja hoitaa samalla kuivia latvoja, 250 ml 30 e.

Lue myös:

Älä anna kesän vahingoittaa hiuksiasi – 7 vinkkiä kesähiusten hoitoon

Kätevää lomakosmetiikkaa – 10 kaunistavaa monitoimituotetta matkalle mukaan

Rasvoittuva tyvi, pörröisyys ja lässähtänyt kampaus – 6 yleistä hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

X