Kauneus

Rohtuneet huulet, sähköiset hiukset ja rutikuiva iho – näin selätät talven aiheuttamat kauneusongelmat

Mitä tehdä rutikuivalle iholle tai hiuspohjalle? Entä miten saada kynnet kestämään ja huulet pysymään pehmeinä? Näin pääset eroon yleisimmistä talven aiheuttamista kauneusongelmista.
12.2.2017 Teksti: Sini Kesänen Kuvat: valmistajat

Selätä näillä täsmävinkeillä talviseen kauneudenhoitoon liittyvät ongelmat.

Ongelma: Kireä ja kuiva iho

Ei paljon hymyilytä, jos iho tuntuu niin kireältä, että se lähes repeää ilmehtiessä. Karhea pinta kutisee ja kiristelee.

Ratkaisu: Kuori karheus pois ja tee pikakosteutus naamion avulla. Lisää kasvoille kosteuttavaa seerumia ennen kosteusvoidetta. Vaihda hoitotuotteet täyteläisemmiksi. Käytä vartalovoidetta päivittäin. Jos iho on rutikuiva, levitä voiteen alle ensin öljyä.

 

Être Belle Hydra Power ja Aco Special Care Protecting Body Cream.

Être Belle Hydra Power -setissä (vas.) on hyaluroni happoa sisältävät kuitukangasnaamio, seerumi ja teho kosteuttava hoitovoide, 22 ml 7 €.
Hajusteeton Aco Special Care Protecting Body Cream -vartalovoide (oik.) kosteuttaa tehokkaasti ja sopii koko perheelle, 200 ml 9 €.

Ongelma: Korput kädet ja jalat

Kädet ja jalkapohjat ovat karheat kuin hiekkapaperi, kynsinauhat pykivät ja kynnet lohkeilevat.

Ratkaisu: Rasvaa käsiä ja jalkoja vähintään kerran päivässä voiteella, joka sisältää kosteutta sitovia rasvamaisia aineita. Etsi voiteen sisällysluettelosta esimerkiksi sanoja rasvahappo, öljy, keramidi, pantenoli, karbamidi ja glyseroli. Levitä voidetta aina myös kynsinauhoihin ja kynsiin.

Vuohenmaitoa ja oliiviöljyä sisältävä Ziaja Cahmere Proteins Shea Butter -käsivoide rauhoittaa kutisevaa ja halkeilevaa ihoa sekä vahvistaa kynsiä, 100 ml 5 e  Bottega Verde SOS -jalkavoide sisältää reilusti kovettumia pehmentävää karbamidia. Kokeile sitä myös kuiviin käsiin, 50 ml 13 e

Vuohenmaitoa ja oliiviöljyä sisältävä Ziaja Cahmere Proteins Shea Butter -käsivoide (vas.) rauhoittaa kutisevaa ja halkeilevaa ihoa sekä vahvistaa kynsiä, 100 ml 5 €.
Bottega Verde SOS -jalkavoide (oik.) sisältää reilusti kovettumia pehmentävää karbamidia. Kokeile sitä myös kuiviin käsiin, 50 ml 13 €.

Ongelma: Rohtuneet huulet

Huulia kirvelee, ja niiden iho repeilee. Tekee koko ajan mieli repiä nahkaa irti hampain tai sormin.

Ratkaisu: Kuori kuivat ihoriekaleet pois. Käytä huulikuorintaa tai kostuta pehmeä hammasharja öljyyn ja harjaa sillä huulia hellästi. Levitä reilu kerros huulivoidetta ja huulirasvaa yöksi. Hoida tulehtuneet kohdat apteekista saatavalla tulehdusta rauhoittavalla voiteella.
Muista käyttää ulkoillessa huulivoidetta. Niissä on usein myös keväthangilla tarvittava UV-suoja. Vaihda huulipuna kosteuttavaksi ja hoitavaksi, tai kokeile sävyttävää huulihoidetta.

Dior Addict Lip Sugar Scrub ja Clarins Instant Light Lip Balm Perfector

Dior Addict Lip Sugar Scrub (vas.) kuorii huulet sokerin avulla ja jättää pinnan pehmeäksi ja raikkaanväriseksi, 44 €. Mangon ja voipuun uutteita sekä peptidejä sisältävä Clarins Instant Light Lip Balm Perfector (oik.) hoitaa huulia, sävyttää kevyesti ja saa huulet näyttämään täyteläisiltä, 20 e.

Ongelma: Kirjava ja punakka iho

Viima, pakkanen ja lämpötilojen vaihtelu nostavat sinisen kirjavan punoituksen poskipäille ja etenkin kohtiin, joita couperosa rasittaa.

Ratkaisu: Suojaa kasvojen ihoa viimassa ja kylmässä vaatteen tai kaulaliinan avulla. Laita hyvissä ajoin ennen ulkoilua täyteläistä, suojaavaa voidetta. Kun palaat kylmästä lämpimään, anna ihon lämmetä rauhassa. Älä hankaa kohmeista ihoa. Levitä lämmenneelle iholle voidetta, joka palauttaa ihon kosteustasapainon. Peitä kirjavuus hoitavalla meikkivoiteella, sekin suojaa ihoa.

Karitevoita ja ruusunmarjaöljyä sisältävä Lierac Hydragenist Extreme Nourishing Rescue Balm kosteuttaa, silottaa ja suojaa ihoa, 50 ml 44 e. 8. Guinot Youth Time Foundation -hoitava meikkivoide sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, 30 ml 67 e.

Karitevoita ja ruusunmarjaöljyä sisältävä Lierac Hydragenist Extreme Nourishing Rescue Balm (vas.) kosteuttaa, silottaa ja suojaa ihoa, 50 ml 44 €.  Guinot Youth Time Foundation -hoitava meikkivoide (oik.) sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, 30 ml 67 e.

Ongelma: Kutiseva hiuspohja

Hiuspohja kutisee ja hilseilee kuivuuttaan.

Ratkaisu: Kosteuttavat sampoo ja hoitoaine rauhoittavat kutisevaa päänahkaa, siksi ei kannata vältellä pesua. Käytä pesun jälkeen poishuuhdeltavaa hoitoainetta, jota voit hieroa toviksi vaikuttamaan myös hiuspohjaan. Huuhtele hyvin pois ja lisää hiuspohjaan jätettävää hoitoainetta. Kokeile vaihteeksi voidepesua, joka ei sisällä vaahtoavia ainesosia, koska ne voivat kuivattaa ihoa. Älä raavi, ettei hiuspohja ärsyynny tai tulehdu.

Intensive Aqua Relax ja Phytoelixir Cleansing Care Cream

Hiuspohjaan hierottava syväkosteuttava Vitality’s Intensive Aqua Relax -hoitoneste (vas.) rauhoittaa allantoiinin avulla, 100 ml 27 €. Phytoelixir Cleansing Care Cream -voidemainen sampoo (oik.) ei kuivata hiusta, 100 ml 24,50 e. Kokeile myös tehohoitona kuiviin hiuksiin.

Ongelma: Sähköiset hiukset

Hiukset sojottavat holtittomasti sinne tänne. Samalla tyvi littaantuu pitkin päätä.

Ratkaisu: Sähköisyys poistuu, kun kerrostat hiuksiin kosteutta: Pese ja hoida kosteuttavilla tuotteilla. Tehosta hoitoa naamiolla tai tehohoidolla. Lisää hiusten pituuksiin jätettävää hoitoainetta tai öljyä. Levitä sitten muotoiluainetta, jossa on lämpösuoja, ja föönaa hiukset muotoonsa. Lisää kiinnettä. Näin hiukset säilyvät kuohkeina eivätkä litisty pipon alla.

Maria Nila True Soft Mask ja Silk Oil of Moroccon Argan REP-Hair Instant Leave-In Protein Spray

Argan-öljyä sisältävä Maria Nila True Soft Mask -hiusnaamio (vas.) kosteuttaa ja vähentää pörröisyyttä sekä sähköisyyttä, 250 ml 22 €.  Kosteuttava ja tuuheuttava Silk Oil of Moroccon Argan REP-Hair Instant Leave-In Protein Spray -proteiinisuihke (oik.) poistaa sähköisyyttä, 250 ml 36 €.

Lue lisää:

Neljä ravintoammattilaista paljastaa: Tälläinen ruokavalio tekee ihon kauniiksi ja hyvinvoivaksi

Testasimme apteekin vartalovoiteet – voittaja sai täydet 10 pistettä!

Kuivia ja katkeilevia hiuksia ei ole pakko leikata – näin pelastat huonokuntoiset hiukset

Lue myös

Suosittelemme